TAULETES NOVES A L’ESCOLA

Aquesta setmana ha arribat a l’escola una dotació de 14 tauletes digitals a l’escola. Aquest material, que ha sigut una aportació de l’Ajuntament de Fonollosa, ens permetrà poder dimensionar molt millor les tasques digitals que habitualment fem a l’escola: vídeos, fotos, petites edicions, aplicacions educatives… Cada un d’aquests dispositius té la seva corresponent funda protectora i un protector de pantalla per tal que, sempre que sigui necessari, puguin ser usats pels infants. N’hem distribuït una cada aula i les restants es podran usar a demanda per cada cicle quan sigui necessari.

INICI DE CURS!

Avui 13 de setembre hem començat el curs a l’escola de Fonollosa. Hi ha hagut somriures, emocions, retrobaments i algun plor que han fet que aquest curs comenci amb la normalitat prevista. Hem ballat la dansa d’escola i hem cantat tots plegats. Les mesures sanitàries que encara hem de fer a l’escola, no ens han permès començar amb una Festa amb les famílies però confiem que això canviï aviat. En qualsevol cas, molt bon curs a tothom!

BEQUES PER LA MEVA ESCOLA

S’ha obert el termini per presentar les sol·licituds de beca “Per la meva escola”.

Aquestes són unes beques convocades per la nostra escola amb l’ajuda d’Amics i Amigues de l’Escola de Fonollosa amb l’objectiu d’ajudar a tot l’alumnat a poder realitzar les activitats de Jocs i destreses (educació infantil), música (educació primària) i sortides i colònies (educació infantil i educació primària).

El termini per presentar-les s’acaba el 9 de juliol de 2021 (sol·licitud i tota la documentació requerida). Podeu portar la sol·licitud i la documentació a l’escola o enviar-la per correu electrònic un cop ho tingueu tot escanejat.

Si cliqueu AQUÍ hi trobareu les bases, el díptic de resum i el full de sol·licitud.

MATRÍCULA PEL CURS 2021-2022

La setmana del 14 al 18 de juny és el termini per formalitzar la matriculació del vostre fill/a al centre, i per això clicant AQUÍ us adjuntem els documents que caldrà que ens retorneu impresos,  degudament complimentats i signats presencialment a l’escola els dies 16, 17 i 18 de juny concertant cita prèvia a través del formulari que trobareu clicant AQUÍ. Tot l’alumnat que ja està matriculat, no cal que feu cap d’aquests tràmits. Aquest és un tràmit només per a alumnes de nova incorporació.

També ens heu d’adjuntar:

  • Fotocòpia del Carnet de vacunacions o certificat equivalent. Si el nen o la nena no ha estat vacunat per les circumstàncies que siguin, cal presentar un certificat mèdic oficial justificatiu.
  • TARGETA SANITÀRIA I DNI ALUMNE I DE LA FAMÍLIA si no ho vau presentar en el moment de la preinscripció.

 

EN BERNI PUIG A L’ESCOLA

Des d’ahir al matí en Berni Puig, l’autor que treballem enguany pel projecte de plàstica, és a l’escola per fer un mural. Cada infant de l’escola hi ha participat pintant una part d’aquest mural que és a una de les parets del menjador. Volem agrair molt la predisposició del Berni a prestar-se a fer aquesta activitat tant significativa pels nostres nens i nenes. Està previst que avui dimecres 2 l’obra ja estigui finalitzada.

DRACS BRUTS S’ESTRENA EL DIUMENGE 6 DE JUNY DE 2021

L’escola de Fonollosa, per tal d’adaptar-se a la situació de pandèmia actual, ha renunciat a estrenar un nou muntatge musical tal i com era previst per a aquesta primavera del 2021. En el seu lloc i amb el títol de DRACS BRUTS, l’alumnat de cicle superior, amb el suport de l’equip docent, les seves famílies i amb un equip tècnic de qualitat dirigit per Laia de Mendoza i Isabel Casanova han enregistrat dos capítols adaptats de la famosa sèrie de TV3: Plats Bruts.

L’estrena mundial d’aquests dos capítols es farà el proper diumenge, 6 de juny de 2021, a 2/4 de 12h del migdia a les sales del MULTICINEMES BAGES de Manresa.

Les portes de MULTICINEMES BAGES s’obriran a les 11h del matí.

Al vestíbul hi haurà fotoreclam i catifa vermella.

Les entrades anticipades les podeu comprar directament a la taquilla dels Cinemes o a través de l’enllaç de més avall al preu de 8€ l’entrada, a partir del dia 25 de maig.

https://www.cinesbagescentre.com//film-4343/p?dracs-bruts.

Per fer la reserva de les localitats us demanem que sigueu curosos amb les normes COVID i us situeu per bombolles familiars i, a la vegada, que ho feu sense deixar butaques  lliures de manera innecessària.

També podeu comprar l’entrada a taquilla, el  mateix dia de l’estrena, al preu de 10€.

