Els alumnes de primer i segon del cicle formatiu de grau mig en Producció Agroecològica de l’Escola Agrària de Manresa han passat 3 dies al Pla de l’Estany, visitant finques agroecològiques i practicant anglès.
La programació del curs preveia en primera opció una estada d’Anglès Tècnic a l’escola d’agricultura ecològica de Kalo a Dinamarca de l’11 al 25 d’abril del 2021. Aquestes dues setmanes incloïen el tradicional viatge tècnic que es realitza cada curs durant 2 o 3 dies fora de Catalunya. Aquest projecte era possible gràcies a ajuts a la mobilitat a què ha tingut accés l’EA de Manresa.
Malgrat que fins a darrera hora es va preparar i mantenir aquesta opció, finalment les circumstàncies de pandèmia van fer avortar aquesta proposta. Per tant, es va reactivar el pla B previst també a principis de curs, consistent en una colla d’activitats i tallers en anglès, i el tradicional viatge tècnic, però aquesta vegada dins de Catalunya.
Es varen passar dues nits en una casa rural de Porqueres on hi viu un grup de persones que té la llengua anglesa com a llengua vehicular. L’objectiu era fer una particular immersió en anglès al Pla de l’Estany, emulant una mica el que es pretenia fer a Dinamarca. Això va permetre que no només les activitats i les visites fossin majoritàriament en anglès, sinó també les coses quotidianes lligades als àpats.
Les finques que es varen visitar varen ser La Selvatana de Campllong on tenen vaques lleteres en producció ecològica, Can Sureda a Cornellà de Terri que és una finca molt gran amb extensius ecològics i pollastres ecològics integrats, Can Coll de Porqueres amb el Projecte Amara Valley, i el projecte Hort Viu a Les Planes d’Hostoles. Aquestes visites tècniques es varen combinar amb activitats, algunes de les quals voluntàries, com ara ioga, Antara Flow, art marcial Kalari, classe de cuina, piscina i tècniques bàsiques de massatge.
Es va aconseguir l’objectiu de visitar finques que queden una mica allunyades, i sobretot de fer una petita immersió en anglès. Alguns alumnes han estat contents de veure finques amb molta maquinària puntera i gran superfície d’extensius en producció ecològica, ja que no són finques molt freqüents. Altres han estat contents de descobrir activitats noves. Tots van estar molt contents de poder fer una sortida de tres dies, després del llarg període de restricció de la vida social i la mobilitat imposada per la situació sanitària.