Robòtica a l’escola…

Aquest matí hem assistit a la jornada de robòtica educativa realitzada al centre de recursos de la Noguera. Mireia Alba, mestra i coordinadora del projecte de robòtica educativa de l’escola Mn Albert Vives, ens ha ensenyat una varietat de material per a treballar la robòtica educativa. També ens ha mostrat diversos jocs de taula de programació computacional adients a cada edat.

Aquesta i altres formacions ens ajudarà a tirar endavant el projecte de robòtica a la nostra escola i treballar amb el material que ens van entregar a la dotació de transformació digital del curs passat.
A partir de la robòtica educativa es poden treballar diferents àrees del currículum. Continguts de ciències, tecnologia, enginyeria (construcció), matemàtica, àrees de llengua, música…

L’hora de robòtica ja està instaurat a l’horari d’educació infantil i s’anirà treballant a la resta d’educació primària.

L’AMPA per un altra banda també ha ofert i tirat endavant l’activitat extraescolar de robòtica educativa els divendres a la tarda.

Reunions d’inici de curs

Benvolgudes famílies,

Un cop iniciat el curs escolar, és un bon moment per trobar-nos i fer una reunió tots plegats.  Us convidem a les reunions d’inici de curs de pares i mares a fi de tenir un primer contacte i informar-vos de la dinàmica i funcionament dels diferents nivells per part de l’equip de mestres de cada cicle i dels projectes previstos d’aplicar aquest curs. Donada la importància de la vostra col·laboració en els nostres projectes d’aula i escola esperem la vostra assistència.

Gràcies,

Reunions d’inici de curs:

  • P4-P5: dia 25/09/19 a les  16:45 h. Aules de P4A i P5A
  • 1r i 2n: dia 3/10/19  a les  16:45 h. Aules de 1r i 2n
  • 3r i 4rt: dia 24/09/19 a les  16:45 h. Aules de 3B i 4A
  • 5è i 6è: dia 1/10/19  a les  16:45 h Aula de ciències.

Tornem a l’escola!

Benvolgudes famílies!

Des de l’escola Gaspar de Portolà volem tornar a donar-vos la benvinguda al nou curs escolar 2019-2020. Un curs on són  molts els reptes educatius  plantejats a fi d’aconseguir els millors èxits educatius dels  vostres fills i filles. Estem molt il·lusionats i esperem també la vostra col·laboració i implicació; només així aconseguirem els millors resultats desitjats.

Aquest curs els nens i nenes d’educació infantil P4 i P5 entraran per la porta auxiliar del carrer Escoles.

Us recordem que l’AMPA ofereix servei d’acollida des del primer dia. Matí de 7:50 h a 9:00 h i tarda de 16:30 h a 17:30 h.

Salutacions i fins aviat!

Jubilació Antoni Balasch i Teresa Farré

El divendres també vam dir adéu, aquest cop, a dos mestres que durant molts anys han estat a l’escola. La Sra. Teresa Farré i el Sr. Antoni Balasch. Amb l’espectacle “Fer de mestre” els nens i nenes de P5, 2n, 4t i 5è van obsequiar-los amb diferents actuacions finalitzant els propis mestres el popular ball de bastons.

En la jornada ens va acompanyar el Sr. Paer en cap Jordi Ignasi Vidal, la regidora d’Educació Gemma Vilarasau, representants de l’AMPA i la presidenta dels serveis educatius Mercè Plens. Gràcies a tots i als exprofessors i familiars que ens vau acompanyar.

Feu clic per a veure les imatges

Orles de P5 i 6è.

El dia 21 de juny, últim dia dels nens i nenes a l’escola, es va donar l’orla a P5 en reconeixement a la finalització de l’educació infantil. Els desitgem molta sort en aquesta nova etapa a l’educació primària.

I molt especialment i amb una mica de llàgrimes als ulls vam dir adéu als nens i nenes de 6è que deixen l’educació primària i s’encaminen un nou viatge cap a l’educació secundària, aquest cop però han de canviar de centre i això comporta un cert enyorament per part de tots. Us heu fet grans, però no us volem dir adéu sinó fins aviat i MOLTA SORT!

