KA1 – OBJETIVO AICLE


El projecte de llengües del nostre centre contempla que els nostres alumnes tinguin contacte amb la llengua anglesa diari. Per aconseguir aquesta iniciativa, ens cal que un bon nombre de mestres del nostre claustre tinguin un domini suficient d’aquesta llengua com per poder involucrar-se en l’ensenyament de la matèria.

Per aconseguir aquesta fita, diversos mestres han anat obtenint el nivell B2 que permet impartir classes d’anglès a primària. D’altres continuen assistint a cursos de formació lingüística durant el curs escolar.

Paral·lelament, des de l’escola s’ha dut a terme durant dos cursos consecutius una formació interna que, amb el nom de ‘Classroom Management’ dotava de recursos als mestres no especialistes per tal de poder col·laborar amb el mestres d’anglès en determinades sessions amb dos mestres a l’aula. També hem participat en les convocatòries de programes experimentals en llengües estrangeres convocats per el Departament d’Educació de la Generalitat, sempre amb la intenció de consolidar el nostre projecte i també d’augmentar la presència de l’anglès a les nostres aules.

L’Ajuntament de Girona ens va concedir fa dos cursos una subvenció dins del programa ‘Activa el teu projecte’ que va permetre comptar amb un mestre nadiu que venia al nostre centre per impartir sessions d’speaking als mestres.

El programa KA1 d’Erasmus+ ha permès poder enviar mestres del Pericot durant l’estiu a Edinburgh. Uns quants han assistit a cursos on espotenciava l’expressió oral i d’altres a cursos sobre metodologia per a mestres d’angles. El mateix programa ens ha permès visitar tres escoles amb les quals havíem iniciat contactes prèviament a través d’un portal educatiu. Les visites d’estudis realitzades a escoles de Bèlgica, Estònia i Grècia ens han permès comprovar com aquests centres han planificat l’ensenyament de les llengües i quines metodologies són utilitzades en l’ensenyament de la llengua anglesa.

 

Tots els mestres participants ens aquestes experiències les han valorat com altament positives i motivadores, de forma que els mestres implicats continuen amb la seva formació i a la vegada han iniciat a col·laborar com a mestres de suport en determinades sessions d’anglès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>