Rutines

Hi ha unes quantes activitats que anem realitzant cada dia, per això en diem rutines. Avui us n’explicarem tres que les fem a primera hora del matí.

Mirem quins nens han vingut i quins no. A principi de curs ho feia la mestra.  Des de mitjans de gener, cada dia, un nen o nena va anomenant als companys i aquests han de saludar dient “hola” o “bon dia”. L’encarregat va posant la foto a la columna que correspon, segons si ha vingut a l’escola o s’ha quedat a casa. Fem recompte de quants no han vingut a classe i ho diem, o bé, ho assenyalem amb els dits. Aviat substituirem les fotos pels noms i els nombres els posarem al plafó. Així, ara que ja sabem com ens diem, anirem aprenent-ne les grafies d’una manera funcional.

Cantem la cançó dels dies de la setmana i girem el que correspon. De moment, anem aprenent el nom dels dies començant pel dilluns, a vegades ho associem a alguna activitat o comptem quants dies han passat o falten per acabar la setmana.

Mirem per la finestra quin temps fa , busquem un dibuix que ho representi i ho enganxem al setmanari. Alguns dies cantem alguna cançó que fa referència al temps o repetim alguna dita.