Informacions d’interès.

1.- UNIfira.

Com ja sou coneixedors, el Saló de l’Ensenyament no es durà a terme aquest any degut a l’Estat d’Alarma decretat per combatre el contagi del coronavirus SARS-CoV-2.

És per això que les universitats catalanes s’han posat d’acord per substituir el Saló de l’Ensenyament per UNIfira Graus, la fira virtual d’estudis universitaris de grau de les universitats catalanes. Estarà activa del 19 al 21 de març.

La fira virtual funciona com una fira presencial, on les universitats tenen estands virtuals que podeu visitar i obtenir informació de l’oferta d’estudis, notes de tall, preus, opcions d’allotjament i més.

2.- Ajornament de les preinscripcions.

Amb motiu de la publicació del Reial Decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma, han quedat suspeses totes les gestions administratives des de la seua entrada en vigor, el passat 14 de març.

Això comporta que queda aturat el procés de preinscripció. Així que la difusió de l’oferta, de places, s’ajorna.

El Departament d’Educació prendrà en el seu moment la decisió que més faciliti la represa del procés amb garanties.

3.- Selectivitat 2020.

Els governs del país acorden amb els rectors i l’estat espanyol l’ajornament de la selectivitat. De moment, no hi ha una nova data.

La mesura afecta 217.000 estudiants de segon de Batxillerat d’arreu de l’estat.

El “Ministerio de Educación y FP”, i el “Ministerio de Universidades”, adoptaran les mesures necessàries per a què cap estudiant perdi el curs per la suspensió de les classes presencials.

https://www.educacionyfp.gob.es/prensa/actualidad/2020/03/20200317-reunionevaufp.html