Dia Internacional contra la discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere

Avui hem realitzat una sèrie d’activitats coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, per tal de promoure la igualtat d’oportunitats en el respecte a la diferencia, evitant qualsevol tipus de discriminació per motiu de gènere.

Un grup d’alumnes ha pintat un dels bancs situat al pati amb els colors de la bandera LGTBI.

Poesia eufòrica: Jaume C. Pons Alorda

El poeta i traductor Jaume C. Pons Alorda ens visitarà aquest dimecres 19 a l’institut Font del Ferro amb un recital que inclourà fragments de la seva traducció al català de l’obra en vers El preludi, del poeta romàntic anglès William Wordsworth (1780-1850). Pons Alorda ha dedicat gairebé quatre anys a la feina de traduir aquesta obra, que l’autor anglès va anar escrivint al llarg de cinquanta anys i que es va publicar pòstumament.

Llicenciat en Filologia anglesa, Jaume C. Pons Alorda compagina l’escriptura de creació amb les traduccions. El 2014 va enllestir la versió en català de Fulles d’herba, de Walt Whitman, que ens va presentar a les aules de l’institut fa cinc anys. Nascut a Caimari (Mallorca) i establert a Vilafranca del Penedès, Pons Alorda és un poeta que llegeix amb veritable fruïció, que encomana el gust per la paraula poètica, que transmet passió i tendresa.

Aquest segon acte de Poesia als barracons del curs 2020-2021 es celebrarà a l’aire lliure, a l’espai de l’institut que hi ha darrere de consergeria. Està previst que el poeta arribi a dos quarts d’onze del matí i que comencem a aquella hora. De públic, hi seran presents els grups A i B de primer de batxillerat i el professorat que pugui i vulgui ser-hi.

(Lectura d’un fragment de Fulles d’herba.)

“Walking Tours”

Aquest dijous els alumnes de 4t F hem dut a terme el projecte “Walking Tours” que feia dies que preparàvem. És un projecte conjunt d’educació física i anglès en el qual hem planificat una ruta guiada per Palafolls per a un grup de turistes i els hem explicat les atraccions més destacades i els llocs en els quals menjar i allotjar-se. Tot en anglès!

També hem preparat unes infografies amb un programa de disseny gràfic. Aquests “walking tours” acostumen a ser gratuïts i si agraden, els turistes donen la voluntat. Així doncs, què us ha semblat? 😉

 

Aprenem a ballar el Tinikling

Des de l’àmbit d’Educació Física i concretament dins la dimensió d’expressió corporal, els alumnes de 4t F han après a ballar una dansa tradicional filipina anomenada Tinikling.

Si en voleu aprendre, mireu el tutorial que ens han preparat.

Us caldrà molta coordinació!

 

Let’s Clean Up Europe

Avui el nostre centre dins les accions que portem a terme com Escola Verda, ens hem unit a la iniciativa “Let’s Clean Up Europe” que organitza l’Agència Catalana de Residus i amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la protecció del medi ambient i els problemes dels residus i la netedat, per tal de reduir el volum generat i ser conscients del nostre comportament.

Amb un grup d’alumnes de 4t d’ESO hem fet neteja d’una zona molt propera al centre i camí habitual per a nosaltres, el Torrent de la Burgada. S’han recollit a prop de 85 kg de residus de tot tipus.

El millor residu és aquell que no es genera !!!