L’empresa de Menjador de l’escola, GR SANA, ha impulsat un nou projecte al temps de migdia per intentar conscienciar als infants sobre el malbaratament del menjar.
Durant el dinar, a l’hora de recollir els plats, cada curs té un cubell on han de dipositar les restes de menjar exclusivament i no hi llencen ni les pells de fruita, ni tovallons…
Un cop el menjador està recollit, cada setmana dos encarregats de cada curs, de 1r a 6è, fan el recull de les dades. Amb l’ajuda d’una monitora pesen el cubell del seu curs i omplen unes graelles,on apunten: la data, el menú, quant ha pesat el cubell, el nombre d’infants del grup, i en fan la divisió per extreure’n la mitjana del grup.
En una altra graella, fan una valoració del menú d’aquell dia: si és equilibrat, si està bo, si és sa, etc… tot això queda registrat en un quadern. Els alumnes més grans ajuden als més petits a apuntar i a fer els càlculs.
Finalment es fa una valoració grupal (aproximadament cada 15 dies) per posar en comú les dades extretes i prendre consciència de quins dies es llença més menjar.
Amb tot això pretenem que els infants s’adonin de la quantitat de menjar que amb el “no m’agrada” es llença i apreciar la sort que tenim de tenir sempre un plat a taula.
Cliqueu la imatge per veure més fotos.
Aprofitant aquest projecte, vam demanar a la diputació uns grans cartells informatius que tenim exposats als passadissos per conscienciar tots els alumnes del centre.
Oxfam ha penjat a la seva pàgina web l’exposició del “Malbarament alimentari” que han muntat al nostre centre.
A continuació adjuntem l’enllaç per si voleu veure la notícia.
https://www.cpnl.cat/xarxa/