FIRA DE TARDOR 2019

A la pestanya de cada cicle hi ha penjats els vídeos promocionals dels productes de de la Fira de Tardor que vam celebrar el dijous 31 d’octubre. Si teniu temps i ganes, visioneu-los tots i aprecieu que l’alumnat de Cicle Superior han fet tot el procés d’aquest vídeo. Des de la idea fins a l’edició. Els altres cicles, en funció de l’edat, han rebut més o menys ajuda. Aviat penjarem fotografies del dia de la festa.

Saluda’t, festival d’alimentació i vida saludable

La Laia Puigdellívol (la persona que ens va fer la xerrada a la reunió col·lectiva d’ahir dijous 10) treballa a l’organització Alternatura. Resulta que aquest dissabte 12 organitzen una jornada molt completa sobre alimentació i vida saludable. Donat que és molt relacionat amb tot el que va tractar a la xerrada i a la importància que té plantejar-se hàbits alimentaris saludables, hem cregut convenient facilitar-vos aquesta informació. Hi haurà un mercat, activitats per a infants, xerrades, seminaris, tastos, tallers de bodyart o pilates, cros infantil, concursos i  moltes activitats més que ens poden ajudar a fer de la nostra una alimentació més conscient. Podeu consultar-ho a aquest enllaç: SALUDA’T

 

SETMANA DEL CLIMA

Durant aquesta setmana hem treballat a les aules diversos aspectes de l’emergència climàtica. L’escalfament del planeta ens ha fet plantejar tota una sèrie de preguntes que ens han fet reaccionar per fer de la nostra escola un lloc amb menys residus i amb millor estalvi energètic. Algunes iniciatives que hem començat tindran recorregut durant tot el curs i volem que formin part de la nostra manera d’entendre l’escola amb l’objectiu d’ajudar a combatre l’escalfament de la Terra. Avui hem tancat aquesta setmana climàtica amb la lectura d’un manifest creat per l’alumnat i hem cantat la nostra versió de la Cançó del clima. Es tracta d’una cançó amb base del Bella Ciao que va ser creada fa uns anys a Bèlgica i que s’ha versionat en molts llocs i situacions. Com que ho hem gaudit molt, els més grans de l’escola hem anat a la plaça 1 d’octubre de Fonollosa a tornar-la a cantar. Aquí podeu veure el vídeo de l’acte i una foto final al poble. Volem encoratjar a totes les famílies a ajudar-nos en aquest propòsit.

 

BON INICI DE CURS!

A l’escola dels dracs ja han arribat tots els dracs! Ha sigut una festa d’inici de curs molt bonica. Tothom està molt content de tornar a retrobar-se  i, els nous, conèixer per fi els amics i amigues de la classe. Que tinguem un molt bon curs!

MUSICAL OLIVER TWIST

Cada dos anys, a l’escola pública Agrupació Sant Jordi de Fonollosa ens engresquem en la realització d’un treball multidisciplinari com és la presentació d’un musical que, amb criteris de producció professional, ja estem en condicions d’oferir-vos.

El text, el cant, la música en directe, el teatre, la dansa… són eines d’aprenentatge potentíssimes que posades juntes conformen una experiència única que els nois i noies gaudeixen al final de l’escolaritat. Aquest treball va més enllà de la feina feta a Cicle Superior, ja que l’alumnat recull els fruits del treball artístic fet durant l’escolaritat (cant, interpretació, música, ball…) per posar-lo a disposició del públic que el vulgui gaudir.

Si voleu comprar les entrades ara també al Kursaal clicant AQUÍ.

Si voleu comprar-les per una de les dues funcions que farem al Casal de Calaf, cliqueu AQUÍ 

ESPECTACLE DEL BIBLIOBÚS

Durant la tarda d’avui veurem l’espectacle “El secret de la detectiva Klaus”  de la companyia Engruna Teatre al centre cultural de Fonollosa. Es tracta d’un espectacle ofert pel Bibliobús Cavall Bernat per fomentar la lectura facilitat per l’Ajuntament de Fonollosa.

