Sortides d’inici de curs

Les i els alumnes de l’INS 9 hem fet dues sortides d’inici de curs per tal de cohesionar i integrar tots els grups i així, identificar-se amb uns valors fonamentats en la tolerància, el respecte i la solidaritat
Va ser una jornada plena d’activitats dinamitzadores per tal de construir vincles entre tots els grups classe i així arrancar el curs amb bones sensacions i bon humor.
Us deixem els enllaços per gaudir les fotografies d’aquestes sortides

1r ESO: Serralada Marina.

2n ESO: Platja de Sant Adrià del Besòs.

         

 

Els alumnes inauguren l’Institut

Tal i com es va confirmar, el passat dia 30 de Setembre, les i els alumnes de l’Institut 9 van estrenar les aules i tots els seus espais amb molta il·lusió i motivació per encarar el nou curs 2019/20.
En aquest video us deixem el resum de tots els moments més entranyables de la inauguració.
Les seves cares de felicitat i emoció son un reflex de la màgia del moment.

Benvingudes/ts al curs 2019-20

L’Equip de l’INS9 vol donar la benvinguda a tot l’alumnat d’aquest nou curs, 2019-20. Un curs que engeguem amb molta empenta i il·lusió, com sempre. Us deixem un recull de fotografies de les activitats que hem estat fent aquests primers dies. Clicant a sobre del títol, podreu accedir a la carpeta amb les fotos.

Esmorzar de germanor

Activitats Comissió de convivència

Biografies lingüístiques

Participació Trobada Joves pel Clima a Sta. Coloma (dins del moviment Fridays for future)

Vídeo de la jornada Joves pel Clima del 20S de l’INS9

 

iEduca

A l’INS9 implantem aquest curs 2019-20 la plataforma iEduca.

iEduca TokApp és una aplicació mòbil, una eina de gestió que ens ajuda a millorar la comunicació entre el centre i les famílies.

Cada família rebrà un usuari i una clau d’accés. Us deixem un vídeo on us expliquem com instal·lar aquesta App.

 

 

 

Presentacions Equip INS9

Benvolgudes/ts,

En els següents enllaços podeu llegir les cartes de presentació de l’equip de l’Institut9 de Santa Coloma de Gramenet:

Presentació Alexandre Porcel

Carta de Presentació_Eduard_Ariza

Presentació Jaume Marquès

Presentació_Josep_Lluís_Part

Presentació_María_Hernández

Presentació_Marta_Nuñez

Presentació Miquel Ruiz

Presentació_Sílvia_Sender

Presentació_José_Antonio_Serrano

Presentació_Marta_Calvo

Presentació_Cesc_Sanfèlix

 

Informació important inici de curs

Davant les informacions que han arribat per part de diverses famílies, des de la direcció de l’Institut9 volem informar que:

-Totes les noies i nois matriculats al nostre institut començaran el curs el dia 12 de setembre, amb l’horari que ja es va comunicar.

  • 1r d’ESO: dijous 12 de setembre a les 10.30h fins les 12.30h
  • 2n d’ESO: dijous 12 de setembre a les 10.00h fins les 12.00h (Alumnes Comissió Convivència fins les 13:00h)

-Per un retard en la finalització de les obres, estarem durant uns dies ubicats a l’escola oficial d’idiomes (EOI) que està just a davant  del nostre institut.

-Un cop finalitzada la reunió que hi ha convocada el dia 10 a les 18:00h a l’EOI, us mostrarem les aules i els espais que utilitzarem aquests primers dies a l’Escola Oficial (aules, sala de reunions, sala d’actes,…).

-Esperem amb il·lusió a tot l’alumnat del centre el proper dia 12 de setembre. Cap alumne/a del nostre institut haurà d’anar a un altre centre que no sigui l’Escola Oficial d’Idiomes el proper dijous 12.

-Des de l’Institut9 estem treballant intensament dins de les nostres possibilitats, per a que aquesta situació es resolgui en el mínim temps possible. En tot cas, com ja sabeu, la finalització de les obres no depèn del professorat. No obstant, creiem i desitgem que els responsables de les obres ho resoldran aviat i esperem poder tenir  l’edifici  a punt per continuar amb normalitat la nostra tasca docent. Tenim moltes ganes i il·lusió de començar a la nostres pròpies instal·lacions.

Rebeu una cordial salutació,

Equip docent Institut9

Deures d’estiu per als alumnes de 6è

DEURES D’ESTIU PER ALS ALUMNES DE SISÈ QUE CURSARAN PRIMER D’ESO

 

Benvolgudes famílies:

Us donem les gràcies per confiar en nosaltres l’educació dels vostres fills i filles. Per tal de preparar el curs vinent amb ganes i il·lusió us recomanem un material per què durant l’estiu elles i ells puguin recordar tot allò que han après i que serà important per començar el curs vinent amb nosaltres.

