Aquesta setmana l’ alumnat de 3r hem visitat el Museu de l’aigua iniciant així el projecte trimestral.
En primer lloc, hem anat a recollir una mostra d’aigua del canal de Seròs.
A continuació, ja a dins del Museu, hem comparat l’aigua de l’aixeta i la del canal. La majoria hem coincidit en què l’ aigua recollida, tenia petites partícules i que feia una olor una mica diferent.
Després hem analitzat el pH de l’aigua. Hem après que el pH mesura l’acidesa de l’aigua i que per tal que sigui apte per al regadiu i consum humà ha d’estar a 7. L’aigua del canal, estava entre els paràmetres i seria adient per al consum humà si fos prèviament tractada. També vam observar que el pH del vinagre és de 4 i el del lleixiu és d’11 o 12.
També hem fet un filtre de sorra i cotó, que ha estat útil per separar les partícules més grans de l’aigua però no per evitar algunes mescles com l’aigua amb pintura o sabó.
Per acabar hem pogut admirar l’exposició d’aigües del món que hi ha al Museu.