Eines i el Foc a 1r d’ESO. Evolució Tecnològica durant la Prehistòria.

Els passats 8 i 10 de febrer l’alumnat de 1r d’ESO va experimentar l’evolució tecnològica durant la Prehistòria amb l’ajut de l’arqueòloga Sílvia Comellas d’Arqueolític.

 

.

Això és el que han explicat els protagonistes:

En Víctor Checa de 1r D ens explica l’experiència des del seu punt de vista:

L’activitat que hem fet avui m’ha agradat molt, perquè hem estat repassant els tipus d’homo i hem pogut veure eines.
Primer hem parlat dels homo australopithecus, que eren bípedes i que utilitzaven elements de la natura com pals i pedres, però no feien eines. Tot seguit hem parlat del homo habilis i que començaven a fer eines i ha fet forma a una pedra, ha sigut divertit veure com colpejava la pedra. Quan ha vingut el torn dels homo erectus ens ha ensenyat una pedra tallada per les dues bandes, com la que vam veure al llibre digital. Hem repassat també els homo neanderthals i els homo sapiens.
Quan hem acabat de parlar dels tipus d’homo hem pogut veure eines, era divertit perquè les podiem tocar i veure com són, si pesaven o eren lleugeres. Moltes de les eines eren molt xules. Al final de tot hem creat una eina prehistòrica i ens han quedat molt bé. L’activitat m’ha agradat perquè hem estat repassant els tipus d’homo, hem vist eines i hem pogut fer la nostra.

La Martina Fernández de 1r C ha aprofitat l’experiència per fer un text descriptiu per a la matèria de llengua castellana:

Esta mañana hemos hecho un taller sobre la prehistoria, hacía mucho frío y todo estaba muy húmedo porque había llovido.Primero de todo nos ha explicado la evolución que ha habido todos estos años con fotografías donde se podían ver a chimpancés transformándose en homosapiens, comiendo, pintando pinturas rupestres y con el tiempo como se empezaban a poner de pie y algunas diferentes opiniones de arqueólogos. Después nos ha enseñado algunas piedras que servían para crear herramientas para facilitarles algunas acciones como: cazar e incluso hacer fuego.

Más tarde nos ha enseñado a como hacer fuego con algunas piedras y hemos podido oler el humo que creaba, luego ha hecho fuego con madera.

Por último hemos hecho una herramienta que en la actualidad es como un cuchillo, con una rama, una piedra afilada, una cuerda y cera(esta última es para más tarde).

Personalmente me ha gustado mucho hacer este taller ya que he aprendido mucho sobre la Prehistoria.