INICI DE CURS 2020-21

REUNIONS FAMÍLIES INICI CURS 2020-21(1r, 2n, 3r i 4t d'ESO) | Institut de Cervelló

Un cop organitzats els protocols per a l’inici de curs, us convoquem  el pròxim 10 de setembre a una reunió de famílies telemàtica informativa de les actuacions que s’han de dur a terme per tal de complir les normatives d’Educació i Salut i iniciar el curs amb la màxima precaució possible.
L’horari de les reunions serà:
 • de les 18 a les 19 hores per les famílies dels alumnes de 1r d’ESO.
 • de les 19:15 a les 20:15 hores per les famílies dels alumnes de 2n i 3r d’ESO.
Les reunions es duran a terme a partir de la plataforma meet.jit.si posant les següents contrasenyes:

INFORMACIONS COVID-19

Ajuda’ns a avaluar el curs 2019-20

Benvolgudes famílies,

Aquest mes de juliol estem revisant tots els elements relacionats amb el curs 2019-20 per tal de planificar millor el següent curs. Pensem que aquest procés no té cap mena de sentit si no hi ha un intercanvi de punts de vista entre tota la comunitat educativa. Per això, amb aquest correu, us animem a què participeu en l’enquesta que hem preparat amb aquest objectiu.

Us agrairíem que contestéssiu a les preguntes organitzades en dos col·lectius:

i que invertíssiu una mica del vostre temps en donar les vostres impressions a les preguntes obertes i de suggeriments abans del dia 15 de juliol.

Aprofitem l’avinentesa per desitjar-vos bon estiu.

Moltes gràcies,

 

Projecte ROBOLOT-EDUCACONT

El nostre centre participarà en el projecte ROBOLOT- EDUCACONT. Aquest projecte vol incrementar la consciència de l’alumnat sobre la qualitat de l’aire que respirem. Mitjançant  uns robots que s’instal·laran en diferents centres d’educació secundària, es durà a terme la mesura de diferents paràmetres de la contaminació atmosfèrica, com ara les partícules fines, el diòxid de nitrogen i el monòxid de carboni. Les dades seran recollides i podran ser programades pel nostre alumnat, així com es crearà una xarxa de registre amb els altres centres participants del projecte.

Ja tenim preparat el nostre robot i les dades que registra ja es poden consultar a treavés del següent enllaç :

https://sites.google.com/view/educacont/inicio – pàgina web d’informació del projecte, a la part inferior hi ha un mapa amb totes les estacions de l’Estat Espanyol que col·laboren amb el projecte.

https://thingspeak.com/channels/1082094 – canal things speak corresponent a l’estació LL56, de l’institut Mollerussa IV.

VIDEOMAT 2020

La nostra participació en el concurs Vídeomat 2020, ha estat guardonada en formar part de la COL·LECCIÓ PERMANENT. Es tracta d’una col·lecció de vídeos que podran ser emprats per altres centres educatius, per tal que el seu alumnat a través del vídeo que han creat altres alumnes, descobreixi aplicacions de les matemàtiques que poden resultar motivadores i sorprenents.

Per la categoria de 1r a 2n d’ESO s’han donat dos premis. Encara que no ens els han estat conferits, s’ha de remarcar que  el nostre vídeo ha passat a la segona fase de l’elecció del jurat.

Vull felicitar a tot l’alumnat per la tasca realitzada i per la seva motivació, així com a les famílies pel suport rebut.

En aquest link, es pot veure el resultat de la valoració del jurat.

 

 

Portes Obertes Virtuals i Videoconferència

US CONVIDEM A FER UN PASSEIG VIRTUAL PER LES NOSTRES INSTAL·LACIONS

Cliqueu a la imatge i podreu entrar virtualment al nostre institut. Gaudiu del viatge!

Tornem a oferir-vos una altra videoconferència amb totes les famílies interessades per tal de clarificar els dubtes que us poden inquietar. Es farà el proper dimarts 19 de maig a les 19 hores. A través de la plataforma meet.jit.si i posant la contrasenya portesobertesiv

US HI ESPEREM!!

Des de l’Institut Mollerussa IV, i des del primer moment, estem treballant per oferir un bon acompanyament, tant de l’alumnat com de les seves famílies. Per aquest motiu, i pensant amb les famílies del pròxim curs, el fet de no haver pogut celebrar la jornada de portes obertes  ens provoca una certa preocupació.

