BON INICI DE CURS

Avui, 14 de setembre, iniciem el curs més esperat i diferent fins ara. Ja queda lluny aquell dia de març que vam haver de tancar precipitadament l’escola esperant poder-la reobrir aviat. Aquell desig, però, no només no es va fer realitat sinó que han passat sis mesos des d’aleshores. Ni l’atenció telemàtica, ni aquella tímida atenció presencial que vam poder fer al juny han pogut substituir una escola oberta, rica i dinàmica com la que coneixíem fins aleshores. Avui iniciem un curs ple de limitacions i mesures excepcionals no volgudes per ningú però exigides a tot arreu. Hi ha uns objectius molt clars que ens menen a partir d’ara: educació i salut. L’equip de mestres hem treballat, treballem i treballarem perquè aquestes limitacions tinguin els mínims efectes en el projecte pedagògic de l’escola de Fonollosa. Ens hi deixarem la pell. Mestres, ajuntaments, AMPA i famílies ens hem d’ajudar per tirar endavant aquest curs. BON INICI DE CURS!

EL LLUÍS I L’ALZINA DE QUEROL

Del confinament n’ha nascut El Lluís i l’Alzina, un àlbum il·lustrat per connectar amb la natura més enllà del que es veu a simple vista. 🍃

📕 Es tracta d’un llibre solidari que serveix per recaptar fons per a 🪁 l’escola de Fonollosa, a través de l’Associació Amics i Amigues de l’escola de Fonollosa. En aquest municipi és on s’ubica l’alzina centenària del Mas Querol de Fonollosa, protagonista del conte.

Un àlbum il·lustrat de ✍🏻 Clara Fons i Duocastella, 🖌️ Mari Fouz i 🖍️ l’Aram, que amb set anys acabats d’estrenar ha imaginat la història i ha participat en la il·lustració de l’àlbum.

🐛🦋 «Què? M’hi acosto una mica? I si hi fico la mà? Vols dir que…». La curiositat és l’inici de grans descobertes, algunes cap enfora, i sempre cap endins.

🛒 Pots col·laborar amb el projecte comprant el llibre per 15€ a www.lale.cat o, a partir d’avui dilluns 20 de juliol, en una selecció de llibreries.

VIDEOS DE L’ALUMNAT DE 6è

A l’apartat de Cicle Superior hi ha un article amb vídeos de comiat dels nens i nenes de 6è, que l’any que ve ja aniran a l’institut. Si els voleu veure, aneu a la pestanya de Cicle Superior o cliqueu AQUÍ.

PLA D’OBERTURA (ACTUALITZAT)

ACTUALITZACIÓ (el document d’ahir estava incomplet)
Durant el mes de juny les classes seguiran essent telemàtiques a totes les escoles de Catalunya. A més a més, però, hi ha la possibilitat de fer alguna activitat presencial en casos molt determinats, tal com ja vam donar a conèixer a totes les famílies per correu electrònic. Després de gestionar la demanda i aplicar-la a les possibilitats de l’escola per fer front als requeriments de Sanitat, el Pla d’obertura parcial el podeu consultar AQUÍ o a la fotografia. En cas que el vostre fill o filla hagi d’assistir a alguna de les sessions presencials, és important que conegui bé les instruccions que ha de seguir i que porti la declaració responsable que facilita el document del pla

LLISTAT PROVISIONAL DE LA PREINSCRIPCIÓ

Les llistes provisionals de la preinscripció ja estan publicades. La llista d’infantil la podeu consultar clicant AQUÍ i la de primària AQUÍ. Per tal de protegir les dades dels infants, veureu que a aquestes llistes no hi ha cap nom. Mirant el número de la sol·licitud que és a la primera columna podreu saber si el vostre fill o filla és a la llista.

Hora del conte del Bibliobús

Hola famílies,

Us deixem la proposta que ens ha fet arribar el personal del bibliobús Cavall Bernat. Es tracta de les activitats d’hora del conte L’hora del bibliobús que es realitzaran a través del canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Del 19 de maig a l’11 de juny, cada dimarts a les 17h i cada dijous a les 11h es podrà accedir a un conte diferent que ens oferiran les nostres narradores.

Cliqueu a Hora del bibliobús

Esperem que us sigui d’interès.

Moltes gràcies i fins aviat!

 

FAQS FAMÍLIES

En aquest document hem volgut unificar i compartir alguns dels dubtes, preocupacions o reflexions més habituals que durant aquests dies de confinament moltes famílies ens heu fet arribar.

Ha estat i és un període pel qual cap de nosaltres; ni com a pares, mares o mestres, estàvem preparats ni ens havíem pogut imaginar.
És per això que pensem que, ara més que mai, és molt important seguir teixint una xarxa forta entre família i escola. Volem que sentiu que estem al vostre costat en allò que necessiteu respecte als vostres fills i filles: donar seguretat, resoldre dubtes, compartir idees,etc.

Hem elaborat aquest document, amb aquesta intenció, esperem que us serveixi.

L’equip de mestres de l’escola de Fonollosa

PREINSCRIPCIÓ PRESENCIAL

Com és conegut per tothom, des del dia 13 de maig i fins el 22 s’ha habilitat el període de preinscripció a les escoles d’infantil i primària. Durant aquests dies hi ha a la disposició de totes les famílies interessades un espai web on fer aquesta sol·licitud. Podeu clicar AQUÍ per accedir-hi.

