Patis esportius

Aquest mes d’octubre ja han engegat les activitats esportives preparades pel departament d’educació física a l’hora del pati. L’alumnat pot participar en les activitats proposades al gimnàs: els dilluns zumba, els dimarts falcons, els dijous acrobàcies i els divendres futgim. També s’han iniciat a l’exterior diferents competicions: una lliga de futbol sala amb alumnat de segon cicle els dilluns i els de primer cicle els dimarts i els divendres hi ha lligueta de bàsquet i de tennis taula. Es poden consultar els resultats i classificacions en el següent enllaç de l’aplicació mòbil: my tournaments.

Desitgem que els nois i noies que hi participen s’ho passin d’allò més bé.

Ukeleles

“Volem agrair la compra de 16 ukeleles que les famílies, a través de l’AMPA, han fet a l’Institut perquè se’n puguin beneficiar tots els alumnes dins la classe de música amb la pràctica instrumental junt amb la resta d’instruments de què disposem.

Moltes gràcies!”

Xerrada 3 ESO CEHDA

El dimecres 25 de setembre l’alumnat de 3r d’ESO va rebre la visita de Rashid Abubakar, membre d’una ONG que treballa per l’acollida i inclusió sociolaboral de les persones migrades. A través de l’experiència d’en Rashid, l’alumnat va poder aprendre tot allò que envolta el tema de la migració de la gent africana. Ens va explicar des de quines són les raons que mouen a molts africans a marxar de casa seva fins què es troben i com els tractem un cop són aquí, passant per quin i com és el viatge que han de fer i totes les dificultats que es troben. Un bany de realitat que sens dubte ens ha fet reflexionar a tots i totes sobre la humanitat al nostre país.

Llegir a l’estiu, pot ser atractiu

Durant aquest temps de vacances, combat la calor buscant un racó ben fresquet i qui sap si amb alguna lectura. Per això et recomanem que almenys llegeixis un dels llibres del Club de lectura o bé algun altre del qual t’hagin parlat.

Un cop feta la lectura, pots elaborar-ne un comentari escrit. Si has cursat 1r o 2n d’ESO, pots escriure la “Carta a l’autor”, seguint les instrucccions que heu treballat al llarg del curs, i si has cursat 3r o de 4t pots fer-ne una recensió en què, d’una manera crítica i personal, valoris tot aportant aspectes del text com aquests:  argument, personatges protagonistes,  temes o continguts principals apareguts, llengua i estil i una valoració final més personal, això sí, sempre plenament justificada.

Aquest treball el podreu presentar a l’inici del curs vinent; a l’hora de valorar-lo es tindran en compte tant els seus continguts o comentaris com l’expressió escrita.

CLUB DE LECTURA  (Algunes propostes)      

 • ARITZETA, Margarida La nit de la papallona. Barcanova
 • BURGAS, Àngel Noel et busca.  La Galera
 • CARRANZA, Maite Paraules emmetzinades. Edebé
 • FORMIGUERA, Pere Barcanova
 • LIENAS, Gemma El diari lila de la Carlota.   Empúries
 • MARTÍN, Andreu Wendy ataca. Bromera
 • PALACIOS, R. J. La Campana
 • POE, Edgar Allan El gat negre i altres contes d’horror. Vives
 • RIERA, Pedro La tomba d’Aurora K. Edebé
 • RODOREDA, Mercè Aloma. Diverses edicions
 • SANTOS, Care Edebé
 • SIERRA, Jordi Sóc una màquina. Bromera
 • TOLKIEN, J. R. R. El Hòbbit. Diverses edicions

Passeu un bon estiu!

