Les Mandarines investiguem l’Univers amb la companyia de l’astronauta Pep!

  Gràcies al primer treball d’investigació sobre com han arribat les “pedres” dins de les pomes, les Mandarines vam descobrir que allò que hi havia dins de les pomes eren llavors i que si les plantàvem creixia un arbre.

 

Una vegada resolta aquesta curiositat, ens va sorgir un altre interès: “Com són les estrelles?”.

  

Aquesta inquietud se’ns va despertar de la següent manera:

La classe dels i de les Astronautes van construir un coet i uns cascos espacials. Al cap de les setmanes de tenir-ho a la classe van decidir compartir-ho amb els altres grups.

Les Mandarines vam rebre amb molta il·lusió el regal i vam decidir crear un espai de foscor, simulant l’Univers.

Vam aprofitar que teníem les llanternes per il·luminar-nos. Va ser molt emocionant i durant una estona ens vam convertir en Astronautes!

A l’acabar la sessió ens vam estirar totes al terra, algunes van apuntar al sostre de la classe amb les llanternes i arrel d’aquí va sorgir la següent conversa:

Infant 1: Mira són estrelles!

Infant 2: No, no són estrelles perquè les estrelles són blanques i aquesta llum és groga.

Infant 3: No són blanques, són grogues!

Infant 4: Són vermelles.

Infant 2: Sandra a què les estrelles són blanques?

Mestra: Com creieu vosaltres que són les estrelles?

 

Partint d’aquest interés hem estat investigant i realitzant activitats que ens ajudessin a donar resposta a aquesta pregunta i a moltes altres que han anat sorgint.

A més a més, un dia va aparèixer a la classe l’astronauta Pep! Ens ha acompanyat durant setmanes i hem après molt amb ell! 

 

Al llarg d’aquest temmps hem fet moltes descobertes i ens agradaria compartir algunes imatges amb vosaltres.

 

Hem après que hi ha moltíssimes estrelles a l’espai, de moltes mides i de molts colors (depenent de la seva temperatura). Ja sabem que el Sol és una estrella que escalfa i dóna llum al nostre planeta que és la Terra i també dóna llum a la Lluna. També hem investigat molt i hem descobert que la Lluna gira al voltant de la Terra i la Terra al voltant del Sol.

Hem fet terra de lluna, hem creat naus espacials, hem fet psicomotricitat “espacial” amb cèrcols que simulaven planetes i estrelles, hem conegut com és la vida d’un/a astronauta,…

En definitiva, ha sigut una gran experiència!!!!

 

Les Mandarines

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>