L’art de la Terra

Són dies bonics per sortir i passejar pel volts de l’escola. El camí del riu sempre ens té tresors preparats,  i aquests dies més que mai, ja que els arbres van deixant anar les seves fulles: verdes, grogues, vermelles, “mig mig, … arrugades, finetes, molles o seques,…

Ens adonem, també, que el sol cada dia el tenim més lluny i això fa que el primer moment de la passejada  ens deixa les mans bastant fredes. El terra té encara tota la humitat de la nit, i les sabates se’ns queden  ben molles. Finalment el sol arriba on estem nosaltres i un cop entrats en calor, ens permetem crear: les fulles seran l’eix de la nostra creació.

Amb tots els tresors del camí iniciem la nostra composició.  Una composició que altera el paisatge.: el prat verd s’omple de fulles,unes  fulles especials, fetes pels nens i nenes amb tot allò que han plegat al llarg del camí. Les preguntes dels infants mentre treballen, donant valor allò que fan és sobre la durabilitat d’aquesta obra d’art:  Potser algun animal el desfarà o serà el  senglar qui es vindrà a menjar aquesta  arrel que hi hem posat?, també podria ser que algun teixó agafi els tronquets per fer-se el niu.

En qualsevol cas, no ens impedeix aturar la nostra acció, ni la nostra imaginació. El temps dirà que perdura, que es transforma i que desapareix.

Jugar a fora i amb el que hi ha sempre és un èxit.

Gràcies Yolanda per haver-nos acompanyat en aquest dia tan bonic.

El Land Art és una prolongació natural del joc a l’exterior. D’aquesta manera m’atreveixo a afirmar que és recollir i crear, és alterar el paisatge. És dialogar amb l’entorn. Richard Shilling

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>