Així doncs, i tenint en compte que aquest curs no ho podrem fer de cap altra manera, us oferim a totes les famílies un presentació Prezi amb l’explicació dels aspectes més rellevants del centre.

#DiadadeSantJordiconfinada

No ens hauríem imaginat mai que passaríem una diada de Sant Jordi sense poder sortir als carrers, tancats a casa i sense poder viure la màgia de les places cobertes de llibres, roses i cultura. Per això, us presentem una mostra d’algunes de les activitats… Llegeix més»

Llegim en veu alta per Sant Jordi

Donada la situació en la qual ens trobem, des de la Biblioteca Municipal Jaume Vila de Mollerussa, s’han vist obligats a repensar la 9a Marató ‘Llegim en veu alta’ que es celebra el dia de Sant Jordi a les places de la ciutat.

Han reconvertit la Marató en un esdeveniment virtual en el qual sigui fàcil i divertit de participar-hi. I ens proposen que, qui hi vulgui participar, pengi un vídeo a les xarxes, explicant, per exemple, un conte en família, individual, en parella…

Tots els que se sumin a la proposta cal que pengin els seus propis vídeos, el mateix dia de Sant Jordi, el dijous 23 d’abril, a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram, TikTok, etc.) amb els hastags #SantJordiMollerussa #maratodecontes.

Animeu-vos i expliqueu un conte!

Per més informació sobre recursos i material per celebrar la diada de Sant Jordi consulteu al següent enllaç: http://serveiseducatius.xtec.cat/pladurgell/

Dia mundial de l’Art

Amb la finalitat d’aquest dia, que és promoure consciència de l’activitat creativa a tot el món, des de l’institut el celebrem amb la iniciativa  “tussenkunstenquarantaine”.
Esperem que us agradi!
Llegeix més»

Carta amb informació pel desenvolupament del curs a partir del dia 14 d’abril

Benvolgudes famílies,

Des de l’equip docent ens agradaria compartir les inquietuds, les preocupacions i reflexions que tenim i que també sabem que teniu vosaltres. Hem estat treballant per poder millorar alguns aspectes organitzatius d’aquests dies. La nostra intenció és que tothom pugui estar tranquil a l’hora de rebre les tasques encomanades pel professorat. Nosaltres, sabem que són moments difícils, que cada llar té les seves limitacions i/o oportunitats per poder-les seguir i que el punt de partida emocional no és el mateix que abans. D’aquesta manera, i pensant amb la tornada de Setmana Santa us volem presentar una nova manera de treballar, que creiem que ens anirà millor a tots i a totes. 

Heu de pensar que a partir del 14 d’abril començarem un període amb continguts nous i tasques avaluables. Per tant, és important que en feu un seguiment i, sobretot, us poseu en contacte, mitjançant les tutores, per qualsevol dubte o suggeriment.  

Així, a partir del 14 d’abril, el lliurament de les tasques serà de la següent manera:

 • Cada dilluns us penjarem a la web i en un únic document, les tasques de totes les matèries per una setmana (la primera setmana ho penjarem en dimarts 14). Això vol dir que tindran temps de lliurar-les fins al dilluns següent. Si algú té algun inconvenient per poder-les fer, que ho comuniqui a la professora referent de la matèria. Si hi ha una justificació, no hi haurà cap inconvenient a ampliar el termini. 
 • Les tasques les localitzareu de diferents maneres: 
  • Pàgina web. 
  • Moodle o qualsevol altre programa o aplicació. Ho especificarem les professores a la graella que trobareu a la pàgina web. 
 • A la pàgina web també hi veureu una taula amb la relació d’hores de disponibilitat de l’equip docent, en cas que l’alumnat tingui dubtes d’alguna tasca/activitat. 
 • Us adjuntem, tant en aquest correu, com a la pàgina web, dos pautes que heu de seguir a l’hora de realitzar les tasques:
  • Model per enviar un correu electrònic.
  • Pauta per realitzar els treballs de totes les matèries.

És important que, de tant en tant, aneu consultant la pàgina web perquè hi ha penjades, i hi anem penjant informacions, notícies, etc. de l’institut i també articles que creiem que us poden ser útils per aquest període de confinament.