Munic 2019

 Aquest mes de juny, 58 nois i noies de 4t d’ESO han participat en el viatge a Munic. Allà han tingut l’oportunitat de conèixer la capital de la Baviera i una part important del seu patrimoni natural i cultural. Entre d’altres llocs, han pogut visitar el casc antic de la ciutat, el meravellós Palau de les Ninfes, el museu d’Expressionisme alemany (Lenbachhaus) i el Deutsches museum (el museu de la ciència i la tècnica més gran del món). També han visitat altres centres d’interès com el camp de concentració de Dachau, escenari de la Segona Guerra Mundial, tema que han treballat durant el tercer trimestre o l’estadi del Bayern de Munic, l’Allianz Arena.
Per altra banda, han pogut posar en pràctica els seus coneixements d’anglès tot seguint algunes visites guiades en aquesta llengua o interactuant amb la gent d’aquest territori durant els espais de treball i de lleure.
Ha estat un viatge compartit amb els companys d’etapa, ple de descobertes i d’emocions.

BICI_VILITZA’T

Del 16 al 31 de maig s’ha fet a l’institut la campanya BICI_VILITZA’T .  Amb aquesta activitat es pretén potenciar l’ús de la bicicleta i conscienciar els alumnes de la importància de fer-se veure com a ciclista a les vies per la pròpia seguretat.

Aquest any els alumnes tenien tres vies de participació: venir a l’institut en bicicleta,  enviar a l’organització fotos anant en bicicleta d’excursió o pels pobles respectius, o contestar a les 5 preguntes, la majoria tipus test, que s’han anat publicant en una “classe de google” creada exclusivament per a l’activitat.  Els alumnes anaven completant un carnet amb les lletres de BICIVILITZAT i finalment entre els participants es va fer el passat dijous 6 de juny un sorteig de premis.  Aquests han estat els premiats:

 • Lluc Soro, alumne de 4t d’ESO, premiat amb un descompte del 50% per a la matrícula del carnet de moto en l’autoescola Daina de Centelles.
 • Aniol Parareda, de 3r d’ESO, premiat amb un casc obsequi de BICIEQUIP.
 • Iker Azañón, de 1r d’ESO, premiat amb una bossa per a la bicicleta obsequi de l’organització.
 • Àlex Price, de 3r d’ESO, premiat amb un parell d’entrades per a la piscina de Centelles, obsequi de l’empresa IGE BCN
 • Txell Vilamatjó, de 2n d’ESO, premiada amb una inscripció gratuïta per a la pedalada de Centelles que es va celebrar el 9 de juny i un buff, obsequi de BICIEQUIP.
 • Pere Soro, alumne de 1r d’ESO, premiat amb un buff obsequi de BICIEQUIP.

Hem de dir que hi havia un altre descompte del 50% per a la matrícula en el carnet de cotxe a sortejar entre els alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat que va quedar desert per manca de participació.

Us esperem el curs vinent per a bicivilitzar-nos més i millor

PREMI A LA MILLOR RATAFIA LOCAL AL TREBALL DE RECERCA

Les alumnes Laura Rico i Blanca Saladrigues de 2n de batxillerat van presentar el  treball de recerca «El poder de les herbes fet licor» a la Fira de la Ratafia de Centelles que va tenir lloc el passat cap de setmana.

A més, una de les ratafies resultants del seu treball experimental va ser guanyadora del premi a la millor ratafia local del 2019.

XXIVa edició de les Proves Cangur de matemàtiques

El passat   21  de març es van celebrar la XXIV edició de les Proves Cangur amb les següents dades de participació.

CURS Catalunya Pere Barnils
1ESO 26554 40
2ESO 24190 40
3ESO 21441 39
4ESO 11292 46
1BAT 6110 5
2BAT 3899 8

Aquests són els alumnes de l’institut que estan dins del 6 % amb millors resultats de Catalunya.

