Hi ha moltes marques diferents de pernil dolç. Però no totes són iguals. Algunes marques afegeixen midó, que és la reserva energètica de les plantes, al pernil. I com és això? Doncs en alguns pernils els hi afegeixen midó perquè pesin més i així siguin més cars, de manera, que llavors tenen menys qualitat.
COM HO PODEM COMPROVAR?
Nosaltres vam agafar el pernil que mengem habitualment. Per comprovar-ho, vam anar al laboratori de l’edifici nou i hi vam fer el nostre primer experiment. Vam agafar diferents marques de pernil dolç, i hi vam posar unes gotes de lugol. El lugol és una substància que reacciona amb el midó, i et mostra si aquella substància conté midó o no en conté. Per comprovar si el lugol funcionava en vam posar a sobre d’un tros de pa i d’un tros de patata, que ja sabem que contenen midó. I, efectivament, va reaccionar, de manera que ja sabíem que aquell lugol funcionava. A continuació ho vam provar amb pernil dolç i aquests són els resultats:
La primera marca de pernil va reaccionar, i per tant, contenia midó.
La segona marca de pernil no va reaccionar, i per tant, en aquesta, no l’hi havien afegit midó.
Si voleu saber quin tipus de pernil mengeu, ho podeu fer molt fàcilment, posant unes gotes de iode, el que teniu a la farmaciola (aquell tall de pernil no us el mengeu!). Amb iode també funciona, ja que el lugol conté Iode.
Ona Barrón i Judit Llobet
Comentaris recents