Un nen educat en la diversitat serà un adult nodrit i tolerant.

                                                                                       francesco tonucci

 

MATRÍCULA PER CURSAR  BATXILLERAT (ALUMNES JOAN BOSCÀ)

MATRÍCULA PER CURSAR ESO (ALUMNES JOAN BOSCÀ)

MATRÍCULA PER CURSAR ESO (ALUMNES NOUS)

 

PREINSCRIPCIÓ ESO 2019-2020

NÚMERO PER DETERMINAR L’ORDRE EN CAS D’EMPAT: 140.574

PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT 2019-2020

PREINSCRIPCIÓ PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ 2019-2020

INSTITUT PEDRALBES  

AFA INSTITUT PEDRALBES 

INFORMACIÓ MENJADOR

 

 

_______________________________________________________

                VISITA VIRTUAL DE L’INSTITUT                

… sempre enyorada

Al 2018 ha fet vint anys (ja?!) que seguim ensenyant i educant sense tu, però el teu llegat ens acompanya sempre.

 

 

4a Festa Solidària

La 4a festa solidària va ser un gran èxit, no únicament de participació i continguts sinó també de recaptació, que ha estat de 4.700 € nets (venda de butlletes, begudes, entrepans, flors i polseres, així com de les aportacions voluntàries a la festa solidària). Un… Llegeix més»

Projecte Faro 4t ESO

Aquest curs 18/19 els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Boscà han participat per segon any al Projecte Faro, un seguit d’activitats que els ha ajudat a reflexionar sobre ells mateixos de cara a prendre decisions importants per al seu futur (orientació acadèmica i… Llegeix més»

En Residència

Divendres passat 14 de juny vam presentar a La Caldera el projecte En Residència al Joan Boscà, va ser un èxit de participació. Dansa, poesía, i molta presència a l´escenari. Un treball trascendent que ha marcat a molts dels alumnes participants.
Podeu veure LES FOTOS… Llegeix més»

Enhorabona Xènia!

La Xènia Bellet i Navarro, alumna de la promoció 2012-18, ha guanyat el Premi de Recerca Jove amb el treball ‘Urbanisme en femení: Barcelona-Chicago’. L’entrega de premis va tenir lloc a l’Auditori, el dissabte 1 de juny. El treball ben fet, l’esforç i la dedicació… Llegeix més»

Els cinc regnes al passadís!

L’alumnat de 1r d’ESO ha confeccionat un megamural dels Cinc Regnes on es pot veure, d’una manera clara i entenedora, com es clasifiquen els éssers vius, amb els grups i subgrups en què es classifiquen i amb imatges d’organismes representatius de cada grup i l’explicació… Llegeix més»

La riera de Vallvidrera

L’alumnat de 4t d’ESO de Biologia han visitat el Camp d’Aprenentatge de Can Santoi, a Molins de Rei, per investigar la riera de Vallvidrera.
Han començat el treball de camp fent mesures de paràmetres de l’aire i  de l’aigua. Aquestes dades formaran part de la campanya… Llegeix més»

La vida marina

L’alumnat de 1r d’ESO de Ciències Naturals va visitar el Centre d’Estudis del Mar (CEM) de Sitges. Es van dividir en tres grups que, rotatòriament, van fer les següents activitats:

  • Biodiversitat a la platja: amb un itinerari per la platja, on van recollir mostres d’organismes vius,… Llegeix més»

Berlín 2019

Els alumnes de 4t d’ESO van viatjar a Berlín des del dia 1 fins al 4 d’aquest mes d’abril. Van recórrer la ciutat i conèixer la seva història. Podeu veure ALGUNES FOTOS

Construïm una pila amb llimones

El divendres 22 de febrer, l’alumnat de 1r d’ESO va participar en un taller del projecte Apilo XII, de recollida selectiva de piles, en el qual participem. Primer va haver una presentació amb informació general de les piles i el camí que segueixen en el… Llegeix més»

La platja : un medi fràgil

El divendres 15 de febrer l’alumnat de CTMA de 1r i 2n de Batxillerat vam anar a Sitges per seguir un itinerari per la costa, caminant  pel Passeig marítim de Sitges, la Riera de Sant Pere, els Jardins de Terramar i la Zona Protegida dels… Llegeix més»

Imatge, paraula i ciutat

Dijous passat, desde l´assignatura de cultura audiovisual, vam participar al taller “Imatge, paraula i ciutat” . Vam analitzar les fotografíes d´autors significatius, vam sortir al carrer a fer les nostres produccions i finalment vam elaborar un fotollibre. Aquí us deixem un record de la nostra… Llegeix més»

Projecte Enginy

El 10 de gener els alumnes de 3er i 4t d’ESO: la Irene, la Corin, l’Othmane, l’Anna, la Brenda, la Najlae i l’Hajar van començar els Tallers del Projecte Enginy; Moda a Mida, Plats a la Carta i El Ràpid: Taller d’instal·lacions, on participen també… Llegeix més»

Un regal que no té preu!

