PROJECTE: ELS TAURONS (P5)

La classe dels taurons de P-5 hem fet la difusió del projecte als nostres companys de cicle, P-3 i P-4. Us deixem una petita mostra de tots els aprenentatges que hem adquirit entre d’altres…molt molt importants i molt molt curiosos !!!
La mestra vol felicitar als alumnes pel seu treball tant ben fet i tot el que han après!!!

EL CONTE DEL TAURÓ BO
HI HAVIA UNA VEGADA, EN UN PAÍS MOLT LLUNYÀ, UNA PLATJA PLENA DE TAURONS, EN LA QUAL NO ES PODIA BANYAR NINGÚ.

ELS POCS HUMANS ATREVITS, QUE ALGUNA VEGADA ES VAN BANYAR, VAN SER DEVORATS PELS TAURONS, EN QÜESTIÓ DE MINUTS. LA PLATJA HAVIA ESTAT TANCADA AL PÚBLIC, PER LA PERILLOSITAT.

NO OBSTANT, ALBERT, UN VALENT NEDADOR, AMANT DELS ANIMALS, TENIA UN PLA PERQUÈ LA PLATJA POGUÉS OMPLIR-SE DE BANYISTES, TRANQUILS DE NO SER DEVORATS PELS TAURONS.
UN DIA, ALBERT VA AGAFAR UNA BARCA, I ES VA DIRIGIR A UN PENYAL QUE HAVIA PROP DE LA PLATJA, ALLÍ VA ESTABLIR EL SEU CAMPAMENT BASE PER REALITZAR EL SEU PLA.

EL PRIMER DIA, VA ESTABLIR CONTACTE AMB ELS TAURONS, I VA OBSERVAR EL SEU COMPORTAMENT. AIXÍ, VA PODER DESCOBRIR A UN TAURÓ D’ENTRE TOT EL GRUP DE TAURONS, QUE DESTACAVA PER LA SEVA TRANQUIL·LITAT, HARMONIA I APARENT FALTA D’AGRESSIVITAT. ALBERT LI VA POSAR EL NOM DE LEOPARDO AL TAURÓ BO.

ALBERT VA ROMANDRE EN EL SEU CAMPAMENT BASE, APRENENT MOLTES COSES SOBRE ELS TAURONS, I SOBRETOT, INTERPRETANT EL SEU LLENGUATGE.
UNA VEGADA VA ACONSEGUIR APRENDRE A ESCOLTAR EL QUE DEIEN ELS TAURONS, VA AÏLLAR AL TAURÓ BO DE LA RESTA DEL GRUP I VA COMENÇAR A COMUNICAR-SE AMB ELL.

AL PRINCIPI, ALBERT NO ENTENIA MOLT BÉ EL QUE EL TAURÓ LI DEIA, PERÒ POC A POC AMB GESTOS I ALGUNS MOVIMENTS ES VAN PODER COMUNICAR.
VA ARRIBAR A ENTENDRE MOLTES COSES, ENTRE AQUESTES EL TAURÓ BO LI VA CONTAR A L’ALBERT QUE A ELL NO LI AGRADAVA MENJAR PERSONES, QUE EL QUE MENJAVA QUAN EL GRUP ANAVA DE CAÇA EREN ALETES DE BUSSEJADORS QUE DE VEGADES PERDIEN ELS BANYISTES A LA PLATJA.

TOT ESTAVA TRANQUIL, FINS QUE UN DIA, ALBERT VA SENTIR QUE EL TAURÓ BO LI DEIA QUE MARXES D’AQUELL LLOC PERQUÈ ELS ALTRES TAURONS ESTAVEN PLANEJANT MENJAR-SE’L.

ALBERT ES VA ESPANTAR I VA DECIDIR ACCELERAR EL SEU PLA. VA PARLAR AMB LEOPARDO EL TAURÓ BO, I LI VA DIR: “LEOPARDO JO SÉ QUE HA TU NO T’AGRADA MENJAR-TE ALS HUMANS, AIXÍ QUE ET PROPOSO QUE TU PROTEGEIXIS LA PLATJA DE LA RESTA DELS TAURONS, D’AQUESTA MANERA NO PODRAN ATACAR A LES PERSONES QUE S’ESTIGUIN BANYANT A LA PLATJA I JO A CANVI ET PORTARÉ, TOTS ELS DIES, UN PARELL DE ALETES DE BUSSEJADOR QUE SÉ QUE T’AGRADEN MOLT”.

A LEOPARDO LI VA AGRADAR EL TRACTE, I EN POC TEMPS VA ACONSEGUIR MANTENIR ALLUNYATS A LA RESTA DE TAURONS DE LA PLATJA.
PEL QUE LA PLATJA VA TORNAR A OBRIR-SE AL PÚBLIC, I LEOPARDO VA SER NOMENAT EL PROTECTOR OFICIAL DE LA PLATJA DELS TAURONS.

animals marins

EL TAURÓ BO DE LA PLATJA

TIPUS-DE-TAURONS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>