 

Feu clic per a veure les imatges

Tarda de festa major de l’escola

La festa major de l’escola va finalitzar amb molta alegria i bona festa gràcies a la vostra companyia. Desitjant que els més petits gaudissin de l’espectacle Big van ciència, que us agradés l’exposició de treballs dels gimnàs i l’estona agradable de la fresca de la nit amb el sopar i la gresca d’en Rosendo. Disculpes per si algú va tenir algun petit entrebanc a l’hora del sopar, van esser més de 400 comensals digne d’admirar de veure el pati tant ple.

Gràcies a totes les famílies, alumnes, exalumnes, professorat, exprofessorat, personal de l’escola que ens vau acompanyar i ballar fins a l’últim moment i en especial al Joaquim que ens va ajudar moltíssim. Agrair altre cop a les famílies i comerços que vau fer que el sorteig de regals fos variat i abundant.

Gràcies!

Junta AMPA Gaspar de Portolà

Feu clic a la imatge

Festa Major escola! 1a part!

Aquest matí hem celebrat la primera part de la festa major de l’escola. Han estat molts els preparatius d’última hora i estem molt contents de la vostra presència durant aquest matí. A les 11:00 h s’han iniciat els jocs preparats per les monitores de l’esplai, moltes gràcies  pels vostres jocs! A les 12:30h finalment ha arribat la gran diversió amb l’escuma!!!

Us esperem aquesta tarda, a partir de les 18:30h estarà oberta l’exposició de manualitats fins al tard i a les 19:00 h gaudirem de l’espectacle Big van ciència, seguirem amb el sopar, ball i el sorteig de regals!!!!

Bona Festa Major Gaspar 2019!

Junta de l’AMPA

Feu clic a la imatge per a veure més fotografies

“Fa molt de temps a Balaguer…”

“Fa molt de temps a Balaguer…” és l’espectacle que els nens i nenes de tercer i quart de l’escola ens han ofert aquest dimarts dins del projecte GaspArtSchool.

Després d’hores d’assajos, d’aprendre les poesies, els guions del teatre, balls, música, gravacions… sempre és poc del temps que disposem, però gràcies a la il·lusió dels petits artistes de tercer i quart ha fet que sigues tot un èxit.

La historia de les quatre fires de Balaguer, el ball de la Galop, el recull de fotografies antigues, l’adaptació de grans rondalles i l’experiència i ajuda de grans professionals ha fet que el fil conductor de l’espectacle ens facilités el gran resultat i donés la gran importància històrica que té la nostra ciutat. BALAGUER!

Un cop més ens heu  demostrat que sou molt bons artistes, i tot l’equip docent n’estem molt i molt orgullosos.

Moltes felicitats a tots i a totes.

 

Comunicat creació i difusió Canals telegram de centre

Benvolgudes famílies,

Per tal de poder facilitar-vos millor la informació del centre a les famílies, fa un temps que ens vam incloure dins l’aplicació de la Guia Balaguer (reskyt) per tal de poder donar-vos informació a l’instant que us arribés per dispositiu mòbil i complementar la informació que us dona la pàgina web del centre.

Tot i així, hi ha hagut problemes ja que no totes les famílies n’heu pogut gaudir plenament. Per aquest motiu, a partir del pròxim curs prescindirem d’aquesta aplicació. I a partir d’aquest moment hem obert el canal de Telegram general (connectat amb les notícies de la portada de la pàgina web) i un per cicle.

Només cal que tingueu l’aplicació Telegram al mòbil i buscar els canals del centre que us interessin. També us els facilitem clicant als següents links (des d’un dispositiu mòbil).

gaspardeportola    https://ja.cat/telegaspar

InfantilGaspar   https://ja.cat/infantil

InicialGaspar   https://ja.cat/inicial

MitjaGaspar   https://ja.cat/mitja

SuperiorGaspar  https://ja.cat/superior

Esperem que aquest servei sigui més fàcil pels usuaris i administradors per a enviar i rebre la informació.

A partir del curs vinent ja no es passarà cap circular en paper (excepció dels papers que han de retornar signats i emplenats), som escola verda i cal que donem exemple, imprescindible que tothom tingui el correu electrònic actualitzat a l’escola, i que el tingui disponible per a rebre’n informació.

Qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Els nens i nenes de Gaspar experimenten

Aquesta setmana els nens i nenes d’educació infantil i primària han realitzat amb els tutors i tutores un ampli ventall de tallers i experiències científiques pràctiques on d’una manera vivencial i activa han pogut descobrir i comprendre el perquè succeeixen determinats fenòmens de la ciència i la física.
S’han realitzat diferents experiències sobre la pressió de l’aire, camps magnètics, reaccions químiques amb barreges de diferents components (vinagre, bicarbonat, sabó,…)evaporació, separació de mol.lècules…totes elles molt interessants.
Ha estat una experiència molt motivadora i engrescadora on els nens i nenes han pogut donar resposta, a partir de la formulació d’hipòtesis i mitjançant l’experimentació i l’observació, a molts dels interrogants que se’ls ha plantejat.

Feu clic a la imatge per a veure més fotografies

Fa molt de temps a Balaguer

Dins el projecte GaspArt School els nens i nenes de cicle mitjà preparen l’obra “Fa molt de temps a Balaguer…”.

L’espectacle consta de la recitació de poesies per part dels alumnes de tercer i representació de rondalles per part dels alumnes de quart. Sota el fil conductor de la ciutat de Balaguer i amb l’ajuda de música i dansa es pretén donar vida a algunes de les històries de “la nit de llegendes” de la ciutat de Balaguer adaptades per la professora de llengua catalana i mare de l’escola, Roser Jurado.

A més, les rondalles es situaran en importants paratges de Balaguer i en quatre mercats, que antigament es celebraven a la ciutat com la fira del congre, la fira de Sant Isidre, la fira dels enamorats (amb el ball de la Galop) i la fira dels alls.

Desitgem que els nens i nenes de l’escola i les famílies del cicle gaudeixin de l’espectacle que es prepara amb molta il·lusió.

L’escola es transforma digitalment

Durant aquesta setmana l’escola acaba de rebre i instal·lar pantalles interactives de 65’’ a cada aula d’educació infantil i educació primària. Però això només és una petita pinzellada del material que hem rebut.

La nostra escola ha estat un  dels cinc  primers centres de la província de Lleida seleccionats per l’Àrea de Cultura Digital del Departament d’Educació dins del projecte de transformació digital. Això ha suposat la instal.lació d’equipaments TIC , tant en l’àmbit educatiu com administratiu,  prèviament seleccionats pel centre dins d’un catàleg TIC ofertat pel Departament d’Educació.

Concretament s’han adquirit 19 pantalles interactives de 65”, una per cada classe, 50 chromebooks, 13 tablets de 11 “, 4 kits de robòtica i 1 impressora 3D.

Aquesta dotació tecnològica suposa un repte important en la millora i l’impuls de l’adquisició de les competències digitals dels alumnes i serà un recurs complementari molt potent en el treball per projectes que s’està duent a terme en el centre.

La transformació comporta l’adaptació del Pla TAC de centre a aquests nous equipaments preveient tota una sèrie d’actuacions al llarg de les diferents etapes que suposa un important canvi metodològic (treball entorn GSuite, Classroom, robòtica, impressió 3D,…).

El mural dels XUKLIS!

Aquest diumenge l’AMPA Gaspar de Portolà us espera a la fira dels somnis del “Posa’t la gorra Balaguer 2019”. Ens trobareu a l’espai de manualitats amb el “Mural dels Xuklis”.

Us animem a participar-hi i a pintar un tros del mural que el nostre company artista Jonatan Arraras ens ha dissenyat.

ENQUESTA RELACIÓ FAMÍLIA – ESCOLA

Benvolgudes famílies,

Amb l’objectiu de millorar el funcionament del centre, ens agradaria conèixer la vostra opinió sobre diversos aspectes
relacionats amb l’estada dels seus fills/es a l’escola. És per això que els demanem que responguin una enquesta
anònima l’enllaç de la qual trobareu  en aquest mateix article. Caldria omplir-la abans del dia 11/05/2019, ja que n’hem de fer el buidatge i l’avaluació.

Moltes gràcies per la seva col.laboració.

