Premi ‘Tenim la paraula’ i sessió de creació de continguts a les xarxes.

El curs passat, les alumnes Polina Murha, Zaira Portillo i Laia Soler de l’Aula d’Acollida, guiades per la seva tutora Maria Soldan, van participar al concurs Tenim la paraula i, amb un vídeo per treballar els elements d’una bona situació comunicativa, van guanyar. Avui, divendres 1 de desembre, han rebut el premi amb tots els companys de l’Aula d’Acollida, amb la tutora actual, Neus Arnan, i amb la Montse López, assessora LIC del Servei Educatiu de l’Alt Penedès.

A més, ens ha visitat a la biblioteca del centre la Gal·la Poch Castelltort, estudiant d’Humanitats a la UAB i, també, creadora de continguts a les xarxes amb el pòdcast Sap greu tan jove. La Gal·la Poch col·labora, a més, a Adolescents.cat, NacióDigital i en altres esdeveniments com a youtuber i tiktòker.

Durant la seva exposició, ens ha explicat com es creen continguts eficaços a les xarxes, és a dir, continguts que comuniquin bé les idees tenint en compte aspectes com el guió, el so, les imatges, el volum, els colors o el fons de pantalla. Finalment els nois i noies assistents a la xerrada han fet una pràctica consistent a crear el seu propi vídeo d’un minut de durada. Durant aquest procés, la Gal·la Poch els ha aconsellat i acompanyat.

Ha estat una sessió molt intensa i profitosa, durant la qual les guanyadores de Tenim la paraula del curs passat han compartit amb tot el grup un merescut premi.