Experiment de la llet i el vinagre 4tB

Els nens i les nenes de 4tB després de veure uns vídeos hem fet una pluja d’idees sobre què en sabem i què en volem saber sobre la Gastronomia Cerdana. Han sortit un munt d’idees genials! 

Els alumnes també han fet una llista dels productes gastronòmics que coneixien de la nostra comarca: embotits, mel, tiró amb naps, trinxat, peres, formatges….  A partir d’aquí hem decidit entre tots començar a investigar sobre els formatges: com es fabriquen, perquè tenen forats, de quants tipus n’hi ha, com és possible que partint de la llet que és líquida surti un producte sòlid…

Aquesta darrera qüestió és la que més ens ha sorprès! Com podia ser que d’un líquid en sortís un sòlid! Hem entrat en un debat entre tots on hem buscat explicació a aquest fenomen. Hem pensat que potser deixant la llet uns dies fora la nevera es convertiria en formatge però hem decidit que segurament es faria malbé i no ho aconseguiríem, llavors un company ha dit que si barrejàvem llet sencera amb vinagre sortia formatge fresc. I això ens ha animat a provar-ho ! 

Així doncs hem fet l’experiment i n’hem extret conclusions!

Aquí us deixo unes imatges dels alumnes fent l’experiment i la fitxa que hem omplert amb les nostres hipòtesis i les nostres conclusions. 

Us animem a què ho proveu vosaltres també!

Si cliqueu aquí veureu les fitxes de l’experiment omplertes pels alumnes.

Aquí teniu un recull de fotografies dels alumnes fent l’experiment.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>