L’Acadèmia: SEGUIM !!!!

 

El tancament de l’Acadèmia Cultura avui és més lluny que ahir. Així ho ha dit Núria Marín a les famílies i els professors acampats davant del Departament d’Educació des de dilluns. L’alcaldessa de l’Hospitalet ha assegurat que la situació ara mateix la situació del centre és “millor que ahir”, però també advertia que “encara no hem acabat”.

La reunió que Marín ha mantingut aquest migdia amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha servit per buscar una alternativa i evitar el tancament. Segons l’alcaldessa, el departament ha acceptat que el centre passi a ser públic sempre que la direcció ho demani. I sembla que ara sí estaria disposada a fer-ho.

Un dels grans esculls perquè la continuació del centre, com a mínim un curs més, sigui una realitat és el deute que té l’arquebisbat. Els propietaris del centre no han cobrat el lloguer de l’edifici des de l’estiu passat i reclamen garanties per cobrar-ho. Una situació que les diferents parts consideren que és un problema entre particulars.

RETIRADA DE L’ACAMPADA
Núria Marín ha explicat això a l’Acampada que famílies i professors de l’Acadèmia mantenien des de dilluns davant del Departament d’Educació. També hi era Javier Pacheco, secretari general de CCOO, que també ha participat en la reunió d’aquest migdia. Pacheco ha assegurat que mai abans s’havien implicat polítics de primer nivell per un cas com aquest i ha celebrat que, si ara ha passat, ha estat per la mobilització de famílies i mestres.

També ha remarcat que “cal que propietat i titularitat es posin d’acord” en la negociació sobre el deute. Però ha defensat que després de la reunió d’avui hi ha un canvi, perquè s’obre una possibilitat real de trobar una solució. Demà se celebrarà una nova reunió que, amb un perfil més tècnic, ha de servir per tancar els serrells que han de permetre mantenir l’Acadèmia Cultura un curs més i acabar convertint-se en escola pública.