Treballem ortografia amb Walinwa

L’objectiu de Walinwa és treballar l’ortografia potenciant habilitats mentals com l’observació, la classificació, el pensament lògic, la comparació i l’ordenació. A més, es busca aprofitar i fomentar la memòria visual dels alumnes.

Educaplay

Una altra eina per treballar a classe i que estem fent servir a la classroom és Educaplay, plataforma per crear activitats educatives online amb diferents idiomes. Les activitats que permet crear són sopes de lletres, mots encreuats, completar textos, diàlegs, dictats , relacionar, etc. A més té un munt d’activitats fetes per altres persones que ens poden servir molt bé per treballar diferents continguts del curs.

Aquesta setmana estem treballant a matemàtiques amb Educaplay per fer tot un seguit d’activitats sobre els diferents temes ( sopa de lletres, mots encreuats…).

Pots crear reptes per tal que els alumnes els fagin i compartir-ho a la Classroom.

 

Quedem en el lloc 37 a les Olimpiades Matific

La setmana passada els alumnes de sisè van participar a les primeres Olimpiades matemàtiques Matific.

Més d’un milió d’estudiants i més de 10.000 escoles van participar. Els nostres estudiants van obtenir una classificació molt satisfactòria, ja que competien amb grans escoles amb un gran nombre d’estudiants.

Enhorabona, estem molt satisfets d’aquests grans resultats.

 

Baamboozle, una fantàstica app per jugar i aprendre

És una fantàstica app que ens permet crear jocs per pissarra digital. És tracta de crear preguntes i respostes. Es formen equips i els alumnes van escollint números i responent les preguntes. Cada resposta té una puntuació.

Hi ha un mètode d’estudi. Els jugadors primer poden estudiar totes les preguntes amb les seves respostes i després poden jugar.

Hi ha dos tipus de jocs, un amb preguntes i respostes i un altre on poden trobar a part de les preguntes i respostes, diferents sorpreses, com perdre punts, sumar punts, intercanvi de punts…

Aquí teniu un exemple d’un baamboozle fet per alumnes de sisè.

Clica la imatge, forma dos equips i comença a jugar

Audio conte Sant Jordi 3r

Aquesta setmana hem fet diferents activitats per celebrar Sant Jordi, entre elles un audioconte il·lustrat i explicat pels alumnes de 3r.
Aquí teniu el resultat!
Per anar escoltant les veus, haureu de clicar a sobre de l’icona de l’altaveu (la trobareu a cada una de les pàgines del llibre).

Més de 1000 qüestions matemàtiques en un dia

Ahir l’alumnat de sisè va iniciar l’aventura dins del videojoc matemàtic Prodigy Game Math i avui ja han arribat a les 1000 qüestions matemàtiques de diferents continguts.

Gràcies a Prodigy Game Math,  els alumnes de sisè estan treballant els diferents continguts matemàtics jugant i divertint-se a l’escola i a casa.

A través del joc, els nens i nenes de la classe van adquirint coneixements de forma divertida i motivadora.

Prodigy Math Game, aprendre els continguts matemàtics jugant

Prodigy Math Gamees una fantàstica eina que tenen els mestres per tal que els seus alumnes treballin els diferents continguts matemàtics jugant. És com un videojoc con els nens i nenes han d’anar superant obstacles resolent preguntes dels continguts matemàtics que es donen a classe.

Es una manera molt motivadora i divertida de treballar  a casa.

Això permet que aquests dies de confinament els alumnes poden jugar aprenent matemàtiques

Actualment uns 20 milions d’estudiants en tot el món utilitzen aquesta plataforma web.

ClassDojo a tota l’escola. App per famílies.

Ens comuniquem amb totes les famílies de l’escola.

Compartim fotos, vídeos i missatges amb estudiants i famílies.

Missatges amb rebut de lectura.

Traducció instantània a més de 35 idiomes.

Arribem a totes les famílies des de qualsevol dispositiu.

Respostes ràpides amb notificacions.

Mentimeter

Mentimeter ens permet crear enquestes o qüestionaris de forma senzilla. Podem obrir la votació per tal que els alumnes votin amb els seus dispositius i obtenim les respostes en temps real. Per votar deuen accedir mitjançant un codi.

Es fa servir aquesta plataforma per fer enquestes de satisfacció o votacions entre els alumnes sobre algun tema.

Algunes de les activitats que es poden fer són: qüestionaris per conèixer l’opinió de l’alumnat, núvol de paraules, on les opcions més votades es veuen en lletra més grossa, pluja d’idees, etc.

Body Planet, aplicació per estudiar el cos humà

Body Planet: És de pagament. Té dues aplicacions molt interessants per treballar el cos humà. En una d’elles has de comprar una nina o diferents peces del cos humà i en l’altre es compra una samarreta i si enfoques la samarreta amb l’aplicació pots estudiar el cos amb realitat augmentada.

Nosaltres vam provar amb la imatge de la samarreta i enfocant l’aplicació Body planet per samarreta vam poder veure això:

 

Tellagami

Una altra aplicaciò que recomanem des de l’escola és Tellagami, una aplicació que ens permet crear vídeos personalitzant un avatar/personatge, escollint el fons i gravant el text que volem amb la nostra veu.

Book Creator

Una altra gran aplicació web ( amb Chrome) treballada pels nens i nens de sisè és Book Creator, un editor de llibres electrònics. Permet treballar amb so, vídeo i imatge.
Això els permet treballar i crear el seu primer ebook ( Llibre electrònic)

SantApp

Aplicació per fer que els més petits de la casa gaudeixin de la visita del Pare Noel d’una manera molt especial. Està disponible de forma gratuïta per iOS i Android. El seu objectiu és fer ús de la tecnologia per tornar la innocència als nens

.

Noradsanta.org

Ja podeu veure molta informació sobre el Pare Noel a la web Norad Santa, que pertany a Microsoft. També hi ha un apartat de jocs on cada dia de desembre es va obrint un joc nou. És com un calendari d’advent.

És molt semblant a Google Santa Tracker. ( Segueix el Pare Noel )

A disfrutar-ho!!!

 

ElfYoursefl

Gràcies a aquesta aplicació es poden fer felicitacions on surten les cares dels nens i nenes de la classe.

Amb la tablet, cadascú es fa un selfie i escull un ball nadalenc.

Els resultats són fantàstics.