Benvolgudes famílies,

Hem obert un compte d’Instagram!!  Voleu veure que fem a l’escola? Seguiu-nos a @escola_mestral_vilaseca

 

 

Amb l’Antonieta, cada classe és una sorpresa!!!

La setmana passada vam tenir de nou a l’Antonieta a les classes de P5.

Cada aula va treballar amb diferents materials:

a P5A vam crear escultures de plastilina (primer de manera guiada i seguidament de manera lliure), després les vam observar molt bé per poder-les dibuixar amb tots els detalls.

A P5B, en canvi, vam fer ús de les tisores: retallar, doblegar papers per la meitat, dibuixar diferents grafies a cada paperet i finalment enganxar al gust de cadascun.

Si feu click a les fotos, podreu veure tot el que vam fer a cada classe!

P5 es diverteix amb la ciència!!!

Als nens i nenes de P5 ens agrada molt fer ciències!!! Per veure com ens ho passem, només cal que feu clic a les fotos…

Hem après què és la sedimentació: primer agafem sorra i pedres del pati que siguin de diferent grandària, ho fiquem tot dintre d’un pot de plàstic i li afegim aigua de l’aixeta. Després de posar-li el tap, agitem tot i el deixem reposar veient com se’n va aclarint l’aigua a mida que passa el temps.

SEDIMENTACIÓ

 

També hem experimentat amb llet màgica. Afegim una mica de llet en diferents recipients i amb cura posem gotes de colorant sobre la llet (sense remenar-la). Seguidament, i amb un bastonet de les orelles que té una mica de sabó de les mans, toquem suament les gotes de pintura  i observem que… hem fet màgia!!!

LLET MÀGICA

 

I per últim hem jugat amb l’ou “saltarí”. Posem un ou dins d’un pot de vidre i l’omplim de vinagre. El deixem un parell de dies mentre observem com el vinagre fa bombolles, l’ou perd color i es fa una escuma marró a la superfície. Passat aquest temps, obrim el pot i treiem l’ou. Què ha passat?  Doncs que el vinagre s’ha menjat la closca, l’ou ha augmentat la seva grandària i s’ha fet tou i,  es pot veure el rovell perfectament dins d’aquest.

P5B Observem i dibuixem amb l’Antonieta!

Que bé ens ho passem amb l’Antonieta! Aquesta vegada, vam aprendre a dibuixar tot allò que observem. I encara que sembla molt fàcil, no ho és gens… Ens hem de fixar en les diferents formes, grandàries, colors, textures… Mireu com estàvem de concentrats!!! Només heu de fer clic a la següent foto i…

P5 visita la biblioteca del poble!

La setmana passada els alumnes de P5 vam visitar la biblioteca del nostre poble. Allà ens van ensenyar tots els ambients que hi ha, així com els diferents tipus de material que podem trobar (llibres, DVD’s, CD’s, revistes…). A més, sabeu que? Fer-se soci/a és molt fàcil, només necessitem portar una foto tipus carnet i omplir un full que allà mateix ens donen. Així que ja sabeu, animeu-vos!!!

Per acabar, vam escoltar un conte que la monitora de la biblioteca ens va explicar i vam tenir una estoneta lliure per mirar contes. Vam gaudir molt d’aquesta experiència!

Si voleu veure més, només heu de fer clic a la foto…

Els alumnes de 4t visitem la biblioteca!

El dimarts 8 d’octubre vam anar a la biblioteca de Vila-seca.

Hi vam arribar donant un passeig pel nostre poble i ens ho vam passar molt bé.

Ens esperava la monitora per explicar-nos moltes coses.

Ens va dir com fer-nos el carnet de socis. Només necessitem omplir un formulari i portar una foto!

Després vam poder mirar molts llibres i contes. Va ser molt divertit!

Alguns de nosaltres vam poder agafar llibres en préstec.

Segur que hi tornarem!

Beisbol a l’escola Mestral

Ja sabeu que a l’escola tenim extraescolar de beisbol? Apunteu-vos! Cada divendres a les 16:30h hi haurà entrenament. Per això la setmana passada van venir a l’escola els Wolves de Tarragona. El Marc i els seus companys i companyes juguen i entrenen equips de beisbol. Van realitzar sessions amb els nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è perquè coneguessin aquest esport.

Aquí teniu una petita mostra del que ens van ensenyar. Cliqueu a la foto per veure-ho.

 

Eleccions

L’alumnat de quart ha format els seus propis partits polítics i ha elaborat el seu programa per a la nostra escola. Hem conegut com funciona el sistema electoral alhora que hem treballat la llengua oral.

Mireu el que demanem!!!

 

DEAO

https://youtu.be/GcuDUolXorQ

GRUP A

https://youtu.be/hWk5ju2W8DI

KLAN

https://youtu.be/F_0YgpboC6A

LA POLÍTICA DE LOS PAVOS

https://youtu.be/_JTU2lFMtJk

LA POLÍTICA 1

https://youtu.be/T4EYuLj0wjA

LA POLÍTICA 2

https://youtu.be/Q-vhl84LZ4U

LOS BAYERS

https://youtu.be/GD_oKAn1IKU

LVAR

https://youtu.be/96WXbFQciic

NIAA

https://youtu.be/OchKYChzZe4

SWNS

https://youtu.be/B4c6Ul9jdQs

VOTACIÓ

https://youtu.be/Bq8ykqWdJbc

https://youtu.be/KoSSCCljl3o