Els bons usos de les TIC (MONEO pantalles). Formació per famílies


Aquest dimecres 22 de maig ha finalitzat la formació gratuita MONEO Pantalles adreçada a totes les famílies del nostre institut.
Dins el marc del pla de formació de xerrades per pares i mares del centre, s’han programat 2 sessions de formació continuada sobre els bons usos de les TIC, mitjançant el programa: MONEO Pantalles ofert per l’Ajuntament del Masnou (salut pública).
MONEO PANTALLES és un programa familiar de promoció dels bons usos de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) i prevenció d’addiccions centrat en l’entrenament d’habilitats educatives de pares i mares.
Alguns dels principals factors de risc i factors de protecció per a l’ús abusiu de les pantalles i altres conductes problemàtiques en la infància i adolescència es troben en l’entorn familiar. Aquest és el punt de partida del programa, que pretèn enfortir l’entorn familiar millorant les competències educatives de les famílies. L’evidència científica ha posat de manifest que els programes familiars basats en l’entrenament d’habilitats parentals es troben entre els més eficaços per promoure la salut de fills i filles i evitar altres conductes de risc.
MONEO s’ha dut a terme en 2 sessions formatives i d’entrenament d’habilitats on s’utilitza una metodologia dinàmica. Es combinen breus explicacions, modelatge, discussions en grup, anàlisi de situacions, pràctica d’habilitats, i suport i reforçament grupal.