Jordina Daniel de l’INS Castelló d’Empúries, guanya el 1r Premi Ramon Muntaner.

        Aquest passat divendres 11 de novembre ha tingut lloc a la Sala d’actes Miquel Mateu del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada l’acte de lliurament del I Premi Ramon Muntaner de recerca de batxillerat. El premi, que consta de dues categories, cientifico-tecnològica i humanística i social, està dotat amb 500€ i ha de tractar, en part o en la seva totalitat, sobre el municipi, Peralada o Vilanoentregapremiramonmuntanerva de la Muga.
El jurat de la categoria social i humanística ha estat format per Mònica Bardera, llicenciada en Filologia Catalana i professora de Secundària, Lídia Cerdà, llicenciada en Història i professora de Secundària, Josep M Gironella, historiador de la UdG i que actualment investiga l’arxiu notarial de Castelló d’Empúries i Peralada, i Rosa Cortada, regidora de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Peralada. El treball guanyador d’aquesta primera edició en la categoria humanística i social ha estat per Els tapissos de l’Eneida de Jordina Daniel Caritg de l’Institut de Castelló d’Empúries. El treball fa un paral·lelisme entre els versos del poema de l’Eneida de Virgili i la col·lecció de sis tapissos que es troben en el Castell de Peralada. Tal i com diu l’autora …”intenta ésser l’estudi de l’obra literària d’un poeta com a font d’inspiració per a una obra d’art que treballa amb un altre material molt diferent a les paraules: la imatge”.
La categoria cientifico-tecnològica ha quedat deserta.
Des de la regidoria de Cultura i Ensenyament ja s’està preparant la segona edició del premi.Per a més informació, podeu adreçar-vos al Centre de Turisme Cultural de Sant Domènec (Tel. 972 53 88 40).

Share