Festa literària

Dimecres 16 de maig es va organitzar a la nostra biblioteca una mena de festa literària, mitjançant la presentació de fins a 7 llibres. Hem de remarcar molt especialment el fet que els seus autors eren 5 professors del centre: Cinta Accensi i  Juanjo Roda (Departament de Cuina), Emigdi Subirats (Departament de Llengües Estrangeres), Carles Castellà (Departament de Llengua i Literatura Catalanes) i Hilari Muñoz (Departament de Geografia i Història). Els llibres en qüestió abraçaven una temàtica  extremadament variada: gastronomia, turisme, estudis literaris, biografia, lingüística, folclore i història de l’art. Els títols que es van presentar van ser els següents:

– L’entramat literari del primer Bladé (Emigdi Subirats)

– Francesca Aliern i Pons (Emigdi Subirats)

– Art i patrimoni a Tortosa 2 (Hilari Muñoz)

– Cultura popular, folclore i etnologia del Baix Ebre (Carles Castellà)

– El tortosí del Baix Ebre i l’estàndard (Carles Castellà)

– La cuina de la gent de la mar (Juanjo Roda)

– la ruta de la taula de canvi de Tortosa (Cinta Accensi)

Quant al llibre gastronòmic del cuiner Juanjo Roda va rebre un premi a nivell internacional a Shanghai. Els dos reculls de Carles Castellà varen ser premiats en certàmens d’estudis literaris i són una gran aportació a l’estudi de la nostra parla dialectal. El llibre sobre Artur Bladé va ser guardonat amb el premi Enric Bayerri de recerca de 2016, mentre que la biografia de la novel·lista xertolina forma part d’una extraordinària col·lecció d’Onada edicions de Benicarló que porta com a títol La nostra gent. L’estudi del patrimoni local de Tortosa és una especialitat del professor Hilari Muñoz.

Quant a la ruta que proposa la Cinta Accensi, formarà part d’un gran projecte dedicat a l’alumnat d’eso i de batxillerat, i interrelacionat amb tot un seguit de matèries, per tal de donar-los a conèixer el patrimoni de la ciutat de Tortosa.

Ens felicitem d’aquesta activitat i del dinamisme que demostra el nostre professorat

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>