També, us agrairíem que si coneixeu algun company o companya que, per diferents motius, no pot accedir a les tasques, les hi facilitessiu. Entre tots i totes hauríem de procurar fer treball en equip per tal que tothom tingui les mateixes oportunitats.

Gràcies per la paciència i la comprensió i recordeu que estem al vostre costat per allò que necessiteu.

L’equip docent,

Encara no sabem la data de tornada


Us recordem que la tornada a l’institut no està prevista encara, estem pendents de nou avís. Tan bon punt tinguem aquesta informació la penjarem al web de l’institut i us la comunicarem per correu electrònic.
També penseu que al Moodle hi teniu dirents tasques proposades… Llegeix més»

Dia Mundial de la Poesia


EL TEMPS
No més incerta de tan vehement
la sorpresa amb què aculls la llum que esclata
rere el mirall opac i els cortinatges
angoixants i feixucs d’aquest llarg temps de prova.
És així com la vida expressa el seu
misteri i en referma la bellesa.
L’entreteixit del temps no mostra… Llegeix més»

Preinscripció 2020-2021: Calendari oficial posposat

Degut al context actual, el calendari d’inscripcions per al curs 2020/2021, que havia de començar aquest dilluns vinent, ha quedat posposat. De seguida que tinguem informació del nou calendari, documentació i vies de presentació de sol·licituds, us n’informarem en aquest espai.

 

Seguiment situació Coronavirus

Benvolgudes famílies,
Ja ha passat més d’una setmana des del tancament de l’institut per motiu del Coronavirus. Esperem que totes les famílies estigueu bé, nosaltres, l’equip docent ho estem i estem fent el possible perquè els vostres fills i filles puguin seguir treballant des de casa.… Llegeix més»

Tancament preceptiu de l’institut

Benvolgudes famílies,
Us comuniquem que, seguint les instruccions del Departament d’Educació, l’institut romandrà tancat des de demà, 13 de març, i fins al dia 27.
A continuació us adjuntem el comunicat que ens ha fet arribar el Departament d’Educació:

 
Benvolgut, benvolguda, 
 El Departament d’Educació, seguint instruccions del… Llegeix més»

PORTES OBERTES


Us informem que, aquest dissabte 14 de març, a l’INS Mollerussa IV es duran a terme les Portes Obertes.
Hora:

 • de les 11:00 h a les 14:00 h podeu gaudir dels tallers que s’oferiran i conèixer el centre.
 • a les 12.00 h s’oferirà una xerrada informativa on… Llegeix més»

TEATRE EN ANGLÈS

El dimarts dia 3 de març l’alumnat de 2n d’ESO de l’INS MOLLERUSSA IV va assistir al teatre l’Amistat de Mollerussa per veure l’obra en anglès Shake it up de la companyia Bluemango. Aquesta activitat emmarcada dins de la Dinàmica Educativa Comarcal del Pla d’Urgell,… Llegeix més»

El nostre institut, un espai sense violència!

En el marc dels grups tutoria, tots/es els/les alumnes de l’INS Mollerussa IV estem organitzats/es en diferents comissions relacionades en assolir alguns objectius que ens preocupen.
Una d’aquestes comissions és la relacionada amb la convivència i el saber estar dins i fora del centre.
Des del mes… Llegeix més»

We are all out of salt!

A Química de 2n estem estudiant la matèria mitjançant un projecte transversal al voltant de la sal.
Hem anat a visitar la Muntanya de Sal de Cardona per tal de descobrir l’excepcionalitat geològica del jaciment i l’aprofitament que l’home ha fet d’aquest recurs natural durant segles.… Llegeix més»

Visita de l’autor Àngel Burgas

El passat 11 de febrer, l’alumnat de 1r d’ESO va poder gaudir de la visita d’un dels autors de les lectures treballades al centre, concretament l’Àngel Burgas, autor de Petites històries del Globus.
Durant la visita, l’alumnat va poder preguntar i intercanviar opinions sobre el llibre que… Llegeix més»

Projecte Prehistòria


Els alumnes de 1r ESO han viscut en primera persona la PREHISTÒRIA: etapa del paleolític i neolític. Han estat protagonistes reproduint les vivències dels nostres avantpassats.

