INFORMACIONS INICI DE CURS 20-21

1ESO 2ESO 3ESO 4ESO 1BAT 2BAT CAFEMN

MATRÍCULA CURS 2020-2021 CAFEMN/Batxillerat/ESO

DOCUMENTACIÓ MATRíCULA CONSELL COMARCAL D’OSONA


PREINSCRIPCIÓ  CONSULTA DE RESULTATS

JUBILACIÓ DE LA MAIÈ SOLER I DEL PERE BACH

Aquest curs que acaba de finalitzar ha estat el darrer per a la Maiè Soler, professora del CAFEMN, i del Pere Bach, professor física, de l’Institut Pere Barnils. Tots dos han acabat una intensa trajectòria en aquest centre al llarg de la qual han acompanyat a una gran quantitat de promocions d’alumnes que segur que no els oblidaran. El seu esperit constructiu i crític, la seva dedicació a la feina i el seu caràcter obert i acollidor han permès enriquir les dinàmiques del nostre institut. És per això que els volem agrair la seva gran aportació i desitjar-los el millor en la nova etapa que acaben de començar.

POL ROCA HA GUANYAT EL 1r PREMI DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA

Pol Roca, alumne que ha finalitzat enguany els estudis de 2n de batxillerat a l’Institut Pere Barnils, ha guanyat el primer premi de la categoria “ESPO” de la 21a edició del concurs de Fotografia Matemàtica de l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les Matemàtiques), per la fotografia “Obertura matricial de rang 4, la jugada no es pot invertir”.  Volem felicitar-lo per la feina que ha fet i animar-lo a seguir treballant de forma tan creativa.

 

PLA D’OBERTURA DE CENTRE

A partir del 2 de juny l’Institut Pere Barnils obrirà les seves portes. A continuació trobareu el PLA D’OBERTURA del nostre centre, la carta que s’ha enviat a les famílies de l’institut i l’enllaç a la declaració responsable per a menors i per a majors de 18 anys.

–      Pla d’obertura  

–       Carta a les famílies   

–       Declaració responsable d’alumnes majors de 18 anys (batxillerat i altres ensenyaments)

–       Declaració responsable per a les famílies d’alumnes d’educació secundària obligatòria,batxillerat i cicles formatius (per a alumnes menors de 18 anys)

PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT CURS 2020 – 2021

Per a alumnat de nova incorporació al centre.

Període de preinscripció del 27 de maig al 3 de juny de 2020, ambdós inclosos.

Preinscripció pas a pas

1.- Omplir la preinscripció electrònica o telemàtica 

2.- Omplir en aquest enllaç la tria de modalitats 

3.- Trametre la documentació

Caldrà enviar la documentació necessària escanejada o fotografiada al centre educatiu demanat en primera opció.

Presentació de documentació: fins al 4 de juny de 2020  // Per correu electrònic oficines@iesperebarnils.cat // Per whatsApp 605 09 28 30

ÉRICA LÓPEZ (3r d’ESO B), FINALISTA DEL CONCURS “FICCIONS”

El concurs ha estat obert des de l’1 d’octubre de 2019 fins al 24 de març de 2020. El nom dels finalistes s’ha fet públic durant la segona quinzena d’abril, mentre que els guanyadors es donaran a conèixer durant els cinc lliuraments de premis (Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona), que tindran lloc al llarg del mes de maig.

El que proposa el concurs és que cada quinze dies, aproximadament, el grup de participants haurà de publicar un nou capítol de la història que han treballat. Es valora la qualitat literària dels textos, la coherència argumental, i l’originalitat de les històries.

La forma de participació podia ser individual i/o en grup de fins a tres persones que podien ser de diferents classes i instituts. En el cas de l’Èrica, ha treballat en solitari. Els grups d’alumnes comencen la història a partir d’un inici, que calia escollir d’entre les possibilitats proposades a la mateixa web de ficcions.cat.

Un cop finalitzat el termini creatiu i de pujada dels treballs, el jurat de Ficcions va iniciar l’avaluació de tots els relats per tal de triar els finalistes del concurs, que s’han publicat al web de Ficcions i a les xarxes socials durant la segona quinzena d’abril de 2020.

Durant el mes de maig se celebraran els cinc actes de lliurament de premis a Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona.

Els participants d’aquest any han estat 3660 alumnes!

Felicitem a l’Èrica per la gran feina que ha fet i l’animem a seguir creant històries.