Una Nadal més, els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batx han volgut col·laborar amb l’Hospital de Sant Joan de Déu amb l’elaboració de ninos de neu, un simbòlic regal nadalenc que no té preu. Moltes gràcies a tots per regalar salut!

Fira de santa Llúcia

Aquest darrer dimarts del trimestre els alumnes de l’Aula d’Acollida hem visitat la Fira de santa Llúcia i envoltats de molsa, tios, pessebres, i caganers volem desitjar-vos a tots Molt Bones Festes!!!!

Vivències a l’ESO

L’Elías, l’Inés, la Belén, la Tamara, la Núria, el Juan Carlos, el Marc, l’Ana i la Laia de 1r de Batxillerat han vingut a la nostra classe de tutoria i els hem fet moltes preguntes sobre les seves vivències a l’ESO, com s’organitzaven, els viatges,… Llegeix més»

Mostra de Fotofilosofia 2018

Per segon any, els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat participen a la Mostra de Fotofilosofia, visiten la universitat i són guardonats amb un diploma per la seva creativitat i esperit filosòfic. 
Aquí teniu el link del nostre blog per si us ve de… Llegeix més»

VISITA A L’EXPOMINER

El divendres 9 de novembre, un grup d’alumnes de CTMA i Biologia de 1r de Batxillerat vam visitar l’Expominer, una exposició de minerals i fòssils que aplega expositors procedents de tot el món. A l’acabar les classes, ens vam apropar fins a la Fira de… Llegeix més»

SORTIDA AL MONTSENY

El dia 8 de novembre, l’alumnat de Biologia i CTMA de 1r de Batxillerat vam anar d’excursió a Santa Fe del Montseny. Vam fer l’itinerari de l’empedrat de Morou, de 5 km, amb parades a la castanyeda, la fageda, l’empedrat de Morou i l’estany, envoltats… Llegeix més»

Tercera festa solidària

La tercera festa solidària va ser un gran èxit, no únicament de participació i continguts sinó també de recaptació, que ha estat de 3.200€ (venda de begudes, de butlletes i d’entrepans a la festa, així com de les aportacions voluntàries). Un altre cop, cal que… Llegeix més»

Projecte FARO

Enguany l’alumnat de 4t ESO ha participat en una nova iniciativa, el Projecte FARO, com a part del programa d’orientació professional de l’Institut Joan Boscà. Aquest projecte els desenvolupa les competències i les habilitats que calen per preparar-los per al futur laboral.
El programa ha tingut… Llegeix més»

Dia Mundial de l’Aigua

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, els alumnes de 1r d’ESO, van decorar, d’una forma creativa, una gota d’aigua, cadascun amb el seu segell personal. El resultat va estar aquest mural, on se’ns anima a… ESTALVIAR AIGUA I A FER-NE UN BON ÚS!

Poblet 2018

Aquest any els alumnes de 3r d’ESO hem anat a fer el treball de síntesi a Poblet. Hem après episodis de la història del Císter, hem fet activitats esportives i hem fet gimcanes amb tablets! Ens ho hem passat molt bé!

Reptes matemàtics

L’alumnat de 1r de la ESO ha participat en un taller de reptes matemàtics i han resolt els diferents enigmes de forma individual o amb ajuda dels talleristes. Han passat una bona estona posant-se a prova i utilitzant el raonament lògic i matemàtic i han gaudit… Llegeix més»

Les Escletxes del Papiol

L’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat de Ciències de la Terra i del Medi Ambient (CTMA) vam fer una sortida de camp per investigar la formació de les Escletxes del Papiol i els fenòmens de moviments de vessant que es donen en la zona,… Llegeix més»

L’Aquàrium

Els dies 6 i 7 de març, els alumnes de 1r d’ESO van visitar l’Aquàrium. Cada grup va fer un recorregut pels diferents aquaris, acompanyats d’una monitora, que els anava explicant les curiositats dels animals que observaven. Després, van a anar als laboratoris a fer… Llegeix més»

Intercanvi amb Suècia

Aquesta setmana hem tingut la visita dels alumnes suecs de l’intercanvi 2018. Han pogut gaudir de la nostra ciutat i sobretot, del nostre clima i hospitalitat. Ens tornem a veure en quatre setmanes!

