FEM BARRI

Aquest segon trimestre els nens i les nenes de primer hem començar un nou TXT, fem barri!.

Hem rebut un correu de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, qui ens ha proposat participar en el I CONCURS DE BARRIS, organitzat per l’ajuntament.

Ens ha demanat fer una recerca sobre els diferents establiments o botigues que tenim al nostre barri, per tal de saber quin és el més complert de Lleida i d’aquesta manera, conèixer més la Bordeta.

Per descomptat hem dit que volem participar-hi! Així doncs…endavant amb la recerca!!

Primer, hem apuntat a la pissarra els establiments que coneixem del nostre barri.

Hem pensat que volem començar a investigar la fruiteria, per això hem fet una pluja d’idees sobre les diferents verdures que hi podem trobar i les hem treballat.

Sabem que a la fruiteria no només venen verdures, sinó també fruites i fruits secs.

 

Endevina endevineta…quina és la verdureta?

A  veure si saps de quina fruita estem parlant!

 

En pocs dies anirem a la verduleria “Sol fruit”. Hem fet una pluja d’idees i hem apuntat que és el que volem saber.

El dimecres 29 de gener hem anat a la verduleria “Sol fruit” que està molt a prop de l’escola. Ens ha atès la Jessica, la verdulera, qui ens ha ensenyat la botiga. És molt gran i hi ha tots tipus de fruites i verdures, així com fruits secs, embotits, olives, espècies, etc. Abans de marxar ens ha donat a tots una mandarina! Moltes gràcies Jessica!

Ara ja sabem molt més sobre les fruites i les verdures. Continuem la nostra recerca amb l’Oceller, una floristeria i botiga de mascotes.

Primer hem començat per conèixer una mica més la morfologia de les plantes.


I per parlar de la seva funció.

Quin tipus de flors coneixem? Hem fet una pluja d’idees oralment i parlat de les més conegudes. Algunes ja les sabíem, com la Rosa, Margarida o la Petunia, però altres no.

També hem après que hi ha tipus de plantes que tenen propietats curatives, com per exemple l’Aloe Vera.

Hem fet una pluja d’idees i hem apuntat que és el que volem saber, per tenir-ho tot ben preparat el dia que anem a visitar la botiga.

Finalment, el dia 17 de febrer ens ha arribat el gran dia! Hem anat a visitar l’Oceller i ens ha agradat moltíssim.

Ens han ensenyat tota mena de plantes, hem vist l’Aloe Vera i hem extret la substància que hi té a dins, la qual és curativa, que és com un tipus de gel.

Ens han ensenyat com cuiden als animals i com ho hem de fer nosaltres a casa. També ens han explicat que normalment no tenen els animals a la botiga, ja que no volen tenir-los engabiats molts dies i prefereixen que estiguin en llibertat, només els porten quan algú els vol comprar. Ens ha semblat molt bona idea!!

Per a que nosaltres el poguéssim veure ens vam portar un conillet d’Índies i 3 tipus de conills diferents, dos d’ells petitets, domèstics, però l’última enorme, el “conill gegant de Flandes”, un dels conills més grans del món, que pot arribar a pesar fins a 20 kg! Increïble! El que ens han ensenyat només era un llorigó, així i tot era molt gran, pesava uns 5 kg.

Realment ha sigut una visita que ens ha encantat!