A 4t d’ESO fem recerca MAGNÈTica!

En Marc Lopez Cano i en Xavier Giménez Font han donat avui el tret de sortida al nostre projecte de recerca. Hem pogut gaudir de les seves conferències gràcies a la col.laboració amb el nostre partner MAGNET, la Universitat de Barcelona (UB).

En Marc L. està cursant el programa de doctorat de Biomedicina (Neurociències) de la UB des de 2014. A la seva xerrada els estudiants de 4t d’ESO han pogut conèixer, de primera mà, en què consisteix fer recerca i com és el treball dels investigadors en el seu dia a dia.

En Xavier G. és Professor titular del Departament de Ciència dels Materials i Química Física de la UB des del 1993. És autor d’un centenar d’articles científics i és col.laborador habitual en diversos mitjans de comunicació. A la seva xerrada, “La màgia de l’aigua“, ens ha parlat de fets tan sorprenents com que “l’aigua és gairebé l’únic sòlid que flota en el seu líquid”, o ens ha fet notar que “n’hem de beure constantment, però l’aigua pot arribar a ser la substància més corrosiva!”

I hem quedat ben encantats amb “els colors que l’aigua ens mostra a la natura, malgrat ser gairebé incolora”…

Avui l’aigua ens mou una mica més gràcies al Marc i al Xavier!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>