Reguem@LaRibera

Per en Santi C., de 2n C, en representació del Grup Dalí

El projecte que estem fent, i que va ser fet per l’Almudena i la Cristina, és un treball sobre les plantes i té com a objectiu fabricar un sistema de reg casolà, és a dir, un sistema de reg amb pocs recursos i que sigui econòmic.

Tot va començar arran d’un problema que va succeir en l’estiu. Quan feien obres en l’institut el sistema de reg es va trencar i els professors van tenir que regar les plantes durant l’estiu. Aleshores, l’Almudena i la Cristina van decidir que nosaltres féssim el nostre sistema de reg casolà més òptim per utilitzar-ho amb les plantes.

La Sílvia Alquézar, de La Veu de Montcada,  va venir a interessar-se pel nostre projecte.

També, per a provar els nostres sistemes de reg, necessitàvem una llavor que germinés ràpid: és per això que vam decidir triar llavors de mongeta. Després ja vam començar a fer experiments per trobar les millors condicions per la llavors.Ara mateix tenim els sistemes de regs casolans, però abans de parlar d’això vaig a començar pel principi. En primer lloc vam estar aprenent què era la germinació. Vam aprendre que és quan les llavors estan com en un estat de dormició i que, per a despertar, necessiten certes condicions.

Quan vam acabar, vam arribar a una conclusió:

Les millors condicions per una llavor són amb humitat però sense llum.

La última cosa que hem fet fins ara han sigut els diferents tipus de reg casolans:

  • el de goteig, que funciona gota a gota,
  • el de capilaritat, on la planta absorbeix ñ’aigua per un cordó de cotó i
  • el de condensació, que utilitza els canvis d’estat . En aquest sistema, l’aigua s’evapora i quan arriba al plàstic que taparà tot el test es tornarà aigua líquida una altra vegada i caurà al terra.
Santi – Reg per condensació Helena – Reg per capilaritat Iraia – Reg per goteig

 

I vosaltres…

Us animeu a fer els regs a casa?