Llibres de text pel curs 20-21

 


  


Dates de preinscripció i matrícula per al curs 20-21


Estudia Formació Professional dual


L’Institut a les xarxes socials


page contents

Notícies del centre a partir del curs 19/20

A partir del curs 2019/20 les activitats que es realitzen al centre es publicaran als perfils de les xarxes socials de l’Institut, de manera que el mòdul de notícies del web quedarà desactivat. De manera similar, aquelles comunicacions amb les mares i pares del alumnes es realitzaran a través dels grups de difusió de Whatsapp, tot i que en aquest cas es continuaran publicant al web del centre.

Sortida a Tarraco

 

 

 

 

El passat 8 de maig els alumnes de llatí de 4t d’ESO i 1r de BAT, aprofitant el Festival de Tarraco Viva, van viure un matí al fòrum, on tot romà anava a veure i ser vist. Després de familiaritzar-se amb les parts que conformarien aquesta plaça, van tenir l’oportunitat de fer de mercaders, sacerdots, funcionaris i magistrats i vestir-se segons la seva classe social.

Una molt bona forma d’aprendre com seria la seva vida a l’antiga Tarraco!

Sortida d’Educació Física amb els alumnes de 1r de BAT

Els passats dies nou i deu de maig els alumnes de 1r de BAT van anar a realitzar diferents activitats a Siurana, a apart d’intentar sobreviure com es pogués acampant durant una nit.

Durant l’anada cap a Siurana es podia veure com més d’un tenia els nervis a flor de pell, i com altres, es trobaven més preocupats per si havien agafat suficient menjar. Al descarregar tot els material i bosses, ens vam separar en diferents grups per realitzar les activitats. Orientació va ser un gran repte per a molts, ja que més d’un es va perdre per els marges a buscar les pistes, que no he de mentir, que eren dignes de ser un gran explorador o de ser un gran tarzan de la jungla… Llegeix més»

Elaborem maquetes del Priorat

Els alumnes de 1r d’ESO estan treballant geografia aquest trimestre. Partint de la zona de coneixement més propera, han dissenyat i creat unes maquetes representatives del relleu del Priorat. Algunes de més artístiques i d’altres de més tècniques, la qualitat dels treballs és destacable.

Des d’aquí felicitem als nostres alumnes per la feina ben feta!

XXV Trobada de Corals

El passat dijous 9 de maig un grup d’alumnes de 1 r d’ESO de l’Institut Priorat van participar en la XXV Trobada de Corals de Secundària a la ciutat de Cervera, Capital de la Cultura Catalana.

Prop de cinc mil alumnes d’un centenar d’instituts de tot el país, reunits al Teatre de la Passió de Cervera, van interpretar diverses cançons.

Un dia per recordar!

L’Institut Priorat rep classes del serveis de mediació

Durant les tardes dels dimarts del mes de gener, 33 alumnes de 4t d’ESO van iniciar un curs de mediació amb la Conxi Sàez, mediadora de la policia local de Salou.
El dia 8 de gener,durant la primera sessió, els alumnes es van asseure en cercle i la formadora els va donar el material. També els va explicar una mica de teoria i tot seguit van continuar fent jocs i activitats.
Cada dimarts, els alumnes que no se sentien prou identificats amb els objectius del taller o bé amb la manera de treballar-los, deixaven el taller i continuaven les classes amb els professors corresponents. Al finalitzar el taller 17 alumnes van rebre un diploma que els acreditava com a mediadors i també van rebre un lot de material per a utilitzar en les properes mediacions.
En total, es van fer cinc sessions de dues hores cada una.

Creiem que aquest curset ha servit per a resoldre conflictes moderadament i sense violència.

Fridays for future

 

 

 

 

En el marc del Friday for future, el dia 15 de març, alumnes de 1r de Batxillerat van prendre la iniciativa de netejar l’entorn del centre de la brutícia que generen tant els usuaris de l’Institut com els vianants que hi passen per l’entorn.

Concurs Odissea

Entre els dies 4 a 7 de febrer els alumnes de Llatí han participat al Concurs Odissea. Cada dia els alumnes han respost preguntes relacionades amb el tema principal d’Odissea 2019: “La ciència i la tecnologia a Grècia i Roma”. Al nostre institut hi participaven 18 alumnes repartits en 7 grups.

