Grups de discussió

L’equip impulsor de transformació educativa ja tenim fet el recull de les conclusions dels tres grups de discussió que es van realitzar al centre a l’abril. Ho compartim amb tota la nostra comunitat educativa i, des de l’equip impulsor, dissenyarem activitats per al pròxim curs que responguin a les inquietuds i demandes que han sorgit en aquests debats pedagògics! Gràcies, un cop més, a tots els que ho han fet possible… I us animem a la resta a participar en els pròxims! Seguim JUNTS amb la transformació educativa del nostre centre!

VISITA AL JACIMENT IBÈRIC DEL COLL DEL MORO

Avui hem fet una sortida a peu amb l’alumnat de 1r d’ESO fins al Coll del Moro, on hem pogut visitar la necròpolis i el jaciment ibèric mitjançant una visita guiada que ens ha permès conèixer detalls de la vida del ibers en aquestes terres: com vivien, què menjaven, com eren les seves cases i la forma d’enterrar els seus morts. En definitiva, hem fet un viatge al passat molt interessant!

La iniciativa ha partit des de l’àrea d’educació física amb la creació d’una ruta geolocalitzada amb l’aplicació Wikiloc i també des de l’àrea de socials amb l’estudi de la civilització ibèrica.

Podeu veure els detalls de la ruta a l’aplicació Wikiloc que proporciona informació sobre el nombre de quilòmetres, desnivell, dificultat, itinerari…

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ie-mdd-portal-batea-coll-del-moro-71787525

La sortida ens ha permès valorar més el nostre patrimoni i entorn natural amb una caminada molt agradable entre camps de vinyes que comencen a verdejar aquests dies de primavera.

Vegeu-ne més imatges en el següent recull:

https://photos.app.goo.gl/dikhkKpmqu56ZWer7

VISIONAT DE LA PEL·LÍCULA “JOSEP”

Gràcies a la iniciativa de Memorial Democràtic, l’alumnat d’ESO del nostre centre i de molts altres de Catalunya, ha pogut visionar la pel·lícula «Josep» aquesta setmana. Es tracta d’un film franco-català basat en l’exili republicà de l’any 1939 i centrat en les vivències de l’il·lustrador i pintor, Josep Bartolí, en els camps «d’internament» del sud de França. La direcció ha estat a càrrec del dibuixant Aurel amb música de Sílvia Pérez Cruz i veu de Sergi López.

A més a més d’una proposta didàctica per treballar aquest tema a les aules, l’activitat venia acompanyada de la possibilitat de conversar amb el director del film per conèixer més detalls sobre la seva realització. La proposta ha rebut una molt bona acollida per part de l’alumnat que ha servit com a punt de partida per reflexionar sobre la guerra, l’exili, els totalitarismes i les petjades profundes que deixen a la població civil.

Emprèn Challenge

Tenim l’orgull d’explicar-vos que un equip de 4t d’ESO està a la final del Repte Emprèn Challenge de l’EduCaixa.

L’equip ha dissenyat un projecte sostenible, compromès i responsable amb la societat, l’entorn i el medi ambient.

Tot l’alumnat de 4t d’ESO ha treballat amb ganes durant el curs creant els seus dissenys i, finalment, aquí tenim la recompensa. Estem segures que aconseguiran els reptes que es marquin en el seu futur! Durant els dies 4, 5 i 6 de maig, l’equip finalista participarà en el campus virtual. Seran 25 equips seleccionats d’arreu del territori espanyol i d’alguns països estrangers d’Europa i Amèrica.

 

Cada dimarts, Roda de Contes!

Avui ens han visitat el rei de Montblanc amb un greu problema: un drac es menjava els animals i la gent del seu poble! Gràcies a l’Albert i a Sant Jordi hem pogut vèncer el drac ferotge! Visca! I escombrant, escombrant… una rateta presumida ens hem trobat! Per fi la Martina, que és tan boniqueta, va trobar la veu tan dolça que buscava… d’un gat una mica entremaliat! Moltes felicitats als dos, ens feu gaudir cada dia de la màgia dels contes!

Roda de contes a P5

Continuem amb la Roda de contes a P5! Avui la Laia i les set cabretes han tingut un petit ensurt amb el llop. I un altre llop se’ns ha colat dins del conte de Santi i la Caputxeta roja! Ens ha encantat l’escenificació dels dos contes, amb una preparació que ha ajudat molt als nostres contacontes d’avui! Felicitats, artistes!

Engeguem la Roda de Contes a P5!

Aquesta setmana a la comunitat de petits engeguem la roda de contes, una activitat que els xiquets i xiquetes de P5 cada curs esperem amb molta il.lusió! Cada xiquet/a ha escollit el conte que més li agradava amb la intenció de memoritzar-lo, preparar-se’l a casa amb les famílies i compartir-lo amb la resta de companys de l’aula! Els primers en fer les seves representacions han estat la Sònia, amb “la Rínxols d’or”, i Joan, amb “Pintoxo”! Una experiència inoblidable per a tots, que no seria possible sense el suport i acompanyament de les famílies! Moltes gràcies per fer-ho possible!

PRIMER GRUP DE DISCUSSIÓ

Aquest tercer trimestre encetem una nova proposta del Laboratori de transformació educativa: els grups de discussió. El procediment consisteix en la realització de grups de discussió de 10-12 persones que parlaran al voltant d’un tema d’aprofundiment que els centres referents del Laboratori consideren clau per a transformació dels models educatius amb l’objectiu de situar l’alumne al centre del procés d’aprenentatge. En aquests grups de discussió totes les persones participants expressen la seva opinió elaborada a partir de la pròpia experiència en l’entorn educatiu: alumnat, familiars i equip pedagògic. Auests grups de discussió seran enregistrats per al seu posterior buidatge i anàlisi.

El grup de discussió dels alumnes es va fer el passat 9 d’abril, amb una tria d’alumnes dels diferents grups d’ESO.

El grup de discussió de les famílies el pilotarem amb la junta de l’AMPA.

I el grup de discussió dels docents es farà el 14 d’abril.

Volem agrair la generositat de les persones participants!

Visita al celler La Fou

El divendres dia 9, els alumnes de 6è vam anar al celler La Fou per conèixer la seva història i aprendre sobre la producció del vi i les mesures de capacitat. Durant la visita, vam prendre anotacions sobre tot allò que ens semblava interessant. A continuació podeu llegir un text sobre tot el que ens van explicar.

 

Volem donar les gràcies a la Glòria Cea per obrir-nos les portes i fer-nos gaudir de la cultura del vi.