COMENÇA EL NOU CURS ESCOLAR.

LA SITUACIÓ DE LA PANDÈMIA SEMBLA QUE MILLORA  I QUE, PER FI, PODEM COMENÇAR A NORMALITZAR EL NOSTRE DIA  A DIA I RETROBAR-NOS NOVAMENT AMB EL VOLUNTARIAT, GRUPS GRANS…. HEM PENSAT QUE UN BON TEMA PER ABORDAR AQUEST CURS SERIA LA COMUNICACIÓ! Com ens relacionem, quins codis utlitzem… Segur que aprendrem moltes coses noves!!!

FELIÇ CURS 2021-22!!!!    Roser “la profe”

SORPRESA! Cinema a l’hospital.

L’Hospital Germans Trias i Pujol es converteix aquest any
en seu oficial de FILMETS Badalona Film Festival. A
partir d’aquest divendres 22 d’octubre i fins el dia
31, diversos curtmetratges d’aquesta edició es
podran veure de forma gratuïta a les televisions
internes del centre. A la Sala d’actes s’hi projectaran sis sessions del
Programa Internacional adreçades tant al personal
sanitari com als estudiants de Medicina del Campus.
Properament anunciarem els horaris de les sessions.

Hem fet un CARTELL per comunicar a tota la planta que demà tenim permís per baixar amb la famiila a la sala d’actes!

Samuel Andres M. (13 anys)

DIA DE LA NETEJA DE LES MANS.

Avui 15 d’octubre és el dia oficial de la Neteja de les mans. Nosaltres des de l’escola de l’hospital hem buscat informació sobre el dia i hem fet un cartell perquè volem dir que netejar-se les mans és molt important.

Esperem que us agradi

Tony F. (13 a)


15 d’0ctubre. Rentat de mans

MISSATGE DE BENVINGUDA

      

Com que comença el nou curs, la Roser, que és la profe,  ens  ha  explicat que en aquesta escola aquest curs treballaran el tema de la COMUNICACIÓ. Ens ha proposat que pensem una frase de benvinguda a partir de lletres i imatges. Després de pensar una mica ens ha sortit  aquesta. Us proposem que endevineu el que hi posa. Desxifreu aquest jeroglific. MOLTA SORT!   Per si no us surt us ho  escrivim  aqui sota. (ESTÀ ESCRIT EN BLANC SOTA LA IMATGE. SI PASSEU EL RATOLÍ PER SOBRE HO DESCOBRIREU) 

SI VOLEU VEURE  EL QUE FEM VISITEU LA NOSTRA PÀGINA WEB.

Emma O. (11 anys), Maria O.(8 anys) Lucia D.(13 anys)

 

FORA CORONAVIRUS !

ALGUNS NENS I NENES QUE HAN ESTAT  INGRESSATS  A  L ‘HOSPITAL HAN DIBUXAT LA SEVA MA  PER FER AQUEST MURAL QUE POSA…”TOTS A  UNA  CONTRA EL   CORONAVIRUS”. AIXI VOLEM DIR QUE ELS VIRUS MARXI  D’AQUI. HEM DIBUIXAT LES MANS AMB COLORS CALIDS ELS QUE HAN VINGUT A LA TARDOR, AMB COLORS FREDS ELS DE L’HIVERN I ALTRES COM NOSALTRES DE TOTS ELS COLORS PERQUE HEM INGRESSAT A LA PRIMAVERA.

NOSALTRES, LA CARLA I LA RITAJ, HEM ACABAT DE COL.LOCAR TOTES LES MANS AL MURAL. HA QUEDAT MOT XULO .

CARLA (8 anys) I RITAJ .( 6 anys)

APRENEM A FER JOCS. US ANIMEU A JUGAR?

Voleu jugar al memory? Busqueu les paraules i  trobeu les parelles en el menor temps  possible. Són paraules relacionades amb l’aigua, que es el tema que estava treballant a l’escola!. Cliqueu a la imatge.  ÀNIM

Eli (10 anys)

MEMORY

LA MÀGIA DEL CORONAVIRUS

Aquest any hem fet màgia amb el CORONAVIRUS!

Hem construït el nostre propi joc de màgia. Els nens/es han pensat imatges relacionades amb el coronaviurs, la pandèmia…  Les hem cercat a internet, les hem col·locat a la casella corresponent i a sota hem posat una breu descripció del que cada imatge té a veure amb el tema del curs : Coronavirus.
Com podeu veure tenim una taula on hi apareixen diferents parts del cos humà que hem trobat a internet. El mag demana a la persona que pensi en una imatge de les que hi ha.Seguidament, va mostrant uns altres fulls, però ara són més petits. Al final, el mag ó la maga sabrà la imatge que has pensat al principi. Voleu saber com es fa? Doncs feu màgia i seguiu llegint!!!!!

Truc
Una persona escull una imatge.
Després agafavem unes taules petites i la persona que ha triat la imatge haurà de dir a quina taula és i a quina no.
Per endevinar quina imatge és haurem de recordar  el número de cada cantonada de l’esquerra i anar sumant… però compte! Només es sumen  els números dels fulls que ens diguini que sí hi és.
Quan j haguem sumat tots els que ha dit que sí hi és, ens donarà un número i aquest és la resposta.

DIA SENSE FUM

El 31 de maig es commemora el Dia sense fum. Aquest curs, des de la 7ª planta de pediatria i, amb col·laboració de tots els alumnes participants i la Roser que és “la profe”, hem organitzat diverses activitats.

Hem fet un llibre interactiu,  a través d’una aplicació  que es diu ‘Book Creator‘.( Si obriu l’enllaç des del mòbil cliqueu els 3 punts que hi ha a la dreta i poseu visualitzar mode ordinador, després en el quadrat per fer pantalla gran!)  aquí teniu l’ENLLAÇ Consisteix en una compilació de diapositives amb eslògans, reflexions, imatges i vídeos que han anat afegint diversos alumnes al llarg de la seva estança a l’hospital. Pretenem, entre tots i, de manera molt visual conscienciar tothom dels efectes negatius que té sobre la nostra salut el fet de fumar. (des de l’ordinador  ho podreu veure directament si cliqueu sobre les imatges)

Una altra activitat que hem fet des de l’escola de l’hospital ha estat la creació de diversos cartells amb dibuixos i eslògans, promovent el manteniment d’un estil de vida saludable en benefici comú. Els hem penjat al passadís  juntament amb la silueta d’uns grans pulmons que hem anat omplint amb  mans de fumadors (pintades en gris I  negre) i no fumadors (pintades en color). I una pregunta…. Tu quin pulmó prefereixes?

Finalment, jo he volgut contribuir al projecte programant un joc que us podeu descarregar al mòbil mitjançant el següent link:

Heu d’escriure aquest enllaç al mobil!:

bit.ly/Diasensefum

L’objectiu del joc és arribar a acumular el màxim de punts possible. Aquests els aneu acumulant a mesura que “recolliu” tot allò que simbolitzi un estil de vida saludable. El que heu d’evitar, però, són les cigarretes que, si us toquen, perdreu, i haureu de començar de nou. La velocitat en que cauen les cigarretes i, per tant, la dificultat del joc, augmentarà a mesura que jugueu. Per desplaçar-vos d’esquerra a dreta, ho heu de fer mitjançant a la part inferior de la pantalla.

La Xinhui també us ha preparat aquest joc de parelles relacionat amb paraules relacionades amb el fum. Aqui teniu l’ENLLAÇ AL JOC i … a jugar!. Si voleu saber quan trigueu activeu el cronòmetre del joc,  Bona sort! 🌞

 

Lili (15 anys)