La resolució d’aquesta meravellosa experiència ha estat la reproducció de la ” capella sixtina” del sostre d’Altamira, de… Llegeix més»

Showroom Cotxe Elèctric

Dins de la matèria del Projecte Global de 2n, vam realitzar una jornada dedicada al cotxe elèctric.
 
L’alumnat va poder comparar les prestacions d’aquests nous vehicles enfront als de combustió.

Des d’aquí volem donar les gràcies a ParcMotor de Golmés per haver fet… Llegeix més»

L’Scrabble entra a l’institut!

Els alumnes de 2n d’ESO de l’institut han participat, durant dues sessions, en un taller d’Scrabble impartit per la jugadora professional Arantxa Delgado. Durant el taller, els va explicar el funcionament del joc i diferents estratègies i tècniques per a fer una bona partida. L’objectiu… Llegeix més»

Per què m’enlluerna el meu institut?

El passat 5 de Novembre els/les alumnes de 2n d’ESO, van realitzar un taller sobre òptica amb na Núria Baldrich de Federòptics Roure de Mollerussa.
Tots junts vam experimentar sobre la reflexió i la refracció de la llum i vam poder respondre la gran qüestió “Per… Llegeix més»

MARATÓ

L’alumnat de 2n d’ESO, aquests dies, estem treballant per participar al premi “Pinta La Marató” de la Marató de Tv3 del 2019, la qual tracta sobre les malalties minoritàries.

20 DE NOVEMBRE DIA UNIVERSAL DE L’INFANT

El dia 20 de novembre, a escala mundial, es reivindiquen i es recorden els drets dels infants i dels i les adolescents. L’INS Mollerussa IV s’ha unit a la celebració d’aquest dia amb la complicitat de l’Ajuntament de Mollerussa, dels centres educatius, entitats i associacions… Llegeix més»

Visita a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila

Els dies 23 i 30 d’octubre l’alumnat de 1r d’ESO vam visitar la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. L’objectiu era conèixer els serveis que ofereix a través d’una visita guiada i interativa. Ens van explicar els tipus i classificacions dels documents de consulta o préstec que… Llegeix més»

Visita al museu de les matemàtiques

Dilluns, dia 4 de novembre, els alumnes de 1r d’ESO vam anar a visitar el Museu de les Matemàtiques a Cornellà de Llobregat.

Allí vam visitar l’exposició “Experiències matemàtiques” on, a través de la manipul·lació directa dels materials, vam poder afrontar diferents reptes matemàtics.
Llegeix més»

Castanyada INS Mollerussa IV

El passat dijous 31 d’octubre vam celebrar la Castanyada i el Halloween a l’INS Mollerussa IV.
Part de l’alumnat i del professorat va venir disfressat. Hi va haver força ensurts, una gimcana, premis, música i castanyes!!!Llegeix més»

Donem la benvinguda al nou curs

Avui estem contentes perquè hem donat la benvinguda al nou curs! i, amb ell, hem iniciat un nou camí ple de sentiments i emocions positives que ens aporten l’energia i les ganes per fer del “nostre” institut:

 • una infraestructura on tota la comunitat educativa hi… Llegeix més»

Informacions importants per a l’inici de curs!

 

Benvolguts, benvolgudes,

El dia 12 iniciem el curs al nou Institut ubicat a la travessia Josep Tarradelles. Tot l’equip estem treballant per tenir-ho enllestit en les millors condicions possibles i tot apunta que així serà.

Per aquest motiu i, amb la intenció de facilitar-vos un espai en el que pugueu venir a conèixer les instal·lacions, creiem oportú fer un canvi de data de la reunió informativa del inici de curs. Així, es passaria les reunions previstes a les dates següents:

 • La reunió de 2n ESO del dia 9 de setembre a les 19 hores, passaria al dia 16 de setembre a la mateixa hora.
 • La reunió de 1r ESO del dia 9 de setembre a les 20 hores, passaria al dia 16 de setembre a la mateixa hora.
 • Les entrevistes inicials amb famílies d’alumnes de primer i el nou alumnat del dia 10 de setembre al llarg del matí, passaria al dia 17 de setembre a partir de les 15:30 (acabarem de concretar l’horari a la reunió del dia anterior).