Xocolatada solidària

                       

Per commemorar el Dia Internacional del càncer infantil, l’institut va organitzat una xocolatada solidària el dia 15 de febrer a l’hora de l’esbarjo, de 11,00 a 11,30.

Felicitem els alumnes per la seva organització i agraïm a la Nestlé, l’AMPA i l’empresa de la cuina de l’institut Àpats XXL la seva col·laboració

Cliqueu sobre l’imatge per veure un vídeo de l’activitat.

Nadal solidari

Aquest Nadal col·laborar amb l’Hospital de Sant Joan de Déu ha estat fàcil i divertit.  Els alumnes han aprofitat les seves habilitats manuals per dissenyar ninots de neu personalitzats que, juntament amb el tradicional concurs de pastissos solidaris amb xocolata calenta ,  han escalfat un… Llegeix més»

Dia Mundial de la Filosofia

Amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia, els alumnes de 1r de Batxillerat i de 4t ESO l’han treballat d’una forma creativa, manifestant la seva sensibilitat filosòfica i reivindicant, avui més que mai, la importància del pensament crític i la necessitat de filosofar.

Mostra de Fotofilosofia

Els alumnes de Cultura Audiovisual han participat a la XI Mostra de Fotofilosofia i aquells que han estat seleccionats han tingut el plaer d’assistir a l’Acte Final de la Mostra, que ha tingut lloc a la Facultat de Filosofia, i ser guardonats amb un diploma… Llegeix més»

Exposició de Warhol

El dimarts 17 d´octubre el grup d´alumnes de Cultura Audiovisual hem tingut la sort d’anar a veure les exposicions Warhol. L’art mecànic i El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat, al Caixaforum de Barcelona.
Ens ha sorprès l’obra d’ambdós autors, però hem quedat notablement… Llegeix més»

DIÀLEGS NORD-SUD

DIÀLEGS NORD-SUD:
US DONEM LA BENVINGUDA!
¡OS DAMOS LA BIENVENIDA!,
VELKOMMEN TIL BARCELONA!
Del 29 de setembre al 6 d’octubre es desenvoluparà a casa nostra la segona part del projecte en comú de l’Institut Joan Boscà de Barcelona amb el Gribskov Gymnasium, un institut públic de Helsinge (Dinamarca). Ara… Llegeix més»

Festa solidària 2017

La Segona festa solidària va ser un gran èxit, no tan sols de participació i continguts sinó també de recaptació, que ha estat de 3.400€ (venda de pastissos, de butlletes i d’entrepans a la festa, així com de les aportacions voluntàries i de la donació… Llegeix més»

Música a Les Corts

El dia 30 de Maig els alumnes de `primer d’ESO van participar a la Jornada de Música de Les Corts. Cada any els nois i noies de 6è de primària i 1r d’ESO que hi participen toquen dues peces amb la flauta.
El nostre institut té… Llegeix més»

Projecte solidari

El diari La Vanguardia va publicar un article el passat  diumenge dos d’abril, explicant una part molt important del projecte solidari que organitza l’alumnat de 3r d’ESO. Està escrit per Xavier Aldekoa corresponsal del diari a Àfrica i escriptor.
D’altra banda, Betevé també s’ha… Llegeix més»

Col·laboració amb Sant Joan de Déu

Aquest passat 28 de març hem tingut el plaer de comptar amb la visita de l’Estela Campanyà, voluntària de l’Hospital de Sant Joan de Déu i ex professora del nostre institut, qui ens ha acostat per una estona a una realitat que, fins fa ben… Llegeix més»

La narración oral: Tristán e Iseo

Los alumnos y alumnas de 3ºESO han participado en el proyecto “La narración oral: Tristán e Iseo” en el que han trabajado, cooperativamente y con pautas de autoevaluación y evaluación, la competencia lingüística escrita (adaptación y transformación de la obra a guion radiofónico) y la… Llegeix més»

Intercanvis a Estrasburg (França) Helsinge (Dinamarca) i Estocolm (Suècia)

 

Els intercanvis d’Estrasburg (França), Helsinge (Dinamarca)  i Estocolm (Suècia) de l’alumnat de 1r de Batxillerat i de 4t d’ESO de l’institut es troben ja en marxa un any més. Durant uns dies el nostre alumnat comparteix noves experiències amb alumnat del Lycée Saint Dié des Vosges, del Gribskov Gymnasium i del Rönninge Gymnasium. Un temps de creixement, de coneixement de la realitat d’altres adolescents, d’intercanvi, d’aprenentatge d’altres sistemes educatius. Ara som convidats i convidades a eixamplar el nostre món.
Bon viatge i feliç aventura!
Bon voyage et une aventure heureuse!
God tur og en glad eventyr!
Bra resa och en lycklig äventyr!