El dia de la Pau amb ulls de nen/a a l’àrea d’artística

En el calendari podem veure marcat el dia de la dona, el dia de la ciència, el dia del somriure i també el dia el dia de la pau. Tot i que té un dia per celebrar-se la Pau hauria de ser cada dia, a totes hores!  Així ho han expressar durant les converses a l’aula on hem preguntat als alumnes de 2n com preparàvem aquest dia.

” A plàstica vam ser lliures de fer el que volguéssim sobre la pau.  Alguns  vam fer experiments amb el fang, la idea era fer la forma d’un cor i completar-lo amb llanes trenades perquè tingués integrat el símbol de la pau. Cada un de nosaltres ho feia ben diferent, no sabíem com quedaria!,  però estem ben contents i contentes de treballar tots/es junts/es!
L’altre grup hem volgut fer un arbre amb un cartró que voltava per la classe. No teníem pintura marró però amb la taronja i la groga ha quedat molt divertit i alegre! Els dies de després l’hem anat omplint amb missatges bonics. Ens agrada molt tenir-lo penjat al suro de la classe!

Per al dia de la Pau, a música vam aprendre una cançó que es diu el Swing de la Pau. La cançó té paraules que rimen i diuen coses alegres. Aquesta cançó ens ajuda a ser més amables, a dir sempre la veritat i no dir mentides, a ser més valents i no fugir del que cal fer.  En aquesta cançó hem fet uns moviments que havíem de “sincronitzar” i organitzar-nos mentre ballem.

També hem après una cançó que era un rap que diu Pau en molts idiomes del món, amb  16 de diferents! xinès, swahili, duala ( Austràlia), grec, sioux, àrab. Per exemple hem après: Guapi, wo’keyeh, shanti, salmu, irini, bake, hasisti…”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>