Per tant, a continuació us fem coneixedors/es de les informacions més necessàries per a començar el curs:

 1. Autocars i indicacions d’horaris del primer dia:  
  • L’horari del primer dia serà el següent:
   • 1r ESO: de les 8:00 h a les 13:30 h.
   • 2n ESO: de les 9:00 h a les 13:30 h.
  • Els autocars sortiran amb tot l’alumnat des de les parades indicades per a estar a l’institut abans de les 8:00 h. Els alumnes de 2n tindran un espai per tal de quedar-se recollits fins a les 9:00 h. L’horari de retorn a la població del primer dia, ja està coordinat amb l’Institut la Serra, per això l’alumnat dels dos centres tornarà a la mateixa hora sense que suposi cap inconvenient familiar.
  • Els alumnes que no utilitzen el transport escolar podran venir i sortir a les hores indicades pel primer dia lliurement.
  • A partir del segon dia, 13 de setembre, els autocars coordinats seguiran l’horari establert per a l’alumnat (8:00-14:30h).
  • Qualsevol dubte o aclariment en relació als autocars us podeu adreçar al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, que és qui ho gestiona.
 2. Documentació informativa per a les famílies:
  • Molta de la informació relacionada amb el desenvolupament dels vostres fills/es en el nostre centre i, per tal de fer més operativa la reunió del dia 16, la trobareu en un document titulat “Dossier per a les famílies”, que us penjarem a la pàgina web del centre, a l’apartat “Menú – Dossiers famílies – famílies”.

https://agora.xtec.cat/institutdemollerussa4/families/dossiers-families/

  • Us animem a que el consulteu i que ens traslladeu el dia de la reunió els dubtes que us sorgeixin.
 1. Optatives 1r i 2n ESO:
  • Les possibilitats de matèries optatives de 1r i 2n són les següents:
   • PIM (Pla Intensiu de Millora): és una matèria d’oferta obligatòria que ofereix l’institut per tal de reforçar les matèries instrumentals i, així, permetre a l’alumnat amb les competències bàsiques no assolides o assolides amb dificultats, un aprenentatge més personalitzat i, a la vegada, ajudar-los en l’assoliment d’aquestes. Per tant, l’alumnat que formarà part del grup de PIM 1 i PIM 2, estarà establert des d’un inici segons les coordinacions amb primària.
   • Alemany: és una matèria destinada a aquell alumnat que tingui assolida, mínim amb notable, la matèria d’anglès i és voluntària la seva elecció. Val a dir que, un alumne que estigui a 2n i no hagi cursat la matèria d’alemany de primer, no hi tindrà accés perquè és una matèria que està planificada en 4 cursos de la ESO i, amb la intencionalitat de poder adquirir, al finalitzar aquests, una titulació oficial.
   • Informàtica (1r) i robòtica (2n): per l’alumnat que ha assolit suficientment les competències i, voluntàriament, vol cursar les matèries de informàtica de 1r o robòtica de 2n.
   • El procés de selecció de les matèries optatives serà diferent per 1r que per 2n:
    • 1r: En aquesta circular us adjuntem una sol·licitud de matèria optativa que s’haurà d’entregar omplerta el primer dia de curs, 12 de setembre, a la seva tutora corresponent.
    • 2n: S’entén que tot l’alumnat seguirà la mateixa optativa de 1r. Si aquest no fos el cas, en aquesta circular s’adjunta un model de canvi de matèria optativa que s’haurà d’entregar, com a molt tard, el divendres 13 de setembre.
 1. Contacte: en aquests moments, no disposem de cap telèfon en línia. Per això, us demanem que, si us voleu posar en contacte amb nosaltres, ho feu a través de la nostra adreça de correu electrònic: c5010310@xtec.cat

Agraïm la vostra comprensió i ens veiem aviat.

Moltes gràcies,

Equip directiu INS Mollerussa IV

Inici del curs 2019-20

Les vacances estan arribant al seu punt final i nosaltres ja estem acabant de preparar la tornada al curs escolar. Un nou curs que ens espera amb moltes novetats: centre nou, incorporació de professorat, nois/es que encara hem de conèixer, …

Per tal de poder fer més planera la tornada us facilitem una planificació dels primers dies de setembre:


La
ubicació de tots els actes en els que esteu convocats és on romandrà el nou centre a partir d’aquest curs:  

C/ Josep Tarradelles s/n (darrera la Llar d’Infants El Niu).

Us hi esperem i BON INICI DE CURS !!!