La importància del joc a infantil

Tots coneixem la importància que té el joc en els infants.

El joc s’aprèn de forma natural i és un important mitjà d’aprenentatge que els ajuda a conèixer-se a sí mateixos i al món que els envolta.

Sovint les estones de joc es realitzen al pati, però aquests últims dies de pluja, han estat a les casetes fent joc simbòlic.

El joc simbòlic, és aquell en el que l’infant imita les accions de la vida quotidiana, facilitant el desenvolupament del llenguatge, la socialització i la comunicació, ajudant-los/les a expressar els sentiments i les emocions i també a cooperar i resoldre petits conflictes.

Al passadís d’infantil tenim 3 casetes de fusta. A una hi trobem el taller amb eines i estris necessaris per a reparacions. A una altra hi ha l’hospital amb la llitera i el maletí d’infermers/es. I per últim, la llar familiar amb bressol, ninos, roba…

Quan fa bon temps juguen al pati i reprodueixen escenes reals o de ficció desenvolupant d’aquesta manera la seva imaginació, cooperen entre ells, assumeixen determinats rols, estableixen normes de joc i arriben a acords.

És al pati, on principalment desenvolupen activitats motrius com córrer, saltar, mantenir l’equilibri… i tantes d’altres.

Aquest joc simbòlic aprofita i potencia les accions espontànies que contribuiran a estructurar el pensament, el llenguatge i la relació personal.