SETMANA DE LA SALUT. Taller Boca-Salut. Educació Infantil.

 

  SETMANA   DE   LA   SALUT.     Taller   Boca-Salut.   Educació Infantil.

Dins  de  les  activitats  de  la  SETMANA  DE  LA  SALUT  a  Educació Infantil   hem  fet  un  taller  Boca-Salut.

Han  vingut  unes  noies  que  ens  han  explicat molt bé  com  hem  de  cuidar  les  nostres  dents  i  queixals.  Com    i  quan  ens  hem  de  raspallar   les  dents  i  sobretot  quins  aliments  són  bons  i  quins  no  per  la  salut  de  la  nostra  boca.

Hem  après  moltes  coses  interessants  i  sobretot  com es  fa  un  bon  raspallat.

Amb ordre i sense deixar-se cap racó:

Primer: raspallar les dents en moviments verticals, començant per la geniva, des de baix i cap a fora, com si escombréssim. Haurem de raspallar la part de fora de la dent i la part de dins (veure l’esquema).

Segon: raspallar en forma de remolí els “sillons dentals” i els queixals que fem servir per mastegar. Cal que les fibres del raspall penetrin per tots els sécs que hi ha en aquesta zona, per evitar que s’hi quedin les restes dels aliments, i que els bacteris puguin començar a provocar una càries.

Tercer: netejar el coll de la dent i també l’espai entre dent i dent; per fer-ho, a vegades és necessari netejar els espais interdentals, on no pot arribar el raspall. En aquest cas, haurem de fer servir un fil (seda dental) per passar-lo entre les dents, o un raspall interproximal.

Quart: No oblidis raspallar-te la llengua. Per fer una bona higiene dental tenim dos aliats: raspall i dentifrici.

El raspall

Una eina molt important per a les teves dents. Segur que has vist més d’una vegada un raspall de les dents. El raspall per netejar una boca sana ha de ser més aviat tou i petit, i tenir el mànec llargper poder arribar a tots els racons de la boca.

 

Dentifrici

Dentifrici, el millor amic del raspall i de les dents

És un producte preparat per ajudar-nos a netejar. A més a més del raspall, que serveix per eliminar les restes dels aliments que ens poden quedar entre les dents i els queixals, cal fer servir un dentifrici.

Fluor, el millor contra la càries

Un element important dels dentifricis és el fluor, perquè és el millor agent anticàries. Segurament a la teva escola han fet alguna campanya de fluorització.

Freqüència

– Has de rentar-te les dents cada dia.

– Ens hem de rentar les dents després de cada menjar.

El raspallat d’abans d’anar a dormir és el més important de tot el dia, perquè no podem estar tota la nit amb les restes d’aliments entre les dents. Si en alguna ocasió ens trobem que no tenim raspall, podem glopejar aigua diverses vegades i menjar alguna fruita, com una poma; o una pastanaga.

Què no s’ha de fer mai?

1. Mai no anirem a dormir sense haver-nos rentat les dents.

2. Mai no menjarem llaminadures sense rentar-nos les dents després.

3. Mai no compartirem el raspall amb ningú. Cadascú ha de tenir el seu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>