El bosc de solell i l’obaga

Avui els grups de tercer hem anat a Can Coll per veure com es comporten les plantes en el nostre entorn, és una sortida 100% recomanable per veure la riquesa natural que tenim al costat de casa.

Hem après molt sobre l’hort aquestes setmanes però no en sabíem gaire sobre els arbres, els arbusts, les lianes ni les herbes. Així que aquesta sortida ens ha permès descobrir el bosc de solell i obaga i veure com s’adapten les plantes a cada vessant de la muntanya.

Al solell hem pogut veure com les vessants orientades al sol permetien a les espècies créixer sense competència per la llum, però la humitat era baixa i havia menys diversitat. A l’obaga hem vist com els arbres creixen cel amunt buscant la poca llum que hi ha i com les lianes aprofiten els troncs per enfilar-se, la diversitat era major, hi havien molts bolets i molsa perquè la humitat era molt elevada.

Ens ho hem passat molt bé i com que és tardor hem pogut gaudir del contrast entre arbres caducifolis i perennes.

Recull de fotos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>