Treballem al laboratori: Amiloplasts i Reactiu de Fehling

Un amiloplast és un tipus de plast (orgànuls cel•lulars eucariotes) que es troba només en les cèl•lules vegetals. No té clorofil•la i es caracteritza pel contingut de grànuls de midó.

A 1r de Batxillerat, en treballar el tema de glúcids, hem preparat les nostres mostres microscòpiques i hem pogut observar amiloplasts al microscopi óptic.

Aprofundint sobre els glúcids, hem estudiat els que s’hi troben en substàncies quotidianes, com la mel, la cervesa, la llet i el sucre. Per fe-ho  hem treballat amb el reactiu de Fehling, conegut com Licor de Fehling: és una dissolució descoberta pel químic alemany Hermann Von Fehling i que s’utilitza com a reactiu per a la determinació de sucres reductors. Els resultats han estat realment interessants!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>