Com sona l’ESO, Altea’17

“Com sona l’ESO” fa divuit anys i nosaltres sempre hi hem acudit. Aquesta edició, a Altea.

Alumnat de 3r i 4t d’ESO del nostre centre, juntament amb el professorat acompanyant, han contribuït una altra vegada a que es produís la gran atmosfera sonora feta realitat per un cor de 1500 veus i un extens acompanyament musical.

El projecte musical d’enguany porta per títol “Frankenstein a la platja”:

Al Frankenstein original, Mary Shelley creava un Dr. Frankenstein que creava una criatura a base de pedaços d’altres persones. La creació de la creació: un joc de metacreació que serveix de base al nostre Frankenstein a la platja.

El Dr Frankenstein crea el monstre a partir de pedaços provinents de diferents persones. De la mateixa manera, i encara que es tracta d’una obra original de CSE, Frankenstein a la platja està creada a partir de mil-i-una referències. Estem davant d’una obra que tracta de la creativitat, de la relació ficció-realitat i de la necessitat de la ficció per a viure (i per tant de l’art: teatre, dansa…)

Però sobretot, la nostra obra parla de música i de filosofia. El Frankenstein del CSE està farcit de frases musicals i filosòfiques que fan referència a la complexitat i riquesa dels dos móns.

La música i la filosofia com a poderoses eines d’autoconeixement però també de transformació.

I tot això en un marc d’humor on defensem el riure, la bogeria i l’absurd com a eines artístiques totalment vàlides per tractar temes profunds.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>