Taller Kapla a l’escola

El dia 25 de març tots els nens de l’escola van poder gaudir, per cursos, d’una sessió de tallers Kapla.

El Kapla és un joc pedagògic tradicional de construcció diferent i innovador, ja que té com a base per al
joc peces rectangulars de fusta de pi, totes elles de la mateixa mida. A través de la combinació, sense
encaixos, d’aquestes peces, els alumnes poden arribar a construir figures com les que podreu veure a les fotos, sempre comptant amb l’ajuda del monitor.

La veritat és que s’ho van passar d’allò més i van construir figures d’allò més originals!

Carnaval a l’escola 20-21

Enguany hem tornat a celebrar el Carnaval a l’escola!

El dilluns vam rebre instruccions del Rei Carnestoltes i ens “manava” complir amb una sèrie de “consignes” d’allò més divertides:  el dimarts portar un pentinat ben original, el dimecres posar-se el jersei al revés i el dijous lluir una mascareta ben divertida o les galtes pintades… També ens va animar a fer molta gresca i xerinola!

El dijous a la tarda, i com a final de festa, cada cicle va ballar una cançó de Carnaval d’allò més animada.

Aquí podeu veure les actuacions de cada cicle:

Educació Infantil 
Cicle Inicial
Cicle Mitjà
Cicle Superior

Dia de la Pau 20-21

El dia 30 de gener de 2021, com cada any i malgrat la Covid,  hem tornat a celebrar el dia de la Pau a la nostra escola.

Ho vam celebrar el dia divendres dia 29. Durant la setmana els nens i nenes van fer un mural col·laboratiu tot enganxant desitjos d’amor, respecte, solidaritat… Tots junts formaven un colom de la pau. Cliqueu a la imatge per veure les fotos!

A la tarda, vam llegir un manifest al pati  a favor de la no-violència i cada curs va expressar els seus desitjos amb frases, poemes i cançons.

Finalment, tots els alumnes de l’escola van cantar junts una cançó relacionada amb la pau: “No dubtaria”.

Aquí teniu el vídeo:

Cantada de Nadales 20-21

Aquest curs tan especial, i davant la impossibilitat de realitzar el festival de Nadal a la saleta com cada any,

us hem preparat una vídeo amb les actuacions de tots els alumnes de l’escola. Esperem que us agradi.

Cliqueu a la foto per visualitzar el vídeo:

En nom de tot  l’alumnat i de tot el claustre de professors:

Que tingueu unes bones festes!

Comiat de 6è i orles curs 19-20

En un final de curs tan estrany, els alumnes de 6è ens deixen i se’n van a l’institut…

Ha estat el vostre darrer curs en aquesta escola…Són nou anys que us han passat moltes coses i  heu realitzat moltíssimes activitats diferents; compartiu molts records, anècdotes, experiències que heu viscut  amb els companys, amics, mestres, a les festes, les classes, les excursions, les colònies… Mals i bons moments  que mai oblidareu…

Si cliqueu a l’orla podreu visualitzar un comiat amb fotos on podeu reviure alguns dels moments que heu viscut en aquesta escola…

I recordeu… L’Escola L’Àlber sempre serà la vostra escola!

Preinscripció curs 20-21

Termini de preinscripció: Del 13 al 22 de maig.

Del 13 al 17 de maig es podrà fer la preinscripció de forma telemàtica o per correu electrònic:

Enllaç sol·licitud telemàtica

Del 19 al 22 de maig la preinscripció es podrà fer de forma presencial amb cita prèvia.

Contacte amb l’escola:

 • Correu electrònic: c5000161@xtec.cat 
 • Telèfon mòbil: 665219897

Documentació necessària:

 • Original i còpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si l’alumne o alumna està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 • Original i còpia del DNI de les persones sol·licitants (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o, si el sol·licitant és estranger, de la targeta de residència on consta el NIE o el passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.
 • Original i còpia del DNI de l’alumne o alumna major de 14 anys o si té DNI tot i ser menor de 14 anys.
 • Original i còpia del carnet de vacunació on hi constin les dosis de les vacunes rebudes i les dates corresponents.
 • 2 fotografies mida carnet de l’alumne a matricular.

Descàrrega de documents: 

 • Full de sol·licitud de preinscripció 2020-2021(enllaç)

Aclariments:

 • L’atenció serà principalment telemàtica. En cas de fer gestions presencials, s’haurà de fer amb cita prèvia havent contactat amb el centre per telèfon o correu electrònic.
 • Per tal d’agilitzar els tràmits, en el moment de la preinscripció ja es recollirà la documentació necessària per fer la matriculació, en cas que l’Escola sigui la primera opció.

Com s’atendrà de forma presencial en casos excepcionals dins el termini establert

No s’atendrà cap persona sense cita prèvia.

 • Al centre haureu de venir el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona); aquesta persona no haurà de pertànyer a cap grup d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presenti símptomes; en aquest cas, podreu autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.
 • És recomanable que porteu la documentació fotocopiada, escanejada o fotografiada i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. Si heu d’emplenar la sol·licitud en paper, us recomanem que porteu el vostre bolígraf.
 • Us recordem que és recomanable portar mascareta i guants.

Tot anirà bé! Vídeo dels mestres

A tota la comunitat educativa… Davant la situació d’excepcionalitat provocada pel COVID-19…

Publiquem el vídeo que hem elaborat  entre tots els/les mestres de l’escola. Us volíem fer saber,  nens i nenes de l’escola i  famílies, que us tenim ben presents i que pensem molt en  vosaltres.

Cliqueu a la imatge per visionar el vídeo.

Ànims que tot sortirà bé.

