L’edat antiga a Vilanova i Calafell

Per completar i consolidar la història que estem treballant a 4t (prehistòria i edat antiga) vam anar el divendres 1 a la ciutadella ibèrica de Calafell. Aquesta sortida la relacionem amb la civilització de l’edat antiga més propera al nostre territori mediterrani, els íbers.

La ciutadella ibèrica de Calafell ha estat restaurada i hi hem pogut veure diverses cases reconstruïdes per dins que ens mostraven com es vivia fa més de 2.000 en aquesta zona depenent de la classe social a la que es pertanyés. Hem pogut veure tota mena d’objectes relacionats amb els oficis de l’època, hem experimentat com es molia el blat, hem vist armadures de guerrers de l’època, hem après a fer foc com es feia abans, hem fet pa i l’hem cuit en un forn de fang exterior.

Finalement, abans d’acabar el trimestre farem una visita més propera a les runes de Darró a Vilanova per completar les informacions sobre aquesta civilització.

Alternativament a aquesta civilització propera, també vam visitar el museu Víctor Balaguer on ens van ensenyar parts de la cultura egípcia (momificació, objectes, una mòmia…).

Feu clic en aquest enllaç per poder veure l’àlbum en què trobareu les fotos d’ambdues sortides.

Feu clic en aquest enllaç per poder veure les fotografies de la visita al museu Víctor Balaguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>