Com la d’Odisseu, els nostres navegants han passat per una verdadera odissea però s’han esforçat de valent per respondre correctament a les preguntes i així arribar a bon port. Felicitacions a tots els participants!

Escola verda

L’Institut Priorat forma part del programa Escoles verdes i una de les actuacions que es fan per promoure la conscienciació dels nostres alumnes és repartir als nens i nenes de 1r un bock&roll i així evitar l´ús de paper d´alumini que, a banda de contaminar el medi ambient, embruta el nostre entorn.

L´AMPA ha col·laborat amb l´institut en la compra del bock&roll (el nostre agraïment) com ha fet en cursos anteriors.

Demanem la col·laboració de tots els pares i mares per fer un bon ús de l´embolcall!

Trobada amb escriptors en el marc del ‘Priorat en persona’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’associació cultural Centre Quim Soler, la literatura i el vi cada dos anys organitza una trobada amb escriptors de diversos territoris de parla catalana que visiten la comarca durant uns dies. Fruit d’aquesta l’experiència, s’ha creat un diccionari literari del Priorat que recull tots els escrits.
Un any després de la trobada, els escriptors tornen al Priorat i durant un cap de setmana participen en diferents actes, un les quals és la visita a alguns centres educatius.

A l’institut Priorat tot l’alumnat de 4t d’ESO i el de l’optativa de literatura catalana de 1r de batxillerat van realitzar un treball de lectura dels textos literaris i una posterior recreació artística: des de visual i plàstica es van elaborar pintures que il·lustraven els recursos retòrics i des de l’àrea de català es van preparar textos literaris inspirats en la comarca.

El passat divendres 16 de novembre van vindre dos dels escriptors a l’institut, l’Antoni Munné-Jordà i l’Anna Ballbona, amb l’objectiu de parlar sobre la seva trajectòria literària i amb la intenció de resoldre els dubtes que es formulaven en les nostres preguntes. Durant l’estona que vam estar amb ells vam començar la trobada amb una presentació dels escriptors, després vam poder explicar-los les nostres il·lustracions, i, finalment, llegir-los alguns dels textos que van escriure els nostres companys, així podíem intentar comparar el seu talent amb els nostres primers textos literaris. Ens van respondre les preguntes amablement i en acabar els vam regalar una ampolla de vi a cada un.

La xerrada ens va semblar molt interessant perquè encara que al principi semblava una mica avorrida, a mesura que anaven contestant les nostres preguntes es feia cada cop més interessant i entretinguda.

 

Redactores: Eva Llop i Dolça Felip

Visita de l’Alícia al centre

Buenos días a todos los miembros de la comunidad educativa,

Permitidme que me dirija a vosotros en castellano para facilitar la comprensión a la que ha sido nuestra invitada .

Como ya sabéis la profesora francesa Alicia Parreira ha estado en nuestro centro durante dos semanas . Este período le ha servido para ver como se trabaja en el instituto ya que ha asistido a todas las actividades que se han realizado:  ha acompañado a los profesores de castellano , al profesor de francés, ha asistido a clases de tutoría e incluso de pre evaluación.

El objetivo de esta experiencia era practicar su castellano y conocer otro sistema educativo.

Para el INS Priorat ha sido una experiencia única , en primer lugar por poder conectar una zona rural como el Priorat con una ciudad como París y por otro lado para nuestros alumnos el poder recibir clases de castellano y francés  de otro docente ha sido interesante y motivador.

En resumen, esta experiencia ha sido positiva para todos nosotros.

Paella popular de 4t d’ESO

El passat dilluns 4 de juny, els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Priorat van celebrar l’última tarda d’institut amb una paella popular. La idea va ser promoguda pels tutors de 4t (Joan Gelonch i Carmen Cantos) els quals es van prendre les molèsties d’organitzar l’esdeveniment i fer que els alumnes poguessin gaudir de l’última tarda d’institut i recordar-la com una de les millors del curs.

Els dos grups de 4t es van encarregar de fer dues paelles. 4t ESO A en va fer una de carn amb verdures, i 4t ESO B una de peix.

El clima era favorable i el vent sols va molestar als primers moments, quan s’havia d’encendre el foc.
Els alumnes dels dos grups, juntament amb els seus tutors, van preparar un recinte per ells a fora el pati on, moments més tard, la taula lluïa amb el pica-pica ben presentat, música ressonant per totes parts i es respirava el bon ambient creat per tots.

