COMENÇA EL NOU CURS ESCOLAR. AQUEST CURS INTENTAREM INVESTIGAR I APRENDRE COSES RELACIONADES AMB L’ALIMENTACIÓ.
PER DONAR-VOS LA BENVINGUDA RES MILLOR QUE RECORDAR  L’EXPOSICIÓ QUE ENS MOSTRA  UN TASTET DEL QUE VAM APRENDRE EL CURS PASSAT

FELIÇ CURS 2017-18!!!!    Roser “la profe

Pels que no hagueu pogut venir a visitar-la us en  fem un petit recorregut virtual. Hi trobareu un tastet de la feina feta pels infants i joves de la 7a planta, al llarg de tot el curs. També trobareu al vestíbul de l’entrada principal Un super taller d’invents. N’hem fet un QR perquè pogueu veure el procès. També ho veureu si cliqueu l’enllaç MAKING OFF
QR Making off laboratori d'invents
Si seguiu el bloc ja haureu vist que hem fet moltes activitats relacionades amb el món de la matemàtica, l’exposició n’és una pinzellada més.

Voldríem agraïr la col.laboració de diferents departaments de l’Hospital: Laboratori i Cuina (cedint-nos material en desús), Manteniment: gràcies a la gran labor dels fusters hem pogut col.locar l’estructura del nostre laboratori d’invents. I, com cada any, agraïr especialment la col.laboració d’en Jaume, de la Unitat d’Atenció al Ciutadà, i dels voluntaris que sempre ens ajuden i tenim al nostre costat.

Projector d’Hologrames!!!!!

A l’aula hospitalària hem descobert que existeixen els HOLOGRAMES: imatges o vídeos que simulen representacions en 3D. HOLOS vol dir Tot/absolut i GRAMMA dibuix/ lletra. Podria considerar-se que significa Dibuix total.
A internet hem vist que hi ha vídeos d’hologrames preparats per ser visualitzats a través de projectors especials.

holograma

Així que hem investigat com dissenyar un projector per poder veure els vídeos i a continuació la Nadia i la Candela us expliquen com fer-ho: INSTRUCCIONS PER FER UN PROJECTOR D’HOLOGRAMES

Un cop fet el projector i visualitzat els videos que vam trobar a internet vam creure que nosaltres potser podriem fer un dibuix sobre el paper i visualitzar-lo a través del nostre projector d’hologrames com en 3D. I… Ho vam aconseguir! El Diego us explica com fer-ho i us ensenya unes imatges dels dibuixos que vam fer. COM FER UN HOLOGRAMAholograma

Amb aquesta activitat hem vist que hi ha figures planes de 2D com el triangle, el quadrat i el cercle i altres figures en 3D com el cub, l’esfera i la piràmide. Hem buscat aquestes figures per la planta de l’hospital. N’hem fet un mural pel passadís.

Ens ha agradat molt l’experiència i ha sigut molt divertit.

20170612_14273920170612_142814

17-05-17 taller eva

Hem pensat fer una recerca de pel.licules que tinguin contingut matemàtic.

De cada pel.lícula us hem fet una petita descripció i, fins i tot, en podreu veure un trailer. Aqí en teniu un exemple i, si les voleu veure totes, cliqueu l’enllaç

ENLLAÇ A LES PEL.LÍCULESCaptura de pantalla 2017-06-10 a les 20.40.31

Exposició… Menús creatius.

Ja és aquí!!! Aquí teniu l’exposició “MENÚS CREATIUS”, en la qual podreu trobar un tastet de la feina feta pels infants i joves de la 7a planta, al llarg de tot el curs. La trobareu al passadís de les exposicions situat a la Planta Baixa, a prop del banc de Sang. La podreu veure fins al 29 de juny. També hi trobareu al vestíbul de l’entrada principal Un super taller d’invents. N’hem fet un QR perquè  pogueu veure el procès. També ho veureu si cliqueu l’enllaç  MAKING OFF
QR Making off laboratori d'invents

Si seguiu el bloc ja haureu vist que hem fet moltes activitats relacionades amb el món de la matemàtica, l’exposició n’és una pinzellada més.

Voldríem agraïr la col.laboració de diferents departaments de l’Hospital: Laboratori i Cuina (cedint-nos material en desús), Manteniment: gràcies a la gran labor dels fusters hem pogut col.locar l’estructura del nostre laboratori d’invents. I, com cada any, agraïr especialment la col.laboració d’en  Jaume, de la Unitat d’Atenció al Ciutadà, i dels voluntaris que sempre ens  ajuden  i tenim al nostre costat.

Esperem que disfruteu de l’exposició. Pels que no pogueu venir a visitar-la us fem un petit recorregut virtual. Us facilito l’enllaç al WEB TIRETADES        Roser J. “la profe”

making off : laboratori d’invents

Hola,

Ara que ja fa uns quants dies que podem veure l’exposició en marxa us voliem fer arribar el nostre agraïment pel suport rebut i pels nombrosos comentaris que aneu deixant a la llibreta de l’expo Què t’ha semblat?.

Us passem un petit video que, per si encara no us hi heu pogut passar, us permetrà veure amb més calma els detalls de la nostra l’exposició. Esperem que us agradi.

Preparant l’exposició

Que bé ens ho vam passar ahir, a l’aula! Vam fer un taller amb un munt d’activitats molt divertides.

Per començar, vam pintar uns cartrons de molts colors diferents i llamatius, amb rodets i pinzells. També vam pintar triangles concèntrics, que després vam ajuntar en un mural molt bonic. I per acabar, vam retallar i enganxar papers i cartolines on explicàvem totes les activitats realitzades a l’aula i després les vam plastificar. Tota una feinada per preparar l’exposició de la semana vinent. Us animem a tots a que vingueu a visitar-la.

Aquí us deixem unes quantes imatges.

Judith Salido (15anys)

13 de maig . Dia dels Infants Hospitalitzats

El 13 de maig de 1986, el Parlament Europeu va aprovar la Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats,
Enguany, en motiu d’aquesta jornada, el voluntariat de Creu Roja Joventut ha impulsat una acció de sensibilització per donar a conèixer els drets de la infància hospitalitzada i visibilitzar la tasca que moltes entitats estan duent a terme per garantir-ne alguns d’ells. Nosaltres hi hem volgut participar.  El grup de música Ovella Xao també ha cedit la cançó que acompanya el vídeo, “Ens menjarem el món”, de forma desinteressada.
Aqui podeu  veure el vídeo 

Laboratori d’Invents!!!

Ahir vam fer un taller que ens va agradar molt.

L’Eva ens va explicar que estàvem acabant de decorar la porta del laboratori d’invents que altres nens i nenes havien començat i que la col·locarem  a la porta principal de l’hospital .

Primer de tot vam pensar com faríem la decoració.

Vam decidir els colors que utilitzaríem i qui s’encarregava de cada cosa.

Vam passar tot el matí sense parar fins l’hora de dinar. Ens va quedar molt bé .

Si ho voleu veure podeu venir a partir del dijous , 25 de maig .

Us informem que les comentaristes del vídeo que veureu a continuació som:Aitana(9anys) i María (12 anys)

US HI ESPEREM!!!

Gabriela (9 anys) i Juan (13 anys)