Xerrada: Educació per a la mobilitat segura – Adults

Dimarts 10 d’abril a les 19’30 h a la biblioteca del centre


Xerrada organitzada per l’AMPA a càrreg mossos esquadra sobre prevenció d’accidents.

L’educació per a la mobilitat segura és fonamental per aconseguir la màxima seguretat a la via pública, com a espai de convivència entre persones i vehicles que és.

Els principals objectius que tenen les activitats dirigides als adults són:

– Que els participants siguin conscients de les conductes més segures en la seva mobilitat, les identifiquin i les valorin, en comparació amb les conductes de risc.
– Que reconeguin el propi límit entre la seguretat i el perill.
– Que adaptin la seva percepció del risc a la realitat en que es mouen.
– Que desenvolupin una conducta d’alerta que permeti anticipar-se al perill.

GUIA DE LA PROGRAMACIÓ ADULTS

PROGRAMA ANAR I TORNAR DE LA FEINA

Anàlisi del problema: Els pares tenen el mateix risc de patir un accident que tenen la majoria de treballadors – treballadores en general. El seu risc rau en la conducció in itinere o en els seus desplaçaments personals. Després d’analitzar les causes d’accident de trànsit més habituals, es decideix que el primer punt que caldria tractar és la percepció del risc i l’atenció en la conducció.

  • Competències: Valoració de la seguretat, la vulnerabilitat i el risc. Atenció, interacció i adaptació a l’entorn.
  • Objectius: Que els participants valorin el risc, tenint en compte els perills existents en cada situació i el dany que es poden fer, de manera que prenguin decisions per anticipar-se introduint comportaments de prevenció en la seva mobilitat. Que els participants siguin capaços de mantenir un nivell d’atenció que permeti detectar la majoria dels canvis de l’entorn, executant estratègies d’anticipació que permetin minimitzar o evitar el risc per a sí mateixos i per als altres.

PROGRAMA ELS ACCIDENTS

Factor personal de risc: L’errònia o insuficient percepció del risc. La influenciabilitat.

  • Conducta de risc: Conduir sota situacions adverses sense minimitzar-ne el risc. Velocitat excessiva i alcohol conduint ciclomotor.
  • Conducta segura: Mantenir una mobilitat adequada i segura, valorant i integrant els estímuls rebuts de l’entorn i dels altres, adequant-hi la percepció del risc.
  • Objectius generals: Reconèixer si són necessaris canvis en la conducta pròpia respecte de l’ús del ciclomotor per minimitzar-ne el risc.
  • Anàlisi del problema: Els menors sovint realitzen una conducció agressiva o inadequada a l’entorn que provoquen un major risc d’accidents i inseguretat a l’hora de conduir un ciclomotor.
  • Metodologia de l’activitat: La sessió parla dels accidents en general i el perquè es produeixen i les seves conseqüències. Pluja d’idees, conversa guiada, joc.

Us hi esperem el dimarts 10 d’abril a les 19’30 h a la biblioteca del centre
Arxius adjunts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>