 

CONCURS FOTOMATES 2020

X Concurs de Fotografia Matemàtica
FOTOMATES 2020
Departament  Matemàtiques
Institut Pere Barnils de Centelles

Guanyadors
Nivell ESO12:
1r. Leyre Romero «Més enllà de l’infinit hexagonal»
2n. Elga Gonzalez. «L’autèntica arrel quadrada»
3r. Marc Liebana. «Un cel triangular»
Nivell ESO34:
1r. Ismael López. «Paral·leles per un tub»
2n. Júlia Geli. «On són els nombres del codi de barres….a sota l’armari.»
3r. Albert Calasanz. «Cardioide natural»
Nivell ESPO:
1r. Pol Roca. «Obertura matricial de rang 4. La jugada no es pot invertir»
2n. Paula Casas. «Hexàgon confinat»
3r. Olga Guinovart . «Integral no integral»
Moltes gràcies a tots i totes per la vostre participació en el FOTOMATES 2020.
Recordem que, els premis, són vals per gastar en material escolar en diferents comerços del poble.
1rs : 50 € 2ns: 40 € 3rs: 30 €
Les fotos guanyadores de cada nivell participaran en el XVIII Concurs de Fotografia Matemàtica de l’ABEAM, les bases del qual es poden consultar a l’adreça

https//:fotografiamatematica.cat

GOOGLE FOTOS

SANT JORDI 2020

Aquesta diada de Sant Jordi serà diferent per la situació que estem vivint però tot i així no ens estarem de celebrar-ho.
En aquest espai trobareu algunes fotografies del concurs Fotomates, l’escenificació d’alguns recitals de poemes i de la interpretació de diferents peces musicals.
També hi trobareu un padlet on podreu fer recomanacions de llibres, música, sèries… per sant Jordi.

Us convidem a entrar-hi i a gaudir de la Diada.  WEB DE SANT JORDI 

 

AJORNAMENT PREINSCRIPCIÓ 

El Departament d’Educació ajorna tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l’alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes.
El Departament està treballant per tal que els diferents processos de preinscripció i matriculació es puguin dur a terme amb totes les garanties. Al mateix temps, es treballa per tal d’adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals.
​S’informarà sobre el nou calendari d’actuacions tant aviat com sigui possible.​
Nota de premsa del Departament d’Educació 18/03/20
Actualització web, 1 abril 2020

TREBALL A CASA

A partir d’avui, posem a disposició de la comunitat educativa (alumnes, mares i pares) un  SITE ple de propostes i recomanacions variades. Per una banda, hi trobareu els enllaços als CLASSROOMS i MOODLE de les diferents assignatures i nivells amb propostes de treball.

Per una altra banda, hi trobareu RECOMANACIONS diverses per seguir actius en els propers dies a nivell físic i intel·lectual. També trobareu PROPOSTES D’ENTRETENIMENT que us ajudaran a passar l’estona de forma més divertida.

Esperem que tot plegat us sigui útil i profitós. ENDAVANT!!  // Equip directiu //  18 de març del 2020

INFORMACIÓ CORONAVIRIUS

Benvolgudes famílies,

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosos, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.

Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració. //  Equip directiu  // Centelles, 12 de març del 2020

REPTE BIGDATA 2020

Tres equips d’alumnes de 4t d’ESO ja han lliurat els seus articles per participar el el Repte BigData d’Educaixa que aquest any està dedicat al ODS 12 sobre la producció i el consum responsables. Per participar calia estudiar dades de l’entorn global i del BigData i redactar un article al respecte. De totes les propostes un equip d’educadors i especialistes farà una  preselecció de 100 projectes i el 16 d’abril es comunicaran els equips guanyadors.

 

Objectiu 12: Junts ho podem fer.

Influencers Mediambientals.

Futuro incierto, mucho por influenciar.

11es OLIMPÍADES DE GEOLOGIA

Divendres 28 de febrer les alumnes de 2n de batxillerat de Ciències de la Terra van participar a les Olimpíades de Geologia a la UB.La prova va consistir en la identificació de minerals, roques i fòssils i en la interpretació de mapes i talls geològics.”Aquesta experiència ens ha servit per aprofundir en el món de la geologia i a la vegada gaudir de les activitats proposades, concretament la que vam realitzar en equip cooperatiu.”Júlia Camps, Paula Casas, Olga Guinovart, Andrea Montero i Jana Ramon.

GOOGLE FOTOS