Per totes aquelles famílies que per qualsevol raó no els sigui possible fer aquest tràmit per via telemàtica, habilitem els dies 20,21 i 22 de maig per poder-lo fer presencialment a l’escola de Fonollosa.

És imprescindible concertar una cita prèvia mitjançant un correu electrònic a escfonollosa@xtec.cat o trucant al telèfon de l’escola entre les 8 i les 2 del matí(938 36 60 79). Per poder concertar la  cita, cal que ens digueu el nom i cognoms, un telèfon de contacte i les franges horàries de disponibilitat que tingueu durant els matins. És important tenir present que l’escola segueix tancada i sense aquesta cita prèvia convinguda entre el centre i la família no serà possible poder-vos atendre per fer ni aquest ni cap tràmit.

La documentació necessària que cal portar és el DNI, el llibre de família i, en cas que sigui necessari, tota aquella documentació complementària que cregueu convenient i que justifiqui les al·legacions que presenteu.

Per tota aquella persona que hagi de venir a fer la preinscripció presencialment, cal que respecti les següents mesures de seguretat:

  • Portar mascareta de casa i posada correctament, tapant nas i boca.
  • Portar el bolígraf de casa.
  • Respectar en tot moment la distància de seguretat respecte a totes les persones que hi hagi al centre, especialment si es forma alguna cua d’espera.
  • Intentar no tocar res de l’escola.
  • Prestar atenció i respectar les indicacions del personal de l’escola.

Cal recordar que durant tots aquests dies segueix essent possible fer aquest tràmit telemàticament via la web del Departament d’Educació.

FORMULARI PER A LA PREINSCRIPCIÓ ONLINE

Per poder complimentar la preinscripció, entreu a AQUEST enllaç. Abans de començar, llegiu les breus instruccions de més avall. No oblideu a adjuntar la documentació requerida, especialment l’escaneig o la fotografia del DNI (davant i darrera) i la del llibre de família (on hi figura el vostre infant)

Instruccions per al formulari en suport informàtic:

  1. Per canviar de pantalla cal utilitzar exclusivament els botons “següent” i “anterior” de l’aplicació i no els del navegador.
  2. La sol·licitud només es considera presentada quan, després d’omplir tot el formulari, s’executa l’opció “enviament” des de l’última pantalla i s’obté el resguard de la sol·licitud i aquest s’envia, juntament amb la documentació acreditativa escanejada o fotografiada, per correu electrònic a l’adreça electrònica oficial de l’escola: escfonollosa@xtec.cat
  3. Rebreu un correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància i, en cas que falti alguna documentació, se us comunicarà.

PREINSCRIPCIÓ PEL CURS 2020 2021

El proper dimecres dia 13 de maig i fins el dia 22 comença el període de preinscripció a totes les escoles de Catalunya i, per tant, també a la de Fonollosa.

A resultes de les enormes afectacions que està tenint la crisi del Coronoavirus Covid-19, aquesta preinscripció és preferentment telemàtica. És a dir: si teniu la capacitat de fer-la on-line noespereu a fer-la presencialment. Malgrat habilitarem un sistema a l’escola per poder-ho fer presencialment, aquest haurà de ser en hores convingudes i sota unes estrictes normes de seguretat sanitària. Estem treballant per poder estructurar aquest dispositiu conjuntament amb l’Ajuntament i els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, però si podeu fer la preinscripció on-line evitarem el moviment i el contacte de persones i reduirem el risc de contagi del Covid-19 al mínim.

El formulari via web que s’habilitarà per poder fer aquesta preinscripció, encara no està disponible.

Tant aviat com tinguem més informació sobre el procés que durem a terme, us la facilitarem mitjançant aquest espai web. Si voleu conèixer tota la informació oficial a disposició de tothom, podeu consultar-la a la WEB DE LA PREINSCRIPCIÓ del Departament d’Educació.

VÍDEO DE SANT JORDI

De totes les fotos que hem rebut a l’escola dels treballs que heu fet a casa amb la rosa de Sant Jordi, hem fet aquest vídeo. No ha sigut una festa de Sant Jordi com la de cada any, però no hem deixat de celebrar-la: des de casa però tots junts!

 

SANT JORDI 2020

Un Sant Jordi en confinament mai serà el Sant Jordi volgut i moltes de les coses que fem cada any no les podrem fer, però confecionar i regalar roses tal com fem cada curs, sí que ho podem fer. Animeu-vos a fer-ne una!

DAVID MARTELL DE CONFINAMENT

Durant aquests dies de confinament el mestre de piano de l’escola, el David Martell, està publicant una composició original cada dia. A més a més de pianista, és un compositor de contrastada reputació que, durant aquest confinament, ha decidit compartir el que la seva creativitat genera. Aquí podeu veure i escoltar les quatre peces que ha composat fins ara, però us animem a seguir el seu canal per escoltar la sorpresa diària que ens prepara cada dia.

MIRANT EL FUTUR

REFLEXIONS

TEMPS D’IMPÀS

TELETREBALL