“La Garrotxa” promoció 16/17

Dilluns 21 Novembre

Avui hem anat a Besalú, un poble amb molts punts d’interés, tenia cultura tan jueva com cristiana.
Hem vist l’església de Sant Pere Romànica, on ens han explicat les seves característiques.

També hem visitat una sinagoga era el lloc de culte dels jueus, a sota hi havia el ‘’Miqdev’’ que eren uns banys on els jueus es purificaven per tenir la conciencia.

Hem creuat el riu per un pont reconstruït, perquè a la guerra civil el van bombardejar.

A l’hora de dinar ens ha plogut però no ens hem mullat.

També hem tingut temps de lleure, per passejar pel poble i descubrir-lo.

Hem baixat alguns a veure el riu, hi havien llúdrigues i ànecs.

ENS HA SEMBLAT UN POBLE MOLT BONIC I INTERESANT!!!

 

Después de dinar hem anat a Olot i hem descarregat les maletes al alberg, i ens han explicat les monitores en que consistia el camp d’aprenenatge, después per grups hem fet una visita guiada de la ciutat guiades per les profesores del C.D.A

Hem vist cases modernistas, l’església principal i un parc de clarà i hem vist la plaça principal que es diu la Plaça De Les Gegantes, també hem vist el teatre principal.

Com que s’ha fet fosc hem tornat al alberg a berenar una ensaïmada amb un suc de poma, ens han donat les instruccions i ens han repartit les habitacions.

Es un edifici molt bonic i estem a la planta noble fent aquest bloc mentre esperem  per a sopar.

DESPRÉS DE SOPAR PENJAREM LES FOTOS!!!!

Dimarts 22 novembre

Avui ens hem llevat bastant d’hora per esmorzar a les 8:30. Quan hem acabat estàvem vestits per fer maquetes, però ha girat el temps i ha parat de ploure. Llavors, hem decidit anar a conèixer un volcà anomenat Montsacopa. Hem anat caminant pel centre d’Olot mentre plovia. Allà, ens han explicat algunes característiques importants d’ell. Hem anat al cràter i llavors hem baixat fins a la cantera. Hem observat els diferents tipus de roques volcàniques, anomenades piroclasts: cendres, gredes, blocs i bombes. Després d’això hem anat a l’alberg i ens hem menjat un entrepà de xoriço. Estava boníssim! Aquesta tarda anirem a veure el museu dels volcans. Ja us explicarem com ha anat.

 

Aquesta tarda, hem anat caminant fins al museu dels volcans. Un museu on està situat al parc Nou. Allà ens hem separat en tres grups, A, B i C. Hem conegut diferents experiències sobre els volcans i terratrèmols. Hem fet varies parades pel recorregut i ens han explicat millor les coses. Després hem sortit al parc i hem berenat. Hem estat jugant i corrent una mica per allà, fins que ha sigut la hora de marxar. Quan hem arribat a l’alberg, ens hem dutxat i ens hem vestit per anar a la marató de ball.

Al final, a la nit, vam  fer un concurs de ball. Ens van donar un full amb tipus de ball i teniem que escriure una persona per fer parella en cada estil: Hip Hop, Rock, Rumba…   Els homes que ens acompanyaven ens ficaven les cançons de cada tipus i nosaltres teniem que ballar-les, amb la nostra parella. Mentre que ballàvem ells apuntaven les millors parelles de cada estil. Al acabar ens van donar un diploma a la parella guanyadora de cada tipus de ball.

Dimecres 23 novembre

Avui hem anat al volcà Santa Margarida. Hem pujat pel con volcànic i després hem baixat al cràter on hi havia una ermita. A dins el cràter hem esmorzat i ens han explicat coses sobre el volcà.

Després hem anat a la fageda d’en Jordà, en aquests temps està molt bonica, allà hem vist tossals volcànics i hem observat que els arbres eren tots iguals i les fulles d’un color marrò ataronjat.

Després hem anat al alberg i hem dinat.

Per la tarda hem berenat un suc de taronja i un entrepà de pernil salat. Després hem fet maquetes de volcans amb el grups A, B i C.

Les hem fet amb poliestirè expandit ,(porexpan), seguint una guia que ens han dit les professores. Quan hem acabat les maquetes les hem pintades amb pintura de spray i ara estem a la planta noble fen el bloc, els altres estan descansant o jugant.

 

Dijous 24 Novembre

Avui ha fet un dia preciós. Hem anat a la Cooperativa de la Fageda, hem vist com funcionava. També, hem observat unes quantes vaques i els seus vedells. Hem tingut la sort de veure el part d’una vaca. A la fàbrica hem pogut veure la maquinària que fan servir per fer iogurts i melmelades. Ens han explicat i ensenyat que a la fàbrica hi treballen persones discapacitades, aproximadament 150 persones.

Cap a les 12:00 del mig dia em treballat uns dossiers sobre el que em fet tots els dies. A l’hora de dinar em menjat a Can Xel el seu menú, que era 1r plat uns macarrons boníssims i pollastre al forn amb patates, com tot el dinar.

Per la tarda hem anat al volcà Croscat que li falta una part, perquè l’havia tret el propietari del volcà per guanyar bastants diners amb las roques volcàniques

Finalment hem arribat al alberg, hem berenat un suc i un brioix, hem endreçat les habitacions, hem fet la maletes i ara ens estem preparant per la GRAN NIT!!