Fruita i llet a l’escola

L’escola participa en el programa de Fruita i llet a les escoles.

Es tracta de distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de segon cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) de centres educatius que ho demanin.

És una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

Els objectius són:

  • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
  • Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.

I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris.

Molts estudis demostren els beneficis de consumir cinc racions al dia de fruites i verdures

És a dir tres peces de fruita i dues racions de verdura.

Què és una ració de fruita?

  • Una peça mitjana com ara poma, pera, taronja, préssec, etc.
  • Un o dos talls de síndria, meló, pinya, etc.
  • Un bol de cireres, maduixes, etc.


Què és una ració de verdura
?

  • Un plat de verdura cuita, mongeta tendra, espinacs, crema de carbassó, minestra, etc.
  • Un o dos tomàquets amanits, etc.
  • Un plat d’amanida variada, etc.

POTS CONSULTAR TOTA LA INFORMACIÓ DEL PROGRAMA DE LA FRUITA AQUÍ

Així mateix, també s’ofereix llet gratuïta en els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar de segon cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) i llars d’infants (a partir de l’any) de centres educatius que ho demanin.

És una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

Els objectius són:

  • Augmentar la sensibilització per una bona alimentació i la transmissió de conductes d’hàbits saludables a través de la distribució de llet sencer UHT a l’alumnat d’1 a 2 anys.
  • Donar a conèixer el paper de la llet com a aliment important (o de consum diari) dins d’una alimentació variada i saludable, i de les seves propietats nutricionals.
  • Implilar tota la comunitat educativa (alumnat, docents i famílies), perquè els hàbits alimentaris adquirits en la infància són decisius en el comportament alimentari en l’edat adulta. Per això s’organitzaran xerrades de difusió en els centres educatius.

POTS CONSULTAR TOTA LA INFORMACIÓ DEL PROGRAMA DE LA LLET AQUÍ