L’objectiu principal és descansar i gaudir de l’estiu. I com que hi ha temps per tot, també és aconsellable que es planifiquin la feina i dediquin una estona a fer algunes de les activitats proposades al link que us deixem a continuació.

http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/primaria/orientacions/activitatsestiu/ target=”blank”

En començar el curs escolar, els alumnes lliuraran un dossier al seu tutor o a la seva tutora de 1r ESO i es tindrà en compte per a l’avaluació del 1r trimestre.

 

BON ESTIU I BONES VACANCES!

Sortida fi de curs al Indoor Jumping Club

Dijous 20 de juny tot l’alumnat de l’institut va gaudir d’una jornada lúdica i d’alçada. El final de curs sempre és molt intens i atapeït, és per aquest motiu que tots ells i elles es mereixien passar un matí gaudint al “The Indoor Jumping Club” de Barcelona. S’ho van passar molt i molt bé. Tota la càrrega d’exàmens finals i tasques encomanades que hi ha a aquesta etapa del curs escolar s’ha dissolt en un ambient d’alegria, diversió i companyonia sobre llits elàstics, trampolins olímpics, parets interactives, airbag, battle bar, jumpingsmash i molt més.

Us deixem un enllaç per veure les fotos de la sortida.

 

Intercanvi de cartes amb refugiats Saharauís

El darrer dimecres del curs vam rebre una visita molt gratificant. La Jenny i la Paula dues col·laboradores de l’ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Saharauí) de Santa Coloma de Gramenet ens van portar les respostes a les cartes que nosaltres havíem escrit a nois i noies dels campaments de refugiats anònimament. El nostre alumnat va rebre amb molta il·lusió els sobres amb les cartes de resposta que ara ja desvetllarien la identitat del seu amic o la seva amiga saharauí. Hi van haver algunes coincidències d’edat, de hobbies, d’aspiracions de futur, de dies d’aniversari i també va coincidir que les nostres cartes havien anat a parar a l’institut on estudiava el nostre company refugiat saharauí Jatri. En Jatri està acollit al programa Madrasa, que permet que alguns d’aquest adolescents saharauís puguin estar a Catalunya o Espanya de setembre a juny per poder cursar aquí els seus estudis. Dimarts vinent ja torna als campaments a veure a la seva família. Li desitgem molt bon viatge i l’esperem aquí amb els braços oberts al setembre.

Amb aquest programa d’intercanvi els i les nostres joves estan coneixent una realitat ben diferent i la història d’un poble que encara no ha pogut tornar al seu país. Seguirem fent activitats amb l’ACAPS i l’intercanvi de cartes continuarà. Ara les nostres joves tenen tot l’estiu per poder escriure més cartes, fer llibretes o diaris amb fotografies, etc. i al primer trimestre del curs vinent col·laboradors de l’ACAPS vindran a recollir aquestes creacions per portar-les als seus destinataris/àries al Nadal i poder seguir amb aquest intercanvi epistolar que tot just acaba d’iniciar-se.

Us deixem aquí l’enllaç a les fotos de la rebuda de les cartes.

 

Celebració del 50 aniversari de l’escola Ferran de Sagarra

Amb motiu del 50è aniversari de l’escola Ferran de Sagarra on ens han acollit molt bé aquest primer curs de la història de l’Institut 9, el dijous 13 de juny les i els nostres alumnes van poder gaudir d’una molt bona estona en la festa de l’escuma que van compartir amb l’alumnat del cicle superior. Estem molt agraïts a l’escola per haver-nos convidat a aquest i a altres actes.
Us deixem l’enllaç a les fotos.

Jornada esportiva a la Serralada de Marina

El dia 7 de juny el nostre alumnat va realitzar una caminada per la Serralada de Marina on van poder gaudir de la natura que ens envolta. Un cop a la Font de l’Alzina, vam esmorzar i reposar forces per la jornada esportiva que vam fer abans de la tornada.

Al següent enllaç trobareu totes les fotos de la jornada.

Sortida a l’escola del mar

Us deixem aquest enllaç a les fotos de la sortida que les i els alumnes van fer a l’escola del mar de Badalona on van poder realitzar dos tallers molt interessants. Un taller sobre els ecosistemes del Mediterani i un altre taller d’observació i coneixença del plàcton i fitoplàcton.

Colònies a Can Miqueló

Els dies 4 i 5 de juny vam estar a Can Miqueló, l’escola del cel. Vam fer activitats en anglès relacionades amb l’astronomia i d’altres d’aventura. Han estat dos dies molt intensos i hem gaudit totes i tots molt de l’estada, de l’entorn i de la convivència.

Us deixem aquest enllaç a les fotos i vídeos que hem fet aquests dos dies.