Si en voleu parlar amb els vostres fills i filles, es tracta d’una història on la detectiva Klaus és una investigadora curiosa i divertida capaç de resoldre els enigmes més difícils!

Aquesta vegada però, no aconsegueix resoldre el secret que amaguen uns objectes i llibres estranys que han arribat a les seves mans…

Fent un viatge a través d’alguns dels contes més coneguts pels menuts de casa, com la Caputxeta, els tres porquets, el Patufet o Hansel i Gretel… descobrirem el veritable secret de la detectiva Klaus.

Al final del conta contes, repartirem un petit desplegable a cada nen per ajudar-lo a imaginar, inventar i explicar una història nova!

 

Certamen poètic

Avui dimecres dia 10 de juny s’està celebrant, al restaurant Unicus de Manresa, l’anual sessió de deliberació del jurat del Certamen Poètic d’enguany. Des de les 6 fins a l’hora que calgui (hi ha moltíssims poees per llegir), dos mestres d’educació Infantil, dos de primària i dos de secundària que no són mestres de la nostra escola, estan llegint i valorant tots els poemes que els nens i les nenes de l’escola dels Dracs han fet durant les darreres setmanes. Han treballat molt fort i han sortit poemes molt reeixits. Els premiats per aquest jurat, els llegirem el dia de Sant Jordi i els publicarem al llibre que cada any fem i que facilitem a les famílies a final de curs

FESTA DE PRIMAVERA

Avui divendres adults i infants de l’escola estem ultimant els detalls de la Festa de Primavera que celebrarem el proper diumenge 31 de març. Totes les aules ja han pres forma per tal d’exposar els treballs plàstics que hem fet al voltant de la figura del Jaume Plensa i, a més a més, en alguna aula se sent la melodia de la dansa que ballaran, senyal que fan el darrer assaig abans de diumenge.

Enguany farem l’actuació musical a la pista poliesportiva del poble, just al costat de l’escola. La brigada de l’ajuntament de Fonollosa ja ha muntat l’escenari i ha portat les cadires que molt amablement ens han cedit les associacions culturals de Camps i Fals. Esperem que l’anunciada i desitjada pluja que arribarà diumenge a la tarda o dilluns ens respecti durant el matí.

Concert amb l’escola de la Concepció de Barcelona

Els nens i les nenes de Cicle Superior de l’escola estan de colònies a Barcelona. Entre moltes d’altres activitats, han anat a visitar l’escola de la Concepció  situada a l’Eixample Barceloní (podeu visitar la seva web AQUÍ). També tenen un projecte d’ensenyament musical per a tot el seu alumnat. Ja hi vam anar a les colònies el curs passat i, resultat d’aquella profitosa experiència, hi hem tornat.

En aquesta ocasió, però, hem aconseguit poder interpretar cançons plegats: ells tocant els instruments i nosaltres cantant. Quan vinguin a Fonollosa, ho farem a la inversa. Per tal que us en pugueu fer una idea, podeu veure un petit vídeo del moment en que assajàvem “La Habana” plegats:

A més a més, nosaltres els hem obsequiat amb una de les peces del nostre musical: Um pah pah. Encara li falta una mica de rodatge, però sona molt bé, oi?

CARNESTOLTES

Durant tot el divendres 1 de març vam celebrar el Carnestoltes a l’escola. Com ja és tradicional, vam disfressar-nos per fer una matinal de ball al Centre Cultural de Fonollosa i a la tarda vam fer gresca i xerinola a la pista poliesportiva. Podeu veure les disfresses AQUÍ i alguna foto de la festa de la tarda AQUÍ .

Concert de l’Orquestra de l’escola a Sant Joan

El vespre del passat dilluns 18 de febrer, l’Orquestra de l’Escola de Fonollosa conjuntament amb l’orquestra de l’escola de música de Sant Joan van fer un concert a les instal·lacions d’aquesta escola. Va ser una vetllada molt bonica i profitosa per part de tots els participants. Tothom va coincidir que cal repetir l’experiència i que, si és possible, augmentar i reforçar els lligams entre la nostra escola i l’Escola de Música de Sant Joan. Per tal que us pugueu fer una idea del concert, aquí teniu un petit vídeo com a mostra del concert.