Curs Nom Posició % de participants que té per davant
1ESO Erick Rosales 58 0,22
Biel Jimenez 426 1,63
Martina Lopez 609 2,34
Leire Camós 843 3,23
Queralt Galbany 1067 4,09
2ESO Helena Puig 275 1,16
Àlex Coromina 329 1,39
Txell Vilamajó 616 2,59
Matvey Dorofeev 1171 4,93
Abril Acero 1284 5,41
3ESO Tània Martínez 127 0,61
Aniol Parareda 1245 5,94
1BAT Dàrio Iorio 239 3,99

Cal remarcar que Erick Rosales de 1r d’ESO i Tània Martínez de 3r, tindràn una menció especial ja que estàn dins de l’1% de la seva categoria.

Per més informació sobre el concurs d’enguany: http://www.cangur.org/

Departament de matemàtiques  Maig de 2019

Reunions informatives Crèdit de Síntesi 18_19

Reunió Informativa de les sortides de crèdit de síntesi del curs 18_19 per a familiars/tutors  dels alumnes de 2n i 4t que viatjaran a  Sant Miquel de Campmajor i Munich.

2n: 5 de juny a les 19h a la Sala d’Actes

4t: 29 de maig a les 19h a la Sala d’Actes

INFORMACIÓ Sortides 24 Maig

Benvolgudes famílies,

Els informem que el proper divendres 24 de maig l’alumnat del centre portarà a terme una sortida inclosa en el Pla d’activitats. Recordem la seva importància, no només pel treball de continguts propis de matèries de cada curs, sinó també perquè en qualsevol excursió es posen en pràctica valors fonamentals per a la formació i educació de cada alumne.
En concret es portaran a terme les visites i activitats següents :
1r d’ESO, visita a Camadoca (Santa Maria de Merlès), un centre de conservació i recuperació de fauna autòctona.
2n d’ESO, visita al Museu Nacional de la Ciència i Tècnica de Catalunya (Terrassa).
3r d’ESO, visita al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú i a Sitges (activitats de tecnologia, socials i anglès).
4t d’ESO, ruta Verdaguer (Folgueroles i voltants).
1r de batx., visita i activitats sobre diferents indrets històrics de Barcelona.

Totes les sortides seran de l’institut i a les 8 del matí. Pel que fa a la tornada, si no es pot arribar a Centelles a les 14.30, l’autocar deixarà l’alumnat als pobles de procedència.
Cal portar esmorzar, roba còmoda i adequada i el material escolar necessari indicat.

Sortida al Matagalls 2019 (2 ESO+ CAFEMN)

Dilluns dia 6-5-19, el grup de 2n d’ESO vam fer el cim del Matagalls guiats pels alumnes del CAFEMM. Un dia fantàstic per compartir i aprofitar la caminada per  relacionar-nos amb companys i companyes de diferents classes. Els guies, a més d’indicar-nos el camí, ens controlaven el nostre ritme cardíac amb l’objectiu aconseguit, que cada grup al seu pas, arribés a la creu. També ens van explicar aspectes de la geografia, l’aprofitament dels recursos naturals, i la flora pròpia del Montseny.

GOOGLE FOTOS

Informacions vaga 16 Maig

Benvolgudes famílies,

La majoria dels alumnes de 3r i 4t ESO i batxillerat demà dijous faran vaga. Pel que fa al professorat, prop de la meitat dels docents també s’afegeix a la convocatòria. El centre romandrà obert per atendre els alumnes que assisteixin al centre, però no podem garantir la normalitat de les activitats lectives. Recordeu que els alumnes menors d’edat han de portar el justificant de l’absència degudament signat pel seu pare o mare.

Equip directiu

INSPECTORS DE RIUS PER UN DIA

Saps quantes espècies d’arbres podem trobar en el bosc de ribera de la riera de la Llavina?

Saps que la presència de determinats macroinvertebrats poden determinar la qualitat de l’aigua? Saps com és la larva d’una libèl·lula? Saps què és un efímera?

Tot això i molt més ho van descobrir els alumnes de 3r d’ESO el passat dimecres 8 de maig a la Riera de la Llavina. També van practicar el dibuix científic i van conèixer el funcionament de la roda hidràulica.

GOOGLE FOTOS