Carta de comiat

El 30 de juny finalitzava el meu nomenament com a director. Han estat tres tandes consecutives de 4 anys, des del curs 2008/09 fins a la data i sense cap mena de dubte puc dir que ha estat l’experiència professional més important de la meva vida.

Vaig fer cap a l’Institut amb plaça definitiva el curs 2002/03, anteriorment havia estat com a docent en centres de l’àrea de Tarragona i la possibilitat de retornar a casa com a mestre em va il.lusionar molt. Encara més per tots els vincles familiars i d’amistat. Quasi va resultar com tornar a anar a l’escola, el mateix recorregut i les mateixes expressions de quan jo era un escolar en els alumnes d’ara, les cares i els noms que ràpidament associes amb un poble o amb una casa; poder tornar a reviure i formar part de costums, rutines  i tradicions. Tot plegat m’ha fet molt feliç a nivell personal, i de forma impagable haver pogut estar molt a prop dels meus pares en aquest darrer tram tan especial de la vida.

De ben segur aquesta il.lusió va ser una condició important per assumir la direcció,  sis anys després d’haver obtingut la plaça. Entremig vaig exercir els càrrecs de coordinació de l’ESO i posteriorment de coordinació pedagògica. En aquell temps van estar a la direcció Fermin Andrés i després Mario Forner. Amb Mario va ser amb qui per primera vegada vaig formar part de l’equip directiu i en guardo un especial record per tota la feina compartida i per la lamentable pèrdua que va suposar la seva mort ara ja farà 3 anys.

La voluntat dels diferents projectes de direcció que he dut a terme durant aquests 12 anys ha estat la d’atendre a tot l’alumnat en tota la diversitat de situacions i condicions possibles. Els criteris de proximitat, equitat, inclusió i qualitat han estat els fonaments. Amb tot, les valoracions per part meva, ara i aquí no pertoquen. Alumnes, famílies, professorat, agents educatius, col.laboradors/es del centre…tots i totes han tret i treuran les seves conclusions. Només puc esperar que en la majoria dels casos siguin positives, i quan no ho siguin excusar-me per si la meva acció o omissió hi ha contribuït.

Vull fer una menció especial d’agraïment a totes les famílies per la vostra implicació i als alumnes pel seu caràcter tan terraltenc. A tot el professorat que s’ha activat en mode educador/a, i particularment als companys/es que han format de l’equip directiu: a l’Àngels Castellà, Ismael Miguel i Anna Martin perquè vam fer una arrencada  que ens ha donat energia fins al final. A la Maria José Giné, Maria José Sánchez i Jordi Montero perquè vau ser el relleu en moments clau i decisius. A les incansables i eficients companys/es de secretaria: Àngels Pujol, Sílvia Vinya, Tere Pellissa i Mariano Pellicer. 

Agraïments també per als companys/es del Servei Educatiu de la Terra Alta, a l’actual directora, Àngels Pérez i als anteriors Jaume Escudé i Joan Ferré. A les direccions de les escoles i els/les companys/es de Primària de la Terra Alta i a la Junta de direccions de secundària de Terres de l’Ebre. A tots els/les membres dels diferents consells escolars i a les presidentes de l’AMPA, Tere Jornet, Lourdes Ramon, Rosa Serret  i Ana Izquierdo. Als alcaldes i presidents del Consell Comarcal, Miquel Aubà, Carles Luz i Neus Sanromà. En definitiva, a tothom que estima i posa en valor l’educació pública i de qualitat.

A l’Anna Martin, com a nova directora, la més sincera enhorabona i també l’agraïment per mostrar la voluntat d’assumir aquesta responsabilitat. I per a la resta de l’equip actual, Maria José Sánchez, Graciela Gil i Míriam Esquirol, molts ànims perquè segur que ho fareu molt bé.

Us estimo, que tingueu molta felicitat. Fins sempre

 

Ricard Marrugat Ber

 

2 comentaris

 1. M.Pilar Pegueroles Alcubierre

  Ha estat un plaer compartir molts d’aquest anys amb tu,tant en la vessant de companya directora d’escola, com en la de mare dels meus tres fills en el seu pas per l’IES Terra Alta.
  Sempre tindras un lloc en els meus records.
  Et considero un gran professional i millor persona.
  Molta sort en la teva nova etapa.
  Pilar Pegueroles Alcubierre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>