Pla de Consum de Fruita i Llet a les escoles

Pla de Consum de Fruita

Com cada any, l’escola participa al Programa Escolar de Fruita impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació conjuntament amb el Departament d’Ensenyament.

 

Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribueix la fruita i verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat.

La fruita es reparteix cada dimarts entre els nens i les nenes a l’escola durant l’esmorzar.

Aquesta és una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

Tríptic del programa

 

Els objectius són:

  • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
  • Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.
  • Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.
  • I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris

 

Pla de Consum de Llet

El consum de lactis (llet, iogurts i formatges) recomanable és de 2-3 racions/dia. I a més cal tenir un estil de vida actiu: caminar, pujar escales, jugar, fer esport…

A través d’aquest programa es tracta d’oferir llet gratuïta en els berenars dins del centre escolar de segon cicle d’educació infantil i de primària

És una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

 

 

Tríptic del programa

 

 

 

Els objectius són:

  • Augmentar la sensibilització per una bona alimentació i la transmissió de conductes d’hàbits saludables a través de la distribució de llet sencer UHT a l’alumnat d’1 a 2 anys.
  • Donar a conèixer el paper de la llet com a aliment important (o de consum diari) dins d’una alimentació variada i saludable, i de les seves propietats nutricionals.
  • Implicar tota la comunitat educativa (alumnat, docents i famílies), perquè els hàbits alimentaris adquirits en la infància són decisius en el comportament alimentari en l’edat adulta. Per això s’organitzaran xerrades de difusió en els centres educatius.

Durant el curs escolar, es lliuraran 10 racions de llet sencera UHT per nen/a, a raó d’una ració màxima de 210 g/nen/a. La llet es reparteix a l’escola entre els nens i les nenes a l’escola durant l’esmorzar o el berenar.

 

Volem que el nostre alumnat…

  • Siguin els protagonistes de l’aprenentatge dels hàbits alimentaris saludables i en prenguin consciència a través del consum de la llet.
  • Adquireixin comportaments alimentaris saludables i incorporin el “saber fer” sobre la seva aliment