No tot va ser de color rosa per preparar el plat principal, ja que els estris que tenien no era de cuines de luxe, i les primeres impressions sobre el que sortiria no eren per tirar coets, però, tot i això, el resultat va acabant sent de 10!

El bon ambient va acabar atraient a professors curiosos que al final fins i tot van tastar les paelles i van sortir satisfets amb el resultat.

Per acompanyar el plat estrella es van elaborar amanides i els alumnes es van ocupar que no faltessin les begudes. Les postres van ser ofertes i elaborades per la Carmen, cosa que va agradar molt als presents.

El Priorat: Patrimoni mundial

El passat 17 d’abril els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Priorat van anar a Margalef junt a uns 200 alumnes de les escoles del Priorat i de l’Institut Cornudella, per tal de realitzar una activitat de conscienciació dels valors materials i immaterials de la comarca. En concret, els nostres alumnes es van convertir en monitors dels alumnes de primària i durant tota la jornada van anar coneixent algunes particularitats del municipi. 

Aquesta activitat dóna continuïtat a un projecte sorgit en el marc de l’elaboració del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni Mundial, entre el Grup de Mestres del Priorat, Prioritat, els Serveis Educatius del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat, amb la creació del Fòrum d’ensenyament com a espai de debat i propostes en aquest àmbit. El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove.

Aquesta activitat titulada “Coneguem el Priorat” va servir per augmentar l’interès dels alumnes per la conservació del paisatge en mosaic, la fesomia dels pobles i l’agricultura com a base de l’economia del territori. Qüestions com la preservació de senders i camins, el manteniment del cabal ecològic dels rius i l’aposta per un turisme que respecti l’entorn i la gent que viu al Priorat van ser considerades molt importants. 

Els tallers que van realitzar els alumnes foren: 

-Mirador, que explicà el mosaic del paisatge del Priorat.

-Gimcana, que permetia als alumnes recórrer i conèixer els carrers i places del poble mentre superaven una sèrie de proves, realitzat per l’Institut Cornudella.

Jocs tradicionals, taller en el qual descobrien els jocs que cada 6 d’agost fan a l’Ermita de Sant Salvador.

Torxes, en el qual se’ls ensenyà a preparar les torxes amb les quals els xiquets i xiquetes de Margalef van a esperar els Reixos la nit del 5 de gener.

Riu, que els permetrà treballar la fauna de macroinvertebrats i el valor ambiental del riu. 

-Abric del Filador, una proposta per conèixer els treballs arqueològics en aquest jaciment prehistòric, amb la col·laboració dels arqueòlegs Pilar Garcia-Argüelles i Jordi Nadal.

-Marges de pedra seca, taller en el qual van reconstruir un marge amb l’ajuda del marger Cateri.

-Cultura i art, que serví per descobrir-los el patrimoni cultural i artístic de Margalef.

-Escalada, una activitat esportiva que va tindre lloc a prop de la Cova del Ximet, però que va ser realitzada per l’Institut de Cornudella.

-Molí d’oli, que va consistir en una visita, activitat i tast d’oli en aquest museu del poble situat en l’antic molí.  

Els professors que els vam acompanyar valorem molt positivament l’esforç que van fer els nostres alumnes per realitzar el millor possible el taller que tenien encarregat. Tot i els problemes organitzatius al llarg de les setmanes prèvies a la sortida, creiem que van fer-ho molt bé i es mostraren molt motivats i més quan van veure l’enorme responsabilitat que tenien aquell dia. Gràcies a tots i fins el proper any!  

Dia mundial de l’Òpera

La setmana del 7 al 11 de maig, els alumnes de 1r d’ESO van poder participar en el visionatge de l’òpera La ventafocs. de Gioacchinno Rossini.  Aquesta activitat ha estat promoguda pel Liceu i està dins de la celebració del Dia mundial de l’Òpera.

Taller de Hip Hop

Avui divendres 11 de maig, al Teatre de l’Artesana, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han participat en un taller de hip hop com a activitat prèvia a l’espectacle del diumenge 13 de maig a càrrec d’una de les companyies de dansa urbana més reconegudes del país, Brodas Bros. Aquest taller ha combinat explicacions amb passos de ball hip-hop i muntatge d’una petita coreografia, fent accessible aquest tipus de ball a tothom. Els alumnes han interactuat amb les b-girls i han gaudit molt de l’activitat.