Can Poc Oli

Can Poc Oli

Can Poc Oli és la finca de l’Escola Agrària de Manresa, cedida per l’Ajuntament, des dels anys 80.

Té unes 5 ha de superfície i forma part de l’Anella verda de Manresa. L’ocupació majoritària correspon als cultius: extensius, horta, vinya i l’hivernacle. També hi ha l’espai d’aules, tallers, magatzems i oficines.

S’hi produeix de forma ecològica i des dels inicis ha estat inscrita al Consejo regulador de la agricultura ecològica, primer, i al CCPAE actualment. Es rega amb les aigües de la Riera de Rajadell.

Vol compatibilitzar les funcions formativa, experimental i divulgativa. L’alumnat del cicle formatiu de Producció agroecològica i de formació contínua hi desenvolupa les pràctiques. Anualment s’hi realitzen experiències de camp, com a activitats continuades del PATT. També disposa d’un espai reservat al projecte Esporus de l’era, centre de conservació de la biodiversitat cultivada.

S’hi poden observar diferents sistemes d’energia solar fotovoltaica, tèrmica, eòlica, un assecador solar, el mur d’inèrcia tèrmica o murs ventilats. Una de les parcel·les es destina a mostrar diferents equipaments d’energies renovables.

Hi ha dos itineraris divulgatius per descobrir els secrets de les energies renovables (itinerari taronja) i l’agroecologia (itinerari verd) amb plafons i tòtems interactius repartits al llarg de la finca.

També ofereix alguns exemples de bioconstrucció, com el cobert de canya (pangolí), la caseta de fang o la barraca i murs de pedra seca.

El 2016 es va redactar el Projecte de Can Poc Oli, una proposta a 10 anys vista perquè la finca esdevingui un model quan a fertilitat, harmonia i sostenibilitat agrària, amb actuacions que siguin econòmicament viables, ecològicament correctes i socialment responsables.

 

ESCOLA AGRÀRIA DE MANRESA (FINCA DE CAN POC OLI)
Carretera vella Manresa-Barcelona (Per Renfe) km 23,6
-08241-MANRESA
Tel (34)  93 872 71 93
Correu: ccagraria.manresa@gencat.cat


FOTOS DE LA FINCA DE CAN POC OLI

IMG_7477

2016-ASSAIG D’APLICACIÓ DE BIOFERTILITZANTS TOMAQUERES
poda_ceps    manresa13
 manresa7  manresa6  manresa9
manresa8  20160309-seminari per a formadors en agroecologia_2  DSC02944
cuinasol1 DSCN0086 Caseta de fang

UBICACIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>