ENQUESTA RELACIÓ FAMÍLIA – ESCOLA

Ja tenim canal de Telegram

Telegram és un servei gratuït de missatgeria instantània molt similar a WhatsApp però preserva la privacitat dels usuaris, ja que no estan obligats a compartir el seu número de telèfon mòbil, correu electrònic o comptes de xarxes socials.

Tots els membres de la comunitat educativa que tinguin un dispositiu mòbil es poden subscriure al canal Telegram del centre d’una manera molt senzilla, fent clic a la següent icona . Un cop subscrits, els usuaris rebran al seu mòbil el resum de cada article amb la imatge destacada, i tindran també l’opció d’accedir a la visualització completa en un format optimitzat per a dispositius mòbils.

Sabem que moltes famílies teniu problemes amb l’aplicació de la Guia Balaguer. De moment fins que no comuniquem cap canvi continuarem utilitzant l’aplicació de la guia Balaguer i ens iniciarem amb el Telegram per a oferir-vos les comunicacions directes als vostres dispositius mòbils.

Sortida a Saragossa

L’AMPA de l’escola organitza per al dia 19 de maig una sortida al PARC D’ATRACCIONS DE SARAGOSSA!

Totes les famílies hi esteu convidades. Per formalitzar la inscripció heu de realitzar el pagament, omplir la butlleta  i dipositar-la, juntament amb el resguard de pagament, a la bústia de l’AMPA.

El TERMINI MÀXIM per formalitzar el pagament és el 26 d’abril. No s’admetran inscripcions fora de termini.

Més informació i CIRCULAR

Més premiats a la Diada de Sant Jordi.

L’escola ha participat en dos concursos organitzats pels serveis educatius de la Noguera, on ahir a la tarda es varen repartir els premis a la sala d’acte de l’ajuntament.

En el premi Comarcal Sant Jordi, Punts de Llibre 2019 va obtenir el segon lloc el company de l’escola Aleix  Ramírez de 1r.

Pel que fa al Certamen Literari Escolar Sant Jordi 2019, van premiar amb el segon premi a la Nerea Maria Amut de 5è i en tercer lloc a l’Èlia Sanmartin també de 5è.

Moltes felicitats!

 

Sant Jordi a l’escola

Hem iniciat el tercer trimestre celebrant la Diada de Sant Jordi. Durant la tarda hem realitzat l’entrega de premis del certamen literari.

Els premiats han estat:

Categoria d’Educació Infantil:

P3 Roger Torra Casals

P4 Jan Palacin Galdón

P5 Ainhoa Lunar Albarracín

Categoria d’Educació Primària

Cicle Inicial:

1r premi Fatou Diop Sow

2n premi Martina Freixes Fabra

3r premi Manar Drisi Díaz

Cicle Mitjà

1r premi Júlia Aguilà Juangran

2n premi  Maude Kande

3r premi Elisa Maria Marginean

Cicle Superior

1r premi Xenia Figuera Rius

2n premi Naila Navarro Camprubí

3r premi Nerea Maria Amut

Enhorabona als premiats.

S’ha finalitzat la jornada visitant la parada de llibres i roses de cicle superior.

Fes clic a la imatge per a veure més fotografies

Fins aviat!

Avui personalment volem agrair a dos amics que ens han acompanyat durant dos mesos i que realment ha estat com si fes anys que treballessin amb nosaltres. Degut a que s’han integrat molt en la dinàmica d’escola,  han apreciat i estimat a tots els nens i nenes i s’han interessat per la gran diversitat d’activitats que realitzem. Això ha estat el motiu per a que fos molt i molt fàcil treballar al seu costat.

Estem parlant del Luís i el David, dos alumnes en pràctiques de la universitat de Lleida de doble grau: Magisteri i INEFC. Gràcies per ser un més a l’hora de lectura, de participar en les activitats de tots els cicles, a les sortides,  en participar en la gran organització de l’espectacle “The city of fame”. I la gran quantitat d’activitats i variants del joc cooperatiu que ens heu compartit a l’hora d’educació física.

I es que nosaltres també hem aprés molt de vosaltres. L’escola Gaspar de Portolà sempre serà casa vostra.

Miquel i Carme

Feu clic a la imatge per a veure més fotografies