El nom de la classe

Rosa Parks. Una dona valenta.

Els nens i nenes de 5è A hem triat el nom de Rosa Parks per a la nostra classe, perquè ens ha semblat que era una dona molt valenta que va lluitar per la igualtat entre totes les persones. Aquí us expliquem una mica la seva biografia.
Rosa Parks va néixer el 4 de febrer de 1913,vivia a Tuskeyee (Alabama) i va morir el 24 d’octubre de 2005.Tenia ascendència africana, nadiua americana,escocesa i irlandesa. En aquella època hi havia molt de racisme i les persones negres no tenien els mateixos drets que les persones blanques. El dia 1 de desembre de 1955 la Rosa tornava de la feina i va pujar a l’autobús, com cada dia; va seure en un dels seients del davant que era lliure. Però aquell dia quan li van dir que s’aixequés per deixar seure un home blanc, ella s’hi va negar. El seu arrest va desencadenar una campanya de boicot als autobusos durant un any, això provocà a moltes companyies la pèrdua de molts diners. Al final las lleis contra el racisme van canviar. Rosa Parks va dedicar tota la seva vida a lluitar per la igualtat de drets entre els blancs i els negres als Estats Units.

Imatge relacionada        Resultat d'imatges de Rosa Parks

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>