Som finalistes de la Setmana del Codi URV, European CodeWeek

Del 6 al 21 d’octubre es celebra a nivell europeu la setmana del codi (http://www.codeweek.eu), que té per objectiu promoure el coneixement de la programació i competències digitals, d’una manera divertida i interessant. La Universitat Rovira i Virgili ho porta a terme mitjançant la setmana del codi URV, organitzant activitats incloses en 2 programes que té oberts tot l’any: Aliança STEM (http://www.aliançastem.cat) i Projecte Apqua (http://www.apqua.org).

L’Institut Escola Portal de Batea participa enguany en l’activitat anomenada: “Taller de la Setmana Europea del codi URV, actitud STEM!”. Aquest taller consta d’una formació inicial de dues hores per a alumnes de centres de primària i secundària, que s’ha realitzat als diferents campus de la universitat. A continuació hi ha un treball que es fa a cada centre, participant a un concurs per escollir-ne els millors.

El passat dilluns 8 d’octubre, es va fer la sortida a Tortosa, al Campus Terres de l’Ebre de la URV, per tal de fer aquesta formació (taller Scratch amb Arduino). Vàrem anar-hi els grups de primer i segon d’ESO. Com quedava temps, es va aprofitar el matí per visitar el casc antic de la ciutat, passant per edificis emblemàtics com la Catedral, el Palau Episcopal, els Reials Col·legis, l’antic escorxador, l’escola oficial d’idiomes, el portal dels romeus, … La jornada es va acabar caminant pels estrets carrers del call jueu, llegint-ne els panells informatius.

Després de la sortida, s’ha seguit treballant a l’IE, realitzant la feina proposada per la URV. Es tracta de fer petits projectes, aplicables a una casa domòtica (habitatge intel·ligent), emprant el kit Arduino que la URV ha donat al centre, i el programa S4A (Scratch), que s’ha instal·lat als ordinadors dels alumnes. Cada grup de primer i segon d’ESO, ha realitzat 2 projectes, acabant amb la gravació d’un video. Es poden visionar aquests 6 videos, en els quals s’explica el projecte i es fa una demostració del seu funcionament, accedint al següent enllaç:

https://drive.google.com/drive/folders/1ANaK-1-DK0cIQKi3GKHQqpFie3llcXsx?usp=sharing

Doncs bé, a la Rovira i Virgili li ha agradat un dels projectes que hem fet (1eso-b-grup1), i ens ha seleccionat com a finalistes !!. Demà divendres anirem a Tarragona, a l’acte de cloenda, per tal de presentar-los el projecte, saber si som primers, segons o tercers, i recollir el premi. Així que moltes felicitats pel que s’ha aconseguit i molta sort per a la final!. Seguirem informant . . .

 

 

L’IE PORTAL BATEA PRESENT A TOLEDO, A LES V JORNADES K229 ERASMUS+

Durant els dies 15 i 16 d’octubre de 2018 el nostre centre ha participat en les V Jornades de Socis per a Projectes Erasmus+ K229. L’IE Portal Batea, de nou, ha estat seleccionat com a centre soci d’un projecte k229 i ha assistit durant dos dies a la formació inicial que ha dut a terme el SEPIE, el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació, a Toledo, a la Universitat de Castella la Manxa. #ErasmusPlus #MiErasmusPlus @sepiegov

http://sepie.es/doc/comunicacion/jornadas/2018/15y16_octubre/informacion_practica.pdf

Estrenem espais a la comunitat de mitjans

Avui hem iniciat els espais a la comunitat de mitjans. En Wall-e, la Gloria Fuertes, Imhotep, Hipàtia i Darwin ens ofereixen noves propostes amb reptes molt interessants! Us en deixem un petit tastet.

Comencem els espais a la comunitat de grans

Avui hem començat a la comunitat de grans (4t, 5è i 6è) els espais, aquest any fem els següents:  2πr (matemàtiques) , El plaer d’escriure (llengua catalana), RoboTAC ( informàtica, lego i scratch) i Willy Fog (medi social  amb anglès). Aquí teniu una mostra del bé que ens ho passem  i les ganes que tenim d’aprendre.

 

Peixos a P5

Enguany a P5 hem decidit fer un projecte sobre “Els Peixos”. Volem conèixer i descobrir moltes coses sobre aquests bonics animalets i per això l’Aina el divendres a la tarda ens va portar a la classe uns peixets dels seus cosins Sergi de 1r i Mireia de P3. D’aquesta manera els vam poder observar de ben a prop, donar-los menjar i ja per acabar dibuixar-los. Ho vam passar molt bé! Gràcies Aina!

Espais a la comunitat de petits

Aquests primers dies a l’escola, els espais a la comunitat de petits han estat de lliure circulació!  Ens sembla molt enriquidor donar llibertat i afavorir la iniciativa dels més petits, fomentar la seva curiositat, el descobriment d’espais i mestres diferents, la seva autonomia i l’autoregulació del seu propi procés d’aprenentatge!