Març de 2020

Visita del Joan de Déu Prats

El dia 3 de març vam rebre la visita d’un escriptor a la nostra escola. Es tracta del Joan de Déu Prats, un autor que ha escrit més de cent llibres per a totes les edats.

Al llarg del trimestre, els alumnes dels diferents cicles de l’escola  van treballar i llegir llibres d’aquest autor.

La visita d’aquest escriptor va ser una gran experiència per a tots els nens, ja que el Joan de Déu es va mostrar molt atent i amable amb tots nosaltres. Va atendre a tots els alumnes de l’escola  per cicles i va contestar un munt de preguntes sobre la feina d’escriptor i els seus llibres. A més a més, hem d’agrair-li la seva generositat, ja que ens va regalar un lot de més de seixanta llibres per a la nostra escola.

Mireu-vos les fotos!

Parc Güell i circuit de Montmeló amb CS

El divendres dia 28 de febrer, els alumnes de cicle superior van realitzar una sortida a Barcelona.

Durant el matí van visitar el Parc Güell i l’experiència interactiva 4D “Gaudí Experience”.

Havent dinat, i gràcies a què el centre forma part del Pla Català per l’Esport, van poder gaudir d’una visita educativa al “Circuit de Montmeló”. Allí, a part de les magnífiques instal·lacions,  van poder veure els entrenaments de Fórmula 1 en directe.

Tots ells s’ho van passar d’allò més bé!

Carnaval 19-20

Enguany hem tornat a celebrar el Carnaval a l’escola!

El dilluns vam rebre la visita del Rei Carnestoltes, que en el seu discurs ens va manar de fer una sèrie de “consignes” d’allò més divertides:  el dimarts calia portar un mitjó de cada color, el dimecres una perruca ben graciosa i el dijous la roba del pare o la mare… També ens va animar a fer molta gresca i xerinola!
El dijous a la tarda, i com a final de festa, per cursos vam fer una desfilada amb música de Carnaval d’allò més animada.

Ens ho vam passar pipa! Aquí podeu algunes fotos!

Xerrada-taller: E.F. i discapacitat intel·lectual

El dia 14 de febrer de 2020, gràcies a què la nostra escola forma part de Pla Català per l’Esport, els alumnes de cicle superior van poder realitzar un taller sobre educació física i discapacitat intel·lectual.

Vam comptar amb la presència d’un noi discapacitat intel·lectual, en Sergio, que ens va explicar les seves vivències i  dificultats per integrar-se i ser acceptat a l’escola, a l’institut o en els equips de bàsquet on jugava. Els nens i nens li van poder fer preguntes i per grups es van inventar un conte / conte2 on hi havia d’aparèixer un noi/a amb discapacitat.

A més a més, també van realitzar una part pràctica, on van poder poder jugar a una sèrie de jocs “adaptats” que van servir per posar-se a la pell i experimentar com se sent un noi/a amb alguna mena de dèficit intel·lectual.

En aquest taller els nens i nenes van aprendre una gran lliçó sobre el respecte, sobre com afrontar els reptes que la vida ens porta i, sobretot, sobre la importància d’acceptar i conviure amb gent diferent. Cliqueu a la imatge per veure algunes fotos!

 

Dia de la Pau 19-20

El dia 30 de gener de 2020, com cada any,  vam tornar a celebrar el dia de la Pau a la nostra escola.

Durant el matí els nens i nenes van fer un mural col·laboratiu amb la paraula Pau.

Tot seguit tot l’alumnat va sortir a repartir “caramels de la pau” a tots els vilatans d’Albesa.

A la tarda, es va llegir un manifest al pati  a favor de la no-violència i un poema que parlava dels desitjos pau al món.

Finalment, tots els alumnes de l’escola van cantar una cançó relacionada amb la pau; prèviament, els alumnes

de 6è n’havien fet una lectura que pretenia transmetre amb més força què significa viure en un món sense guerres ni violència.

Cliqueu a la imatge per veure totes les fotos!

 

Festival de Nadal 19-20

El dia 20 de desembre de 2019 vam celebrar el tradicional “Festival de Nadal” a la nostra escola.

Tots els alumnes de l’escola, des dels més petits fins als més grans, van actuar i van cantar nadales i altres peces d’allò més divertides.

Fins i tot va aparèixer el Pare Noel! Finalment, tots els nens i nenes de l’escola van pujar dalt de l’escenari per moure’s al ritme de la famosa marxa Radetzky.

També es va fer l’entrega de premis del concurs de dibuix de Nadal i es van anunciar els noms dels gegants d’Albesa: Boira i Tro.

Aquí podeu veure algunes fotos.

Sortida Cal Fino 19-20

El dijous 31 d’octubre de 2019, tota l’escola vam anar d’excursió a Cal Fino, a Puigverd de Lleida.

Vam celebrar la Castanyada fent panellets i observant l’entorn i els animals que hi havia.

Els alumnes de cicle superior van explicar el conte de “la castanyera” amb titelles a la resta de companys i companyes de l’escola.

La senyora castanyera ens va acomiadar tot cantant i repartint els panellets que vam fer durant el matí.

Tots junts vam gaudir d’un dia de convivència, jugant i aprenent fora de l’escola.

Mireu les fotos!

Castanyada curs 19-20

El dia 30 d’octubre de 2019 a la nostra escola vam celebrar la tradicional festa de la castanyada.

Com cada any, vam compartir la festa amb els familiars dels nens i nenes del nostre centre.

Els diferents cursos, des dels més petits fins als més grans, van cantar i ballar tot un seguit de danses i cançons tradicionals de la tardor. Les actuacions van ser d’allò més lluïdes!

Aquí podeu veure un recull de fotos!