Els Dracs visiten la Fundació Mirò

Els Dracs dimecres passat, coincidint amb l’enterrament de la sardina, vam anar a la fundació Miró per visitar una exposició sobre l’escultura titulada El sentit de l’escultura. A continuació ús posarem la introducció que ens va fer la Magda, mare del Vicenç, sobre el tema coincidint amb el projecte dels dracs “les pedres precioses”.

“És una exposició d’artistes i escultors contemporanis, molt lliure i experimental i amb un punt divertit, amb diferents apartats. En la sala on es tracta la còpia (un exercici que ha fet tradicionalment l’escultura, amb motlles naturals) hi ha exposats uns diamants de veritat i uns diamants falsos, sintètics, produïts en un laboratori mitjançant complexos processos tecnològics que combinen alta pressió i temperatura elevada i al final són indistingibles dels diamants naturals. Són un exemple més d’aquesta voluntat tan humana d’aconseguir la còpia perfecta.”

Els Dracs van gaudir molt de la visita, una de les escultures que més sensació va causar va ser uns tubs que treien escuma i que, per tant, canviava constantment… Aquest dinamisme i anticipar la caiguda de l’escuma va tenir als dracs enganxats una bona estona.

Un altre punt interessant de la visita va ser veure joguines fetes amb materials quotidians i de la natura: nines fetes amb pedres i vestides, vam parlar de joguines fetes de cartró i d’altres elements, si en feien a casa i com…

Finalment, l’activitat en què vam tancar on es podia crear personatges amb imatges imantades d’elements quotidians: paneres, paraigües, caragols, culleres, etc. Els hi va encantar i van xalar una bona estona de compondre els seus personatges i anar transformant-los com de vegades hem vist a classe amb una mà de contes. Ex: La paella coqueta.
https://www.ccma.cat/tv3/super3/una-ma-de-contes/la-paella-coqueta/video/5410852/
Que tingueu, totes i tots, una bona setmana!!!

Els Dracs.