Sortida a Pontós

La Maria Garcia ens explica les activitats que vam fer a la sortida de Pontós.

El dia 30 de novembre els alumnes cinquè i sisè vam anar a Pontós.  Hi vam anar perquè estem estudiant la Prehistòria.

La primera activitat que vam fer va ser construir una cabana amb els següents materials: pals, branques de bruc i cordills. El primer pas va ser posar tots els pals en fila, després els hi vam fer dos nusos amb la corda més llarga. Més tard, vam aixecar els pals a l’aire. A continuació vam mesurar cinc pams amb la mà  i vam posar una corda. Per finalitzar, vam posar les branques de bruc a les cordes i ja estava la cabana feta.

A la següent activitat vam fabricar una eina. Els monitors ens van explicar i ensenyar les diferents eines: ganivets, destrals, hams, etc.

L’eina que vam fer era un destral amb els següents materials: pedres de sílex, quars, pirita, fusta, resina, banyes i ossos.

Primer ens van donar un pal amb un tall. Després ens van donar sílex. El vam posar enmig de la pedra i per finalitzar vam lligar-lo amb la cola de resina i cera. Ens ho van enganxar i ja vam acabar l’eina.

A l’última activitat vam fer foc. El primer pas era colpejar pirita i quars i després vam fregar un pal amb un arc aguantant-lo amb una petxina. Als meus companys i a mi ens va agradar molt i va ser molt divertit!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>