Si l’esdeveniment queda afectat per les normes sanitàries, es tornaran els diners de les entrades. També tindran dret a devolució del preu de l’entrada les famílies que estiguessin afectades per algun confinament de grup classe de l’escola.

Esperem retrobar-nos el diumenge, 6 de juny per veure l’estrena.

Ben cordialment, Escola i AMPA de l’Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa

NOVA BOTIGUETA I NOU TENDAL

Avui s’han acabat els treballs a l’escola de construcció de la botigueta, el tendal, la col·locació de gronxadors i d’altres retocs menors d’estructures ja existents al pati. Totes aquestes tasques han sigut a càrrec de l’AMPA, especialment de la comissió de patis. Per les fotos que podeu veure més avall, la qualitat de l’actuació és molt alta. Esperem que la mainada de l’escola ho gaudeixi molt. No cal dir, que agraïm molt l’esforç que ha fet tota la gent de l’AMPA durant aquestes setmanes.

LLISTAT DEL BAREM PROVISIONAL DE PREINSCRIPCIÓ

Si cliqueu AQUÍ podreu visualitzar la llista provisional d’admesos en la preinscripció pel curs 2021-2022 a la nostra escola. S’ha detectat un error en la puntuació segons el lloc de residència generalitzat al sistema. Aquesta llista és provisional i aquest error serà esmenat a la llista definitiva a tothom. D’entrada s’han atorgat 10 punts a tot/a alumne/a de l’àrea d’influència per zona educativa i n’hi hauria d’haver 30. Malgrat això, és bo saber que el termini establert per presentar reclamacions és fins el dia 26 d’abril. Es pot fer a través de l’espai web on vau tramitar tota la preinscripció. Si penseu que cal que presenteu reclamació pel lloc de residència o per qualsevol altre concepte, ho podeu fer.

PREINSCRIPSIONS FORA DE TERMINI

S’ha obert un període per poder fer la preinscripció fora de termini. Aquest període és obert des del 6 al 26 d’abril. Podeu accedir a aquest portal clicant AQUÍ. És recomanable, doncs, consultar aquests tutorials abans de començar els tràmits.

És IMPRESCINDIBLE DISPOSAR DEL CERTIFICAT DIGITAL per poder fer els tràmits de la preinscripció. Si no en teniu, una manera fàcil de poder-ne tenir és mitjançant l’IDCAT.

FESTA DE PRIMAVERA

Ja podeu gaudir de l’espectacle de dansa que vam fer el dia de Carnestoltes i que cada any repetim per a totes les famílies. Enguany la pandèmia no ens permet reunir a tanta gent i, per tant, us l’hem de mostrar a través d’aquí. Teniu a la vostra disposició el vídeo de les danses i el conte sencer per poder-lo llegir en família per qui li vingui de gust. durant l’espectacle de dansa, en vam haver de fer una adaptació per poder fer una durada de l’espectacle apta per a tot l’alumnat. Aquesta història és obra de la Imma Cortina (mestra de l’escola ja feliçment jubilada i escriptora) i el Vídeo és obra de la Isabel Casanva. Per poder accedir al vídeo, heu rebut un correu electrònic amb la contrasenya.

CONCERT DELS GRUPS DE CICLE SUPERIOR

Ja estem en condicions d’oferir-vos, en primícia mundial, el concert dels músics de 5è i 6è de l’escola. Inicieu el vídeo de més avall i podreu gaudir d’Els Picapidra, Imagine, Knockin’ on the heaven’s door, La bamba, Lemon tree, Hey jude, Perfecte i My heart will go on, de la pel·lícula Titànic. Esperem que us agradi molt i, si podeu, escolteu-ho amb uns bons altaveus o auriculars: sonarà molt millor!


Si el voleu veure en pantalla completa i no us funciona, cliqueu sobre les lletres Youtube de la base del vídeo.

NOU ESPAI WEB DE RÀDIO DRACSBACK

Avui estrenem el nou espai exclusiu de la ràdio de l’escola: RÀDIO DRACSBACK. És on es publicarà cada setmana el nou programa, hi podreu escoltar tots els podcasts que s’han fet, podreu gaudir de continguts extres (fotos, vídeos…) i, fins i tot, hi ha un accés a la llista d’Spotify de totes les músiques que han il·lustrat el programa. L’objectiu és que, acompanyats per mestres, l’equip d’alumnes que fa el programa editi i gestioni aquest espai. Gaudiu-lo clicant al drac!

FORMACIÓ DE MESTRES 2020-2021

Avui tot el claustre de l’escola hem fet la primera sessió de la formació de claustre. L’objectiu és aprofundir en les matemàtiques: “Matemàtiques més enllà del càlcul”. A càrrec del Josep Maria Morros, reflexionem teòricament i pràctica la manera de treballar les matemàtiques més significativament a tots els nivells i per tot l’alumnat. Aquest any, però, aquesta